Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 1

Recenze (704)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Oz: The Great and Powerful je rozhodne skvelý a zábavný film a aj keď má niečo cez dve hodiny, utečie pomerne rýchlo. Jednoducho preto, že sa v ňom stále niečo deje alebo hýbe. Štýlový úvod natočený vo formáte 4:3 a čiernobielo celkom jasne naznačí, že režisér Raimi chce veľmi pokukovať na fanúšikov legendárneho Čarodejníka a samotná krajina Oz je tak farebná, že najskôr zistíte, že existujú farby, o ktorých ste donedávna vôbec netušili. James Franco si to vyložene užíva a krásne Mila Kunis a Rachel Weisz snímku príjemne zohrejú. Škoda len že trištvrte filmu sa už Mila z filmu vytratí a jej postava sa zmení na škaredú čarodejnicu. Jej tvárička tam potom chýba. Je to divné, keďže Rachel sa zmeniť nemusela. I tak je to jeden z najlepších filmových zážitkov. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý vizuál i příběh "kterak se čaroděj do země Oz z Kansasu dostal". Prvoplánově dojemná porcelánová panenka prvoplánově dojímala, sice ne mě, ale někoho jistě, humorná opička bavila, nebo taky ne (pro mě nejsympatičtější postava filmu), hodná čarodějka šeredností pobuřovala i diváky s šedým zákalem, zlá čarodějka vzbuzovala krásou závist i o generaci mladších žen. Dorotce rozhodně není co závidět, jen teď přemýšlím, kam čaroděj zahrabal hodnou čarodějku, s níž se podle pohádkového klišé dal dohromady. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Měla mě vyděsit náhle zhasnutá svíčka nebo zelená prsa Mily Kunis?/// Příšerný digitální obličej Zlé čarodějnice (maska by nestačila?), zvlněná patka přehrávajícího Franca, vždy šarmantní Weiszová vs. iritující naivní pohled Williamsové. Všichni herci mají tak krásnou pleť a ženy nekonečně dlouhé řasy (hlavně Kunis), že jsem u záběrů na obličej (a že jich je, protože velkých celků se příliš nedočkáte) nabyla dojmu, jako kdybych sledovala reklamu na řasenku a mejkap. Co se vizuální stránky týče, disponuje Oz barvičkami pestřejšími než všechny Burtonovy filmy dohromady, což není nutně negativum, kdyby však nešlo o kamufláž natahovaného příběhu. 3D docela dobré - hlavně ve scéně s balónem a vodopádem. Dialogy jsou však příliš dlouhé (na dětskou fantasy vesměs adekvátně naivní) a celkově film nepůsobí dynamicky, byť se stále něco děje. Vtipy povětšinou nejsou slovní, ale spíše groteskního rázu (zabodnuté prkno těsně vedle těla, silák zamotaný v látce nebo kvapné útěky s teatrálně emotivní mimikou) a moc nepobaví. Opičák je roztomilý + trikově zdařilý, Tony Cox (elf ze Santa je úchyl) v roli rozčileného prcka vynikající a už by konečně mohl dostat hlavní roli./// Film kombinuje prvky hororu, výpravné pohádky, napínavé fantasy, fyzické komedie a černobílého výseku ze seriálu Carnivale, což dohromady nefunguje, protože režisér nedokázal vytvořit jakousi jednotící atmosféru a magická země Oz nepůsobí jako soudržný fikční svět. ///Alence v říši divů se kasovně mimo USA dařilo skvěle, takže u Oze Raimi zkrátka přijal zakázku, aby zabezpečil vnoučata. Achjo. Chválím však Falcon, že distribuuje i kopie s titulky, neboť vidět to v češtině, tak zezelenám hrůzou. 55 %. [Kino, 3D s titulky] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $215miliónovTržby USA $234,911,825Tržby Celosvetovo $493,311,825Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,183,524 //počet predaných kusov 831,569Tržby za predaj DVD v USA $22,898,254 //počet predaných kusov 1,209,948║ Nečakal som ale stalo sa, Raimi to plnohodnotne zvládol a ponúka veľmi dobrý predpríbeh pred pôvodný film Čaroděj ze země Oz, celé mi to úplne sadlo až som sám zaskočený, asi jediné čo mi tam absentovalo boli muzikálové piesne. James Franco opäť v úlohe čo mu sadla, dejovo hravé, ani chvíľu nenudiace čo pri danej minutáži ma tiež milo prekvapilo, príjemné graficky uletené, odľahčené, zábavné, dejovo hravé a roztomilé hlavne úseky z porcelánovou bábikou, veľká spokojnosť a fantasy ako sa patrí, troška ľutujem že som to nevidel v kine, za čo hlavne ďakujem tím "príjemným" odpudivým komentárom na csfd. /100%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KRÁLOVO PROROCTVÍ BYLO PRAVDIVÉ. ŘEKL, ŽE SE Z NEBES SNESE VELKÝ ČARODĚJ SE JMÉNEM NAŠÍ ZEMĚ A VŠECHNY NÁS ZACHRÁNÍ....“...... /// Oscar Zoroaster Fadrig Isaac Norman Henkel Emmanuel Ambrose Diggs, tedy Oz. Slabý, sobecký, trochu egoista a lhář – tedy člověk, který nenajde cestu k výjimečnosti, ale k dobrotě… Fantasijní svět, možná se vám vybaví Alenka, připomene Hvězdnej prach, zavzpomínáte na Armádu temnot (nebo Ducha, nebo ….), prostě já tam viděl milý drobnosti, bavil se slovníma vtípkama a strašidelnejma nápadama. Pohádka, kterou určitě parchantům (těm starším) doporučuju a dospělý neodrazuju. Vždyť pohladit duši (pohádkou) potřebujem vobčas všichni! SIMSALABIM! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vlastním barevnou televizi. 2.) Nevím, jestli můžou panenky lovit čarodějnice. 3.) Kvůli pohádce, se dokážu se povznýst nad píčovinama. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • V literární předloze je uvedeno, že čaroděj ze země Oz (James Franco) postavil Smaragdové město, avšak v tomto filmu už stojí. (janejudyjune)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama