Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 3

Recenze (704)

Falko 

všechny recenze uživatele

James Franco - (Oz) +++ Mila Kunis - (Theodora) +++ Rachel Weisz - (Evanora) +++ Michelle Williams - (Annie / Glinda) +++ Zach Braff - (Frank / Finley) +++ Bill Cobbs - (Master Tinker) +++ Tony Cox - (Knuck) +++ Abigail Spencer - (May) +++ Bruce Campbell - (Strážca brány) +++ Produkcia: Joe Roth, Grant Curtis +++ (Videl v nemeckom 3D kine 19.03.13) +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka, krásná, jen mě (nemile) překvapilo, jak moc "anti" byl hlavní hrdina. A za to tu pátou hvězdičku prostě nedám i kdybych stokrát chtěl. Jinak se ale řadím k těm, které lepení nožiček porcelánové panenky dojalo až hanba, trikový barevný svět okouzlil (nadávat na Raimiho "omalovánky" by bylo jako spílat Technicoloru z původního filmu) a digitální opičák bavil. James Franco hraje dobře, jen škoda té nesympatičnosti, trojice čarodějek perfektní, hudba Dannyho Elfmana více než příjemná (ten motiv!). Čtyři a půl. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Oz: The Great and Powerful je rozhodne skvelý a zábavný film a aj keď má niečo cez dve hodiny, utečie pomerne rýchlo. Jednoducho preto, že sa v ňom stále niečo deje alebo hýbe. Štýlový úvod natočený vo formáte 4:3 a čiernobielo celkom jasne naznačí, že režisér Raimi chce veľmi pokukovať na fanúšikov legendárneho Čarodejníka a samotná krajina Oz je tak farebná, že najskôr zistíte, že existujú farby, o ktorých ste donedávna vôbec netušili. James Franco si to vyložene užíva a krásne Mila Kunis a Rachel Weisz snímku príjemne zohrejú. Škoda len že trištvrte filmu sa už Mila z filmu vytratí a jej postava sa zmení na škaredú čarodejnicu. Jej tvárička tam potom chýba. Je to divné, keďže Rachel sa zmeniť nemusela. I tak je to jeden z najlepších filmových zážitkov. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkná a zajimavá pohádka, která mi tak trochu připomínala barvama a hudbou Alenku v říši divů od Burtona. Tím spíš by by byla podoba silnější, kdyby roli čaroděje přijal Johnny Depp. Naštěstí příběh byl originální a od Alenky se mílovýma krokama vzdálil. Ze začátku jsem měl obavy z toho, že se film inspiruje černobílým Frankenweeniem, ale nakonec se rafinovaně ve správném okamžiku vše změnilo do krásných barev i poměru stran. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No je to jasná pohádka pro děti, což by mě ani nevadilo, kdyby jí nechybělo víc fanatzie a hravosti. Veškerá tvůrčí fanatzie a filamřský um zařínal a končil na kýčovité barevnosti a to je málo. Naštěstí tu byla finálová část, která byla výborná a splnila všechno to, co jsem očekával od celýho filmu, tedy že mě otevře hubu a já budý jen říkat "dobrý, moc dobrý" . ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Sam Raimi měl původně připravovat a režírovat film Warcraft (2013). Nakonec však začal pracovat na tomto filmu. (Dyas)
  • Disney si musel dávat pozor na to, aby si - byť nechtěně - nevypůjčil cokoliv z filmu Čaroděj ze země Oz (1939), na kterého má práva Warner. Proto se v Disneyho filmu nemohly objevit například rubínové střevíčky, ve kterých se v roce 1939 procházela Judy Garland, čarodějnice musela být vyvedena v jiném odstínu zelené a jinak muselo vypadat i Smaragdové město. Při natáčení prý dokonce byli přítomni právníci, kteří pečlivě hlídali, aby filmaři omylem něco „neokopírovali“. (Dlee)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama