Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 4

Recenze (704)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Lyman Frank Baum napísal v roku 1900 rozprávkový román "Čarodejník z krajiny Oz" (The Wonderful Wizard of Oz) . Za veľkou mlákou, v Spojených štátoch amerických, je tento príbeh dodnes veľmi populárny. Táto literárna predloha sa dočkala viacerých filmových adaptácií. V roku 2013 sa nechal týmto dielom inšpirovať aj režisér Sam Raimi. Jeho "Cesta do krajiny Oz" (Oz: The Great and Powerful) je vďaka štedrej produkcii a kvalitnému hereckému obsadeniu, na čele s výborným Jamesom Francom, príjemným pestrofarebným nahliadnutím do ríše fantázie. Bola to svižná, nápaditá, energická, dobrodružná, popcornová, fantasy rozprávková jazda. **** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi podvodník Oz nebyl nesympatický, kdyby Země Oz nabídla o dost méně křiklavých barev, kdyby se krásná čarodějnice Theodora příliš brzy neproměnila v ošklivé zelené "cosi" a zejména kdybych nemusel čekat nekonečné dvě hodiny na vítězství dobra nad zlem, tak by se mi ta pohádka určitě líbila o něco více. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mocný vládce Oz rozhodně nedokáže zaujmout všechny, ale má své kouzlo a Raimi si určitě své fanoušky najde. Příjemně mě překvapil James Franco, který u mě v žebříčku dost stoupl. Těším se na pokračování Tak kde je? Tenhle kouzelný příběh bych si rád dal znovu....90%...[16.03.2013_Cinestar_Černý most] ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkná a zajimavá pohádka, která mi tak trochu připomínala barvama a hudbou Alenku v říši divů od Burtona. Tím spíš by by byla podoba silnější, kdyby roli čaroděje přijal Johnny Depp. Naštěstí příběh byl originální a od Alenky se mílovýma krokama vzdálil. Ze začátku jsem měl obavy z toho, že se film inspiruje černobílým Frankenweeniem, ale nakonec se rafinovaně ve správném okamžiku vše změnilo do krásných barev i poměru stran. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Same, Same - zase jsi jednou měl káru peněz a ty jsi ji dokázal utratit za tuhle psychedelickou úchylárnu, která má být nejspíš pro děti, ale ve skutečnosti není. Vilný Oz ničí jedno ženské srdce za druhým, podvádí a okrádá lidi a má se stát zachráncem bájné země, ale ve skutečnosti chce být nejlepším eskamotérem na světě s kupou zlaťáků. Chvíli mu do ouška vrní naivně zamilovaná čarodějka, s níž mu pomohlo provařené modus operandi svádění, ale pak ji trošku její ségra popíchne a rázem je z toho nenávist na dřeň. Taky se kolem něj točí nějaká bílá nádhera, která nejspíš jede na tripu, protože její zpomalené a ladné pohyby o mínus dvě doby reakčního času, jsou totálně "out of space". Navíc tu máme ještě létajícího opičáka a porcelánovou panenku do party. No potěš chleba - je to opravdu přeplácané! Copak scenáristé nevědí - že netransparentní figurky do pohádky pro děti nepatří, protože Oz se nenepraví a zlé čarodějky nejsou řádně potrestány. Jo, hraje to do karet dnešní doby - kdy se stírá rozdíl mezi hodný a zlý, ale pro děti to srozumitelné moc není. Takže mě zbývá jen jedna cílová skupina - prostě Disneyovka pro zhulené dospěláky. 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Rachel Weisz měla ve stejné době příležitost zahrát si ve filmu Bourneův odkaz (2012), a proto s přijmutím role váhala. Nakonec si zahrála v obou filmech. (R´Hell)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama