Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 1

Recenze (704)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný rutinně natočený 3D spektákl, který profičí sály multikin, aby po něm za chvíli ani pes neštěkl. Mocný vládce Oz je v první řadě eklektický recyklát všemožných motivů převzatých tu a onde, až mě v posledku přestalo bavit je identifikovat - původní látky je zde skutečně pomálu. Smutné je, že téhle podívané nelze upřít jisté kvality, jako je skvělá hudba (Danny Elfman je naprostý bůh!) či vcelku obstojný humor, ale jako celek je to prostě sračka, nalijme si hrome jednou za čas čistého vína. Och, vážně mi trhalo uši, slyšet všechny ty stupidní dialogy! No nic, ponechám radši viset ve vzduchu otázku, jestli toto měl být remake klasického Čaroděje ze země Oz, či co vlastně, a jdu si raději pustit soundtrack - hudba je na tomhle bijáku vážně to nejlepší! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi podvodník Oz nebyl nesympatický, kdyby Země Oz nabídla o dost méně křiklavých barev, kdyby se krásná čarodějnice Theodora příliš brzy neproměnila v ošklivé zelené "cosi" a zejména kdybych nemusel čekat nekonečné dvě hodiny na vítězství dobra nad zlem, tak by se mi ta pohádka určitě líbila o něco více. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Oz: The Great and Powerful je rozhodne skvelý a zábavný film a aj keď má niečo cez dve hodiny, utečie pomerne rýchlo. Jednoducho preto, že sa v ňom stále niečo deje alebo hýbe. Štýlový úvod natočený vo formáte 4:3 a čiernobielo celkom jasne naznačí, že režisér Raimi chce veľmi pokukovať na fanúšikov legendárneho Čarodejníka a samotná krajina Oz je tak farebná, že najskôr zistíte, že existujú farby, o ktorých ste donedávna vôbec netušili. James Franco si to vyložene užíva a krásne Mila Kunis a Rachel Weisz snímku príjemne zohrejú. Škoda len že trištvrte filmu sa už Mila z filmu vytratí a jej postava sa zmení na škaredú čarodejnicu. Jej tvárička tam potom chýba. Je to divné, keďže Rachel sa zmeniť nemusela. I tak je to jeden z najlepších filmových zážitkov. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

James Franco ve své už tradičně zhulené poloze. Michelle Williams snad poprvé od Zkrocené hory nelítá po plátně hanbatá, zato full retarded a Mila Kunis konečně neuvěřitelně otravná. Jediný, kdo z toho jakžtakž vyšel se ctí je Rachel Weisz. Oz je film pro diváka se „správně“ otevřenou myslí, dětskou duší případně jakkoliv toxikovaným vnímáním světa – přesně takový, jakého ho slibovaly trailery. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za hezké efekty, druhá hvězdička za hudbu Dannyho Elfmana. To je ale všechno. Obecně mám sice pohádky a filmy od Disneyho ráda, ale tomuhle jako by chyběla duše. Ani herci jako James Franco nebo Rachel Weisz tomu nepomohli, protože to obsahově bylo zkrátka prázdné. Chyběl tomu nějaký inovativní prvek, který by to oživil. Skoro by se dalo říct, že to naopak dost vykrádalo některé jiné filmy (ať mi nikdo neříká, že mu při pohledu na okřídlenou opici a její chování v hlavě nevyskakoval obraz osla ze Shreka...) I když by to na první pohled mohlo dělat dojem pohádky pro dospělé, ve skutečnosti je to skutečně pouze efektně barevná pohádka, která se zalíbí spíš dítěti. A ty čarodějnické ksichtíky nepůsobily vážně ani trošku děsivě - efekt napínavosti byl zničen smíchem poloviny kina, protože to působilo spíše trapně. Když bych to srovnala s filmem podobného typu, který jsem taktéž viděla v kině a taktéž ve 3D - Alenka od Burtona, tak Alenka byla sice (v rámci Burtonových filmů) taky trochu zklamáním, ale přesto pořád zanechala nějaký dojem. Zato Mocný vládce Oz skutečně nezanechal žádný dojem. Dokonce mám ve skutečnosti pocit, že ani kdybych byla dítě, tak mi podobný film nezůstane dlouho v hlavě. Nemastná neslaná pohádka. ~(2,0)~ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Aplikovať Mile Kunis (Theodora) mejkap trvalo štyri hodiny a po natáčaní sa jednu hodinu odstraňoval. (Greenpeacak)
  • V čase 1:27:00 až 1:28:00 visí v domě čarodějnice Glindy (Michelle Williams) nad krbem obraz „Youth“ (1893) autora William-Adolphe Bouguereaua (1825–1905). Před Glindiným domem můžeme také v čase 1:14:00 vlevo spatřit sochu Lédy s labutí. Zatímco interiér Glindina domu/zámku je zařízen ve stylu secese, tak Smaragdové město je v architektonickém stylu art deco. (Petsuchos)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama