Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 4

Recenze (704)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Musím to napsat: BLU RAY, překrásné barvy :-) Nejdřív jsem se lekl, když film začal černobíle 4:3 a já zařval: "kurva, já jsem si sehnal starou verzi" Jenže ty ksichty mi nějak neseděly. Toho herce jsem už někde viděl :-) ...a pak to začalo... vodopády, rozkvétající květiny, ptáčci.... nádhera. Co se týče filmu, tak to byla pohádka pro malé děti, ale za ty barvy to stálo :-) (Trošku mi bylo líto létající opičky, která musela pořád tahat těžkou tašku). ()

k212 

všechny recenze uživatele

Same, Same - zase jsi jednou měl káru peněz a ty jsi ji dokázal utratit za tuhle psychedelickou úchylárnu, která má být nejspíš pro děti, ale ve skutečnosti není. Vilný Oz ničí jedno ženské srdce za druhým, podvádí a okrádá lidi a má se stát zachráncem bájné země, ale ve skutečnosti chce být nejlepším eskamotérem na světě s kupou zlaťáků. Chvíli mu do ouška vrní naivně zamilovaná čarodějka, s níž mu pomohlo provařené modus operandi svádění, ale pak ji trošku její ségra popíchne a rázem je z toho nenávist na dřeň. Taky se kolem něj točí nějaká bílá nádhera, která nejspíš jede na tripu, protože její zpomalené a ladné pohyby o mínus dvě doby reakčního času, jsou totálně "out of space". Navíc tu máme ještě létajícího opičáka a porcelánovou panenku do party. No potěš chleba - je to opravdu přeplácané! Copak scenáristé nevědí - že netransparentní figurky do pohádky pro děti nepatří, protože Oz se nenepraví a zlé čarodějky nejsou řádně potrestány. Jo, hraje to do karet dnešní doby - kdy se stírá rozdíl mezi hodný a zlý, ale pro děti to srozumitelné moc není. Takže mě zbývá jen jedna cílová skupina - prostě Disneyovka pro zhulené dospěláky. 50% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

James Franco ve své už tradičně zhulené poloze. Michelle Williams snad poprvé od Zkrocené hory nelítá po plátně hanbatá, zato full retarded a Mila Kunis konečně neuvěřitelně otravná. Jediný, kdo z toho jakžtakž vyšel se ctí je Rachel Weisz. Oz je film pro diváka se „správně“ otevřenou myslí, dětskou duší případně jakkoliv toxikovaným vnímáním světa – přesně takový, jakého ho slibovaly trailery. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoc, ale jedno z nejslabších kino zážitků. První polovina o ničem a slabý děj uspává od první minuty. Druhá polovina o něco lepší, ale do kvalitní pohádky má hodně daleko. Nebýt pěkné vizuální stránky, nejspíše bych odešel z kina a do světa OZ už se nikdy nevrátil. Po polovině pohádka dostala náboj a závěr vše zachránil, ale na maximální potěšení to nestačí. Musím přiznat, že tak slabou pohádku s tak velkým potenciálem jsem už dlouho neviděl a řadím ji jen do velmi slabého průměru.. 5/10 = 50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film, jehož samotná existence likviduje koncept Čaroděje ze země Oz. Film bez jakkoliv funkčního světa, který vše vysvětluje skrze to, že "takhle to bylo v originálu", ačkoliv opakování postrádá smysl, vlastně jde proti němu (například černobílý začátek působí zcela opačně oproti originálu, protože absence barev je dnes výjimečná, kdežto stereotypní barvičky rutinní). Myslím zcela bez nadsázky, že jde o nejzbytečnější se/prequell všech dob. Jestli mi někdo vysvětlí, za co dávám druhou hvězdu, tak mu poděkuju. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Celý film sa natáčal v siedmich ateliéroch Michigan Motion Pictures Studios. (ludovit14)
  • Rachel Weisz měla ve stejné době příležitost zahrát si ve filmu Bourneův odkaz (2012), a proto s přijmutím role váhala. Nakonec si zahrála v obou filmech. (R´Hell)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama