Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Videa (56)

Trailer 2

Recenze (704)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný rutinně natočený 3D spektákl, který profičí sály multikin, aby po něm za chvíli ani pes neštěkl. Mocný vládce Oz je v první řadě eklektický recyklát všemožných motivů převzatých tu a onde, až mě v posledku přestalo bavit je identifikovat - původní látky je zde skutečně pomálu. Smutné je, že téhle podívané nelze upřít jisté kvality, jako je skvělá hudba (Danny Elfman je naprostý bůh!) či vcelku obstojný humor, ale jako celek je to prostě sračka, nalijme si hrome jednou za čas čistého vína. Och, vážně mi trhalo uši, slyšet všechny ty stupidní dialogy! No nic, ponechám radši viset ve vzduchu otázku, jestli toto měl být remake klasického Čaroděje ze země Oz, či co vlastně, a jdu si raději pustit soundtrack - hudba je na tomhle bijáku vážně to nejlepší! ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Parádní 3Dčko: *****, kvůli kterému jsem se fakt překonala a koukla jsem na Oze hned dvakrát, ačkoli mi přišel už napoprvé děsně nezajímavý, nudný a takřka bez příběhu (který je tu upozaděn právě pro efekty, které jsou ve 3D super). Chvilkama mi připadalo, že sleduju telenovelu ve fantasy prostředí. Nadmutá plytkost. Ale jak říkám, na 3Dčko byla radost pohledět (narozdíl od Frankenweenieho i v čb scénách). Film - 40%, 3D - 100% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v 3D kině. Sam Raimi má docela kuráž, dělat prequel k jednomu z nejklasičtějších filmů americké kinematografie (můžete se o tom dohadovat, ale The Wizard of Oz je pro Američany nedotknutelná klasika) a ještě tak nějak po svém. Některé scény divákovi krásně připomenou, že Raimi začínal u hororů (pár slušných lekaček), kdežto v dalších jenom obdivujete jeho fantazii. Oz: The Great and Powerful měl přesto navíc. Očekával jsem od filmu o něco více "kouzla", o něco více odkazů na původní film (který jsem si den předtím, než jsem šel do kina, připomněl). Jo, úvodní titulky fajn, černobílý svět x Země Oz taky fajn, obsazení super (konečně jsem po dlouhé době viděl Rachel Weisz), speciálně Michelle Williams jako Glinda byla trefou do černého, ale vše je to takové… jiné. Možná jsem měl velká očekávání, nevím. Každopádně za skvělou vizuální podívanou nakonec těch 70 % dám. Ale nemyslím si, že se na tento film bude za nějaký čas vzpomínat tak, jako se dodnes vzpomíná na původní film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Lyman Frank Baum napísal v roku 1900 rozprávkový román "Čarodejník z krajiny Oz" (The Wonderful Wizard of Oz) . Za veľkou mlákou, v Spojených štátoch amerických, je tento príbeh dodnes veľmi populárny. Táto literárna predloha sa dočkala viacerých filmových adaptácií. V roku 2013 sa nechal týmto dielom inšpirovať aj režisér Sam Raimi. Jeho "Cesta do krajiny Oz" (Oz: The Great and Powerful) je vďaka štedrej produkcii a kvalitnému hereckému obsadeniu, na čele s výborným Jamesom Francom, príjemným pestrofarebným nahliadnutím do ríše fantázie. Bola to svižná, nápaditá, energická, dobrodružná, popcornová, fantasy rozprávková jazda. **** ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pche, a že Avatar je príliš vy-efektovaný a farebný. Oz: The Great and Powerful ma toľko farieb, že ešte do teraz ani neviete, že také farby existujú. Ale inak, áno celkom sa bavil. Celý rozpočet išiel len na štetce a tempery, ale s dobrým obsadením a krásnymi čarodejnicami prichádza aj fajn zažitok, kde spoznávate nové novú krajinu, nové postavy a hlavne ultra pestré farby, ktoré ste ešte doteraz nevideli! Príbeh je klasika, ale finále je celkom fajn. 70% - 3* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (28)

  • Aplikovať Mile Kunis (Theodora) mejkap trvalo štyri hodiny a po natáčaní sa jednu hodinu odstraňoval. (Greenpeacak)
  • V literární předloze je uvedeno, že čaroděj ze země Oz (James Franco) postavil Smaragdové město, avšak v tomto filmu už stojí. (janejudyjune)

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama