Reklama

Reklama

Uneseni

Trailer

Jaimova rodina nestihne oslavit první den v novém domě, do kterého se právě přestěhovala, protože je přepadne skupinka ozbrojenců v kuklách. Jediné, co požadují, jsou peníze a cennosti. Celá věc se však zkomplikuje, když matka s dcerou začnou klást odpor... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tento Španielsky, psychicky nesmierne náročný, film patriaci pod okrajový žáner horroru/exploitation, z názvom House Invasion, ma svojou neohrabanou krutosťou a šokujúcim, bezpredmetným šikanovaním vyslovene, audiovizuálne znásilnil. počas tej krátkej hodiny a 20 minút, vás doslova rozloží v duši. Pri sledovaní bude vaša myseľ trpieť, pretože toľko realistického zla, veru nevidieť každý deň. Šťastná trojčlenná rodinka, ktorá je očividne za vodou, sa presťahovala do nového nádherného domu. Hneď v prvý večer ich však prepadne trojica lupičov, ktorý sa dožadujú peňazí. V dome žiadna hotovosť nieje, takže jeden z lupičov zoberie hlavu rodiny na výlet do bankomatu, druhý dvaja zostávajú z manželkou a 18 ročnou dcérou. Takže si asi viete predstaviť čo mohlo ďalej nasledovať. Kidnapped neprináša do tohoto okrajového žánru takmer nič nové, všetko už bolo povedané v snímke Michaela Hanekeho FUNNY GAMES USA (2007). Ale nesmierne ma prekvapilo spracovanie, ktoré pozostáva iba z 12 strihov. Respektíve, ako divák, máte pocit, že sa tam práve nachádzate a tie veci sa dejú okolo vás. Veľmi silné sú tu aj herecké výkony týraných. Ten plač a utrpenie je tak bolestivo uveriteľné, že to snáď ani nieje pravda. Týranie, fackovanie, bitka, šikana, znásilnenie Stockholmský syndróm, všetko to je veľmi seriózne spracované. Tieto kúsky zvyčajne nepovažujem za nejaké umelecké skvosty ale tento je rozhodne jeden s tých lepších a ten absolútne nečakaný číro negatívny koniec, tak ten bol posledný klinec do mojej pomyselnej rakvy čistého mentálneho zdravia. Neodporúčam slabším povahám, ale, zase,tí ktorý sa vyžívajú v utrpení, to zlíznu ako šľahačku z torty. Asi tak. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sen sterdostavovskej rodiny je: fungujúca rodina, vlastný dom s výhľadom a bazénom, výchova potomka k ceste za vlastnou rodinou. Nuž a tento sen je filmom Unesení dokonale a dôsledne zlomený. Čo zlomený, zničený. Nie naraz, postupne, tvrdo, nekompromisne. Až z toho ostane nedobre. Preto, napriek remeselnej dokonalosti len tri hviezdičky. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEDĚLÁM SMLOUVY. JSOU NAŽIVU, PROTOŽE TO JE JEDNODUŠŠÍ. MRTVÉ NEBO ŽIVÉ, TO NENÍ DŮLEŽITÉ. SNADNO NEBO OBTÍŽNĚ, TO JE DŮLEŽITÉ. MÁM RÁD VĚCI SNADNÉ. A TY?“...... /// Jaime se s rodinkou přestěhoval. Polepšili si – krásnej dům (místností 3 prdele), ale místo slavnostní večeře mají návštěvu. Maskovaní týpci, jeden zažvatlá ,,MY TĚ TEĎ OLOUPÍME!“ (nebo něco v tom smyslu) a pak už to jde (vždycky) rychle- věci do pytle, čísla kreditek, heslo, trezor. Dost emocí na jedno přepadení! Těžko říct, jestli se Jaime chová jako kretén. Lupiči jsou profíci (což rodina neocení), děj občas hapruje (chování pod tlakem), ale rozdělená obrazovka jako nástroj na zvýšení napětí funguje. Chlapci s albánským dialektem postupně začínaj bejt nervózní a nemaj smysl pro kreativitu. Jsou to totiž daleko větší drsňáci, než ti v Mothers Day. Jednoduchá jednohubka pro 13 herců plná násilí a snaze přežít. (Přežít?) Filmově to moc nedá, zato si můžete naplno užít emocí, nebo jen pěkně od plic ,,zapíčovat“. TAK HODNĚ ŠTĚSTÍ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Budeme se stěhovat. Do většího (místností 3 prdele!). 2.) Chystaj se mě přepadnout a tak si chci zopakovat pár lekcí z příručky: ,,Jak se (ne)chovat při přepadení“. 3.) Nevím, proč bych měl mít v každý místnosti (aspoň) závaží . 4.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, do prdele. Tohle je pěkná masírka. Nepříjemné, uvřískané, drsné, napínavé. Mrazivý horrorový thriller až na půdu. A ty hrátky s rozděleným obrazem a dlouhými záběry bez střihu tomu jen a jen přidávají. Španělé prostě ví, jak vám přejíždět rašplí po zátylku a přivodit nejeden stav na pokraji nevolnosti. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Secuestrados je hodně povedený exploiter, který je rovněž přesvědčivě zahraný. Vizuální podání a kamerové postupy jsou hodně moderní a dobře odvedené ( prvotní běh, rozpůlená obrazovka ). Nechybí krev a násilí. Vše je ovšem podle mě v rozumné míře a snímek díky tomu vypadá pořád dost reálně. Pár příkladů stupidního chování postav bych našel, ale nejsou takové aby mi zkazily zážitek. Miguel Ángel Vivas sledovat. 8+/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se skládá z 12 dlouhých záběrů. (Zdroj: en.wikipedia.org) (baronGrga)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama