Reklama

Reklama

No One Killed Jessica

  • Indie नो वन किल्ड जेसिका (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jessica Lal byla mladá sympatická modelka patřící k té relativně bohaté části indické společnosti. Pak ji ale na jedné z luxusních diskoték, kde dělala barmanku, zastřelil kvůli troše alkoholu mladík Manu Sharma, syn významného politika. Jessičina sestra Sabrina doufá, že v situaci, kdy k vraždě došlo v budově plné lidí a zajištěn byl pachatel i vražedná zbraň, bude spravedlnosti učiněno zadost. Sharmově rodině se ovšem pomocí řady úplatků a dobře mířených výhrůžek podaří dosáhnout toho, že po několika letech soudních tahanic je vrah osvobozen pro údajný nedostatek důkazů. V tu chvíli se do všeho vloží rázná novinářka Meera... (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jak jsem mohla sledovat, tak nejen u nás, ale i v Indii mají co do činění s politickým, potažmo justičním bahništěm. Jak to tam vystihl i jeden svědek slovy:"Bylo to jako dražba. Obě strany nabízely. Jedna strana nabídla o mnoho víc a už jsem pískal jejich písničku". Obdivuji Sabrinu, protože být pod nejen psychickým tlakem musí být velmi vyčerpávající a obdivuji i Meeru, která dokázala to co málokdo, totiž dostat do varu nad nespravedlivým výnosem soudu takovou spoustu lidí, až se s tím konečně v roce 2010 hnulo a soud byl obnoven. Jak Vidya, tak Rani byly moc fajn, jen jsem docela ráda, že jedna z nich byla obrýlená, jinak by se mně holky asi pletly. Jediné, co bych vytkla, byla zbytečně přepálená stopáž. 65% ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

FIlm v podstate ani nie o vražde mladej ženy, ale o tom aký vplyv dokážu vyvinúť média a dotlačiť k činnosti občanov aj súdy. Realita toho, že prominentný vrah unikne trestu nie je určite len otázkou Indie. Napriek téme, ktorá je svojou podstatou vážna, celkové spracovanie nejako pokrivkáva. Dej ma príliš neoslovil a skutočnosť, že keď sa po dlhých 4 rokoch prípad zapáčil mladej novinárke a pustila sa do organizovania spravodlivosti, v okamihu keď prehovárala do duše sestre obeti po dlhých 4 rokoch jej márneho boja za spravodlivosť pre svoju sestru by som Meere v podaní Rani bola najradšej jednu vlepila, 4 roky sa o prípad nikto nezaujíma a zrazu má odvahu obviňovať jej sestru, ktorá 4 roky márne bojovala a rada by sa už vrátila k normánemu životu.... toto bol okamih, keď som film na 50 % zatratila.... ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

"A nemůžete ho zařadit do programu na ochranu svědků?" - "V Indii program na ochranu svědků nemáme." ________ Často si stěžuju, že Bollywoodu chybí nějaká talentovaná mladá krev, takže mám vážně radost, když vidím, že Raj Kumar Gupta dokázal po svém zajímavém debutu natočit další povedený film, který jen neběhá v ohraných bollywoodských schématech. V No One Killed Jessica si sice skutečnou událost několika úpravami divácky zatraktivnil (tak například opravdová Jessica Lall měla v době své smrti již 34 let), ale způsob, jakým vrhá své hrdiny - příslušníky vzdělané, finančně zajištěné elity - do reality života v třetím světě, která se stále týká převážné většiny Indů, by těžko hledal v minulosti indického mainstreamu srovnání. Ocenit lze i to, že političtí mafiáni (kteří v Indii skutečně působí v hojném počtu) zde nejsou tradičně bollywoodsky zobrazováni jako naprostí satanáši plivající oheň a média jsou dokonce za svou práci chválena. Ale pozor, skutečnost, že film ignoruje ta klišé, která mají v Indii nejtužší kořínek, není jeho hlavním kladem. Tím je prvotřídní, atmosférická a sugestivní filmařina, jenž dokáže vyvolat takřka trvalé napětí i navzdory neskromné stopáži a prostému faktu, že všichni dopředu víme, jak to celé dopadne. ____________ P.S: Překvapí také četnost (nevypípaných!) ostrých výrazů, které kupodivu nejčastěji padají z úst sličné novinářky Meery. ____________ P. P.S: Vidya Balan v roli Sabriny je výborná a k soundtrack Amita Trivediho je snad ještě víc kick-ass, než ten k Dev.D. Woooha! ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

No, aniž jsem to tušila, lepší dobu jsem si vybrat nemohla. V Indii to opět vře. Byla znásilněna a zmlácena 23letá medička, která nakonec svým zraněním podlehla. Další dívka spáchala sebevraždu poté, co ji policista nutil, aby stáhla obvinění ze znásilnění a za jednoho z útočníků se provdala. Lidé tedy opět vyšli do ulic a požadují, aby vláda zakročila proti obtěžování, kterému jsou pravidelně indické ženy vystavovány - od osahávání po vážné násilí. Pravda, tyto případy spolu moc nesouvisí, ale potvrzuje to fakt, že když se něco stane, lidé drží spolu, škoda jen, že vždycky až poté, co se něco stane. Jinak, film je to opravdu skvělý. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Džesika Farzekašová odmítne nalít Romanu Mižigarovi panáka denaturáku a ten, spravedlivě rozhořčen, obohatí devítkou její čokoládové tělo o osmou díru. Starý Mižigar je však potentát v ROIce a tak to synáček zpočátku v pohodě udýchá. To by se do toho ovšem nesměla vložit Sandra Chandžalíková, zuřivá reportérka Romského magazínu, která by snad byla schopna svým otravným, vychlastaným kontraaltem přinutit i mostecké zastupitelstvo, aby revitalizovalo Chánov na luxusní, klimatizované, ateliérové, sociální bungalovy s měděnými radiátory a úplně bez nájemného. A mladý Mižigar je tím pádem pěkně v prdeli. Chandžalíková přesvědčí ostatní Římany, že někoho típnout není jako vyčorovat autorádio z Tata a ti se semknou skoro tak, jako by šlo o víza do Kanady. Kupodivu za celý film nikdo nevyhodí zpomaleně do luftu trestní spis a neroztančí za doprovodu Džipsi kinks celou soudní síň včetně předsedy!! To oceňuji. Nicméně i tak se to nevyhne tuně odporného patosu v podobě bandy zabijáckých videoklipů podbarvených šansony Věry Bílé. Jinak překvapivě slušné. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama