Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy z vojenského prostředí často přesvědčovaly, jak právě toto prostředí prospívá lidskému zušlechtění, jak je inspirativní i zábavné. Půlnoční kolona vypráví o tom, co dělá voják, když má nečekaně volno. Protagonisté mají zajišťovat hladký noční průběh vojenské kolony Prahou, jenže ledasco dopadne jinak. Výřeční mladíci přesvědčí dobráckého velitele, aby jim podepsal dovolenku, hlavní hrdina pak osamí uprostřed panelového sídliště... Podívaná je to však velice umolousaná, svědčící jedině o tom, k jakým trapnostem se byli ochotni snížit i talentovaní herci. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (35)

cariada 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý snímek o vojácích co mají zajistit průjezd vojenskému konvoji nočni Prahou a tak se jelikož mají dost času vydají na vycházku a dozvídáme se různé osuy vojáků. Na filmu mě vadil příliš tmavý obraz snad způsobený špatnou kopií ,ale vše vyznělo jako by v šeru což tomu snímku neprospělo (aspon u mě né) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek má své kouzlo pouze v tom, že někomu možná připomene Prahu sedmdesátých let a někomu vojnu na které tou dobou byl. Jinak je to celé dost o ničem, scénář je zoufalý a ani nasazení zkušených herců tomu zvlášť nepomohlo. Co už vůbec nechápu - proč Petra Olivu daboval Postránecký.... Film asi nejlépe po dramatické stránce chrakterizuje věta jednoho z hrdinů: ,,Bedny na peřiny si v nejhorším koupíme na půčku". Jediné co asi utkví divákovi v hlavě nejvíce je celkem pěkně sestříhaný úvod filmu, kdy během titulků zpíví Karel Černoch velmi hezkou píšeň Jak se tak toulám světem... Hodnotíme ale film a ten byl vážně o ničem. Jedna hvězda tak akorát .* ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivim, že tahle "komedie" totálně zapadla. Pětice vojáků dostane v Praze na pár hodin volno a každej si prožije nějakej svůj příběh. Asi nejvíc prostoru dostal L. Potměšil, kterej se vydá za svou čubkou (J. Kotrbová). Tenhle příběh má i nějakou hlavu a patu, ale stejně to neni žádnej zázrak. Ty ostatní 4 příběhy jsou slušně řečeno o ničem. Akorát mě pobavily tehdejší ceny v hospodách (pivo za 2 kčs) a taky jsem viděl, jak vypadalo sídliště Novodvorská na začátku 70. let. 30% ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Mozaika banálních epizod tmelených kolem úporného naplňování všedních tuh vojínů lidově demokratické armády, zahuštěná nezaujatě snímanými záběry na Prahu exteriérovou i interiérovou, dnes může posloužit snad již jen jako dokument normalizačního semletí několika talentovaných herců (zvláště Ladislava Potměšila), s nímž ovšem bezradná kamera Šlapetova skvěle ladí, či jako vzorek jazzrockového umění Jiřího Stivína (ovšem v poněkud parodickém hávu), jímž jediným mne tento snímek překvapil… ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 - Dalsi agitka tentokrat o muzich ve zbrani - regulovcicich, kterak travi volny cas v Praglu pred prijezdem dulezite vojenske kolony. Objevuje se tam Stivin a jeho psychadelicka hudebni skupina, ktera opravdu zabije i tak desnou zapletku v santanu nebo vojenske cekani na lasku... No ty koki, jeste ze uz je to za nama... Zcela nechapu predabovani Postraneckym... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Auto, kterým vojáci cestují na cvičení, i později do Prahy, je terénní automobil GAZ-69, který československá armáda používala až do výměny za novější sovětské UAZ-469 v osmdesátých letech. (ArthasKarfa)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama