Reklama

Reklama

Nachové plachty

všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen o lásce a kráse ve světě zloby a nenávisti. Celovečerní film na motivy literárních textů zuřivého snílka Alexandra Grina a představení Divadla bratří Formanů. Volání mořských dálek. Touha po dobrodružství a nespoutané svobodě. Běsnění mořských živlů. Kořenitá vůně přístavišť. Omamný zpěv sirén. Záhadné jevy pod mořskou hladinou. Divoké pitky. Bujné a drsné přátelství mezi námořníky ze všech koutů světa.

Vidím lidi neuspěchané... s moudrým a harmonickým rytmem bohatých životních sil... Nespěchají, protože cíl mají na dosah ruky. Jsou klidní, protože cíl jim dává uspokojení. A jsou krásní, neboť vědí po čem touží. (Alexandr Grin) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Jukanda do podpalubí experimentálního představení bratří Formanů Nachové plachty.Janek moji zvědavost, jaká že tahle hra vlastně je, neukojil, ale zároveň mne ani nenavnadil k tomu, abych si koupil na tuhle plavbu lístek a zažil to spolu s posádkou a dalšími cestujícími živě .. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Pokud v takhle ambiciozním dokumentu nejlépe působí kuchařská okénka bodrého lodníka, je asi něco špatně. Přitom se zdá že Formanovi by těch osmdesát minut i utáhli - možná by stačilo aby se z Grina méně četlo a víc se hrál. ()

Reklama

Reklama