Reklama

Reklama

Top Gear: Apokalypsa

  • Velká Británie Top Gear Apocalypse
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2010, 74 min

Chlapci z Top Gearu to zase rozjíždějí, tentokrát jen jako duo ve složení Richard Hammond a James May. Jak by na tom byl svět, konkrétně motorismus, v post-apokalyptickém světě? Jak se dostat autem do práce v nukleární zimě? Do kterého auta nalít poslední benzín? Nejen tyto, ale mnoho dalších životně důležitých otázek bude zodpovězeno. (Catfood)

(více)

Recenze (67)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když se moc tlačí na pilu a málo šlape na pedál... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 30.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 1135., komentář zde jako osmačtyřicátý - 1.4.2013) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Spíš jako speciál mi to připadá jako že se kluci opravdu hodně nudili. Z toho, že tam nebyl Clarkson se jako valná většina tady nezblázním, ale je pravda, že chyběl. Zrovna tak by to ale bylo, kdyby se neukázal Hammond, nebo May - prostě jsme zvyklí na všechny :-) Tenhle díl mě nebavil tak moc, jako všechny ostatní, ale šílenosti opět nechyběly a pobavila jsem se. Obzvlášť při počáteční jízdě do práce v nukleární zimě. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasický Top Gear jak ho máme rádi, se všemi šílenostmi a vtipnými hláškami. Škoda, že se na výlet do postapokalyptického světa nevydal taky Clarkson, jeho cynické hlášky by zde přišly vhod. A taky škoda pár už spíše trapnějších fórků (hlavně soutěž "Co se změnilo na palubní desce?"). Jinak je to ale pořád ta správná zábava, která potěší každého Top Gear fandu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další velmi vtipná záležitost od hochů z Top Gearu. Bohužel zde chybí Jeremy, který by to jistě posunul ještě o kousek dál. Ale i tak si Richard a James celkem vystačili sami. Jen mi bylo líto těch Mondeí MK II, kterými v jaderné tmě oba pánové jeli do práce.... Každopádně tato britská záležitost s typickým britským humorem je velmi povedeným a zábavným vánočním dárkem pro všechny příznivce tohoto automobilového pořadu. A až budete po jaderném výbuchu čekat v nekonečné frontě na dálnici, nezapomeňte hrát v autě hry .-))))))) Těším se na další díly, jakékoliv. * * * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tyto DVD edice v neúplné sestavě mají bohužel podstatně nižší kvalitu, než klasické speciální díly, kde si každý koupí nějaké šílené auto a snaží se s ním jezdit v podmínkách, pro které nebylo příliš konstruované. Tento speciál, od kterého jsem mnoho nečekal, se naštěstí docela povedl. Jednotlivé nápady jsou poměrně vtipné a hlavně velmi originální. Zejména vzájemné ovládání aut mě pobavilo. Dobrý nápad bylo sentimentální zavzpomínání na jízdu auty, kdyby byl na zemi poslední galon benzínu. Zlatým hřebem bylo potom finále v podobě destrukčního derby speciálně upravených aut vybavených nějakou tou zbraní. [75 %] ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to sice v podstatě jen jeden další díl Top Gearu, navíc bez Jeremyho, takže koupě DVD je trochu rozhazovačná záležitost, ale já se pobavil. Nejsem fanoušek aut a motorismu, ale jsem velký fanoušek Top gearu a taky post-apo filmů a musím říct, že tato komediální moto verze apokalypsy má něco do sebe. Závěrečný souboj ozbrojených rezavých aut dobře známých z Mad maxe a jeho klonů je opravdu něco. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Škoda, že chybí Jeremy Clarkson, ale i tak to byla sranda, třeba u ,,zaslepených" Fordů jsem se smála jak pominutá. Pokud tedy nastane apokalypsa, vím co dělat. Díky Richarde Hammonde a Jamesi Mayi! :D 90% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě, že chyběl Jeremy a námět byl divný a nepravděpodobný. Líbil se mi ale nápad závodu, při kterém každý ovládal na dálku auto toho druhého, to byla docela sranda. Potom už tam byly vcelku nucené a nudné ukázky z automobilových zápasů, které bych vyškrtla úplně. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tady Clarkson opravdu lehce scházel (bez něj to prostě nejde) a bylo to poznat hlavně po stránce vtipnosti, který se postupem času začal docela ohrávat. Každopádně nápad dobrý, přesně tohle je něco, čemu by se TG prostě měl věnovat, takže po stránce tématu paráda, jen to zpracování docela habruje (a čím déle Apokalypsa trvá, tím víc je to vidět). A proč tedy dávám pět? Prostě a jednoduše proto, že mě to bavilo. Ať už jízda do práce v polární tmě (to nejlepší na začátek, že) nebo závody aut na dálkové ovládání (čert aby se vyznal v tom, jak to s tímhle druhem závodů vlastně je) a nebo i souboj "Mad Max" aut jsou rozhodně zapamatováníhodné momenty. Zajímavě vypadala i část se společenskými hrami do auta, ale to pak zkazili (začalo to někde u leguána...) a zrovna z tohoto slabý a zahraný scénář čouhal jako z máločeho. Otázku, kam podle jejich názoru nalít poslední benzín, vyřešili podle mého názoru docela dobře, přecejen je to jejich názor, že, ale obzvlášť s Jamesovým Ferrari jsem já osobně spokojen. Takže nakonec celkem obstojný speciál, i když na ty klasické cestovatelské to samozřejmě ani trochu nemá, ale zábava dobrá a za mě 90%. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Je vidět, kdo je tahounem Top Gearu... Bez Jeremyho se z 5 hvězdičkového pořadu stává slabý 4 hvězdičkový. I přes dobré nápady a sem, tam zajímavé testy, je Apokalypsa převážně nudná a trapná. Klucí to sami, jak je vidět, asi nezvládnou nikdy tak dobře. Ale pořád je to Top Gear a pořád tam jsou auta, takže 70%... ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Fakt mám Top Gear rád, tak jsem si řekl, že si pustím nějaký speciál a apokalypsa znělo hezky. Bohužel jsem zase čekal moc. Nevím jestli to bylo neúčastí Clarksona nebo trapností některých vtípků a pořád se opakujících hlášek "tenhle film jsme neviděli" haha... Nevim prostě mi to nepřišlo vtipné. Čekal jsem více srandy a víc uhozenejch nápadů. Dokonce to bylo i celkem nudné a některé části jsem musel přetáčet. Opravdu zklamání. Ale pár vtípků bylo povedených a Hammond taky nebyl úplně špatnej. 45% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý nápad na top gear special. Ale bohužel je to slabé, nekonzistentní, jakoby s hodně nízkým rozpočtem a bez Jeremyho to prostě o to více zaostává. Tak nějak jsem se bavil, ale samotné Top Gear speciály mě bavily mnohem, mnohem víc než apokalypsa, která sice sice nápaditá, ale velmi slabě zpracovaná.... ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda, ani by to film být nemusel, většina z filmu by se dala použít i do seriálu. Protože většina z výzev ve filmu je podobná i výzvám v seriálu. Ale přece jen bez Clarksona to není ono, možná s ním by to bylo vtipnější. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Zaprvé tu nemíním ubrat hvězdu jen proto, že tam nebyl Clarkson, protože mi tady vůbec nechyběl a zadruhé musím říct, že to je rozhodně nejlepší DVD speciál, který kdy TOP GEAR měl. ()

Reklama

Reklama