Reklama

Reklama

Poslední minuty na Zemi

(TV film)
  • Kanada Earth's Final Hours (více)
TV spot

Obsahy(1)

Rotaci zeměkoule ovlivňuje mezihvězdná hmota, bude buď spalující žár nebo extrémní chlad. Hrozí naprostý konec světa! Super hustý fragment mezihvězdné hmoty ovlivní prostřednictvím zemského jádra rotaci zeměkoule, čímž ohrozí svět naprostým zničením. Jenna Simmsová v tom vidí neklamnou známku toho, že účinky planetu rozdělí na spalující žár a extrémní chlad, ale také vyvření zemské masy, která svým pohybem smete všechno, co nebude pevné jako skála. Bude to poslední hodina země? (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (33)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rotace planety se zastavila. Nebo minimálně zpomaluje. Asi každému dojde, že tohle by mohl být celkem problém. Právě díky rotaci máme střídání dne a noci. No, chvíli jsem přemýšlel, jestli nedat recenzi delší, na Necronomicon, ale nakonec jsem si řekl, že takových blafů tam je dost. Akce zde není v podstatě žádná, jen divné efekty trikaře na tripu mají dokreslit dojem, že tady půjde o pořádný průser. Ale v pohodě, parta nýmadů, co má asi hodně doktorátů, to zvládne. A vy si řeknete, no a co? ()

predators 

všechny recenze uživatele

Takže, první pochvala míří na to, že tu máme něco jiného, než vybuchující sopky, trhání zemské kůry nebo smrtící roj meteoritů. Alespoň si tedy neuvědomuji, že by někdo vzpomněl otázku magnetického pole (pokud ano, upozorněte mě a já si to dohledám). Především začátek a úvodní hodina vůbec, jsou něčím novým a musím uznat, že jisté napětí tu je. Né, brečet u toho nebudete, na nic podobného se zde nehraje! Závěr už vaří z vody, to je trochu škoda, ale za ty prachy z toho víc vytřískat nešlo. Knepper rulezzz! 60% ()

Reklama

Logout odpad!

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl týden po filmu Srážka planet, v rámci katastrofických kanadských úterků na TV Barrandov a musím po jeho shlédnutí říct, že Srážka planet si v porovnání s tímto Odpad! snad ani nezaslouží. Děj jednotlivých scén na sebe navazuje jen velmi volně, zvlášť na počátku se prostě něco děje a nikdo neví proč. Někdo staví na poli satelitní paraboly a buhví proč se tam objeví dva agenti, kterým je to podezřelé. Stavitel antén umírá po zásahu vesmírným tenisákem a vzápětí se dozvídáme, že všichni umřou. Herci hrozní, ale méně hrozní, než bych býval čekal. Efekty připomínají lepší screensaver z běžného PC nebo vizualizaci z iTunes. Archaický počítačový systém satelitu je založen na floppy disku, který asiat píšící výhradně na dotykových panelech nemá. Satelitní systém tvořený dvěma satelity je třeba rozestavit do kruhu. A van Allenovy pásy jsou monitorovány realtime, zřejmě speciálním systémem k tomu určeným. Jediná scéna, která mě pobavila a zaujala je scéna, kde vědátorka vysvětluje, co je to bílá díra - nemůžu si pomoct, ale scénárista musel být fanda Red Dwarfu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Naplnění obsahové části Posledních minut na Zemi je následující: 80% děje tvoří kravaťáci a jejich nezáživné debaty a rozhodnutí o osudech jiných. Tedy, ministři, předsedové, agenti a ostatní maníci v kvádrech za stovky dolarů. Zbylých 20% děje "obsáhlo" praktické animační cvičení v Adobe Photoshop v podobě kruhů, které měly zastávat funkci solárních výbojů. Jejich vizuální podoba je však natolik úsměvná, že vypadaly spíše jako doplňkový světelný efekt na diskotéce. Všichni tu pořád neustále kecají, něco řeší, a zatímco nedočkavý divák by už po nějaké té době třeba i rád viděl nějakou tu pořádnou smršť v podobě magnetických výbojů, padajícího vesmírného "čehokoliv" a podobných jevů, musí se spokojit jen s občasným kruhovým zábleskem, díky němuž se pár lidí "vypaří." Nic jiného se tu totiž ani neděje. Do toho klasický nášup nelogičností, otřepaných postupů a frází. Jedním ze stěžejních závěrečných momentů je asi desetiminutová bitva mezi dvěma agenty, která začne nudit už zhruba po minutě. Vrcholem filmu je pak použití ultrasupermegahyper účinných paprsků, po jejichž zásahu bude Země opět "nahozena" a lidstvo se tak, už asi po tisící, vyhne zkáze. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Děj je - jako již tradičně - sestaven z totálních, fyzice odporujících nesmyslů, přesto jsem neměla žádný výraznější problém film dokoukat. Je to nejspíš proto, že na rozdíl od jiných katastrofických céček made in Canada/USA/Germany, kteří by už měli tento žánr raději nechat odpočívat v pokoji, působily solidně alespoň ty efekty. No dobře, nijak zvlášť, ale alespoň ten člověk provrtaný skrz naskrz mezihvězdnou hmotou vypadal poměrně slušně.;-) ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama