Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barcelona šedesátých let a životní peripetie nejslavnějšího španělského komiksového autora Manuela Vázqueze. Film sice sleduje především osudy otce kultovních komiksů jakými jsou Hermanas Gilda, Anacleto a další, ale je zároveň i vtipnou rodinnou retrokomedií. Manuel Vázquez byl velmi svéráznou postavou. Životem proplouval s pomocí lží, podvodů a nejrůznějších machinací, které zároveň udivovaly i pobuřovaly jeho okolí. Díky svému naprosto apolitickému přístupu k životu se nikdy nedostal do žádného zásadního konfliktu s frankistickým režimem. (La Película)

(více)

Recenze (3)

Jansen 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, jakým způsobem tento životopisný film naplňuje soubor konvencí typický pro platformu komiksu (zde možná lépe než komiks vystihuje podstatu ekvivalent kreslený seriál), nebo je přinejmenším zdárně evokuje. Nejsem znalec díla Manuela Vazqueze, ale z toho, co jsem si o jeho životě přečetl a z filmu se (sic zprostředkovaně) dozvěděl, je to právě jeho já, co utváří a predestinuje naturel jeho postav. Což je samozřejmě případ všech autorů a jinak to ani nemůže být, ale už ne každý z nich jako jím stvořený hrdina žije a jeho skutečný život dokáže zastínit ten na papíře. Ono přenesení komiksových zákonitostí do filmu si tak už samo o sobě o sebe hlasitě říká. Typizace postav, redundantní chování utvrzující charakter hrdiny, malá hloubka ostrosti zdůrazňující schematičnost každého jednotlivého políčka (snímku), groteskní situace a honičky. Všechno to tak hladce plyne a celkem příjemně se na to dívá. Kdyby autoři vypustili poslední scénu, pravděpodobně bych šel s hodnocením o jednu nahoru. ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

Nepoučitelný hajzlík, kterému se stále daří ochcávat další a další lidi. Jedna rodina už ho nebaví? Tak založíme novou! A ještě jednu! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem obyčejný životopisný snímek, který se věnuje španělskému autorovi komiksů, jež je pozvednut, ne o moc, jen tím, že Vázquez byl asi opravdu pěkný hajzlík a vypočítavec. A proto je to místy i docela vtipné, což dělá film alespoň trochu zajímavý a lehce odlišný od klasických biografií. Ale zase tak vtipné to není. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama