Reklama

Reklama

Talisman

  • USA The Lucky One (více)
Trailer 1

Loganův život ovlivnily tři vojenské mise v Iráku. Fakt, že je stále naživu, považuje za dílo náhody. Vždy unikl smrti jen o vlásek. Při první misi, když se po útoku s jednotkou shromáždili v troskách domu, tam uviděl ležet v prachu fotografii dívky. V okamžiku, kdy pro ni šel, explodoval na místě, kde stál, granát a tři jeho přátelé zemřeli. Logan si nechal snímek jako talisman a byl přesvědčený, že ho ochraňuje. Od té doby totiž neměl ani škrábnutí. Po návratu domů se rozhodl, že dívku vyhledá a poví jí o tom, jak byla jeho strážným andělem. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu. Nechá se najmout do psího centra, které vede její rodina. I když mu Beth zpočátku nevěří a sama má v životě komplikací dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že by Beth pro něj mohla znamenat víc, než jen obrázek pro štěstí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (290)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Romantika se silným příběhem, který mě málem donutil uronit slzu, ale udržela jsem se. Opravdu výborný děj. Není to přehnaně romantické ani dramatické. Rozhodně je to vyvážený snímek. Zac Efron vyrostl do pěkného chlapa v porovnáním s Muzikálem ze střední. A Taylor Schilling je sympatická a skvělá herečka. Po delší době opravdu povedené romantické drama, které mohu doporučit. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, to by som kecala, nebolo to ani výnimočne úchvatné či dojemné, vlastne to bola taká sladká limonáda. Dámy určite poteší pohľad na Zaca Efrona a pánov jeho krásna partnerka a vizuálna stránka tiež stojí za zmienku. Mne osobne prekážalo, ako sa vo filme riešili malicherné volovinky, ako fotografia, ktorej sa prikladala neuveriteľná doležitosť a vážne mi nebolo jasné, prečo to hlavný hrdina nevysvetlil hneď na začiatku. Zrejme by potom v príbehu chýbal nejaký ten dramatický zvrat, ale v tomto prípade bol postavený na hodne vrtkých nožičkách. Je to jedna z príčin, pre ktoré na mňa film robil dojem nedomysleného, amatérskeho pokusu o niečo silnejšieho a žiaľ neúspešne. Napriek tomu si však zaslúži plné a poctivé 3*. Oddychovka pre nenáročného diváka na večer vo dvojici. ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem se tak trochu bála, co to bude. Ale úplně zbytečně. Je to romantický film se vším všudy. Zápletka možná není převratná, ale film má moc pěknou atmosféru. A myslím si, že Zac Efron talent má. Jen se musí ještě trochu "vyhrát". Asi to nebude další Nicholson, ale pokud ho mám srovnat třeba s Pattinsonem, tak Efron na plátně působí mnohem přirozeněji a netváří se, jako by ho permanentně bolely zuby. Ale zpět k Talismanu. Příjemné herecké obsazení navíc doplňuje pěkná hudba. A jak poznamenala Zdeňka "Holky někdy takový film potřebují." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zaca Efrona jsem zde viděl teprve podruhé a musím říct, že mi velkou radost neudělal. S Michelle Pfeiffer byl ve snímku "Šťastný Nový rok" možná nejlepší dvojicí, ale "Talisman" není filmem, který by vybočoval. Navíc uvěřit, že je Zac Efron prototypem vojáka, který se právě vrátil z Afghánistánu, tomu nevěřím. Spíš mi přijde jak typ, který se rozbrečí, když na něj někdo bafne. Neříkám, že já jsem vojenský veterán, ale aspoň si na takového nehraji. Jeho chlapecký obličej se k drsným klukům nehodí, přesto se na jeho machovství sází. Jenže film není nic jiného než schéma. Voják si od mrtvého kamaráda vezme fotku, na které je žena, do které se zamiluje. Pěšky se za ní po Státech vydá a najde ji. Stane se a ona ho zaměstná jako pomocníka na své farmě. Pokouší se o to, aby se ona do něj zamilovala, jenže problém je v tom, že je vdaná. Ale co, její manžel je přece pořádný blbec, arogantní a zlý. Hrdinný voják má tak prostor volný, navíc mu bude divák fandit, protože si mimo jiné rozumí se zvířátky i dítětem své vyvolené. Jaký je konec? Asi se dá očekávat. Nečekejte nic navíc, nečekejte skvělou romantiku, ale obyčejný průměr, který vás nejspíš nijak neohromí, ale může citlivé duše potěšit. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Příběhů Nicholase Sparkse jsem četl a viděl skutečně dost a s klidem mohu prohlásit, že veškerá jeho tvorba je pouze kardinální kýč z něhož klišé přímo kypí - očekávat proto cokoliv jiného je přinejmenším naivní. Na druhou stranu musím uznat, že ne všechny jeho knížky jsou špatné a nečitelné - některé jsou zkrátka jen podané vkusně a některé ne. Talisman patří bohužel do té druhé kategorie a je tedy zřejmé, že když není dobrá předloha, její filmová adaptace taky slavná nebude. Mně osobně se na tomto filmu líbila snad nejvíce hudba a výprava, ostatní bylo průměrné či podprůměrné. Změny, kterých doznal scénář oproti předloze, byly naprosto k ničemu, chvílemi (zejména díky přeslazeným dialogům) spíše uškodily. No a Zac Efron? Jak to jen říci... Konstantní výraz týraného štěněte na mě zkrátka nefunguje. Na koho ano, nechť si připočte hvězdu k dobru. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse. (Alizze)
  • Vzdialenosť medzi štátmi Colorado a Louisiana, ktorú vo filme urazil Logan Thibault (Zac Efron), je v skutočnosti zhruba 1850 kilometrov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama