Reklama

Reklama

Sumec - obr z jezera

(TV film)
  • Česko Monstra z hlubin (více)

Obsahy(1)

Se sumci se lidé setkávají stále častěji, tento obr se rychle šíří po celé Evropě. Citlivé smyslové orgány fungující jako sonar umožňují sumci lokalizovat pohyby potenciální kořisti na velkou vzdálenost. Obětí této dravé ryby, která dorůstá délky až 3 metrů a má nejširší tlamu ze všech sladkovodních ryb, se může stát třeba malý jezevčík. Sumci se mohou na rozdíl od ostatních druhů ryb dožít i více než 70 let a mohou vážit až 200 kilogramů. Je to skutečný obr - obluda. Tak se na první pohled jeví. Několikakilová kořist není pro dospělého jedince žádný problém. Na rozdíl od většiny ostatních živočichů rostou po celý život. Rybáři vysazují sumce i do vod, kde dříve nežili, proto se tito obři rychle šíří po světě - z Asie až do Evropy. Je to ale opravdu obluda? Sigi Braun se už téměř dvacet let pokouší tomuto tvorovi porozumět a sní o tom, že se mu ve volné přírodě podaří jeho životní cestu zdokumentovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

helmut111 

všechny recenze uživatele

Tak ten začiatok je úplne demagogický, pokiaľ by si to niekto kto sa so sumcom ešte poriadne nestretol nepozrel do konca môže sa bať plávať v naších rybníkoch a jazerách. Na konci dokumentu objavia sumca albína - vraj veľmi ojedinelého a rozmýšľajú či je to genetická mutácia, či nový druh. Jasné že je to genetická mutácia a z vlastných skúsenosti môžem povedať že z naších druhov je v albinotickej forme sumec najčastejší, pomaly každý 3 je albín. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Nemecký dokument rozprávajúci o najväčšej príšere našich riek. Sumec. Obrovský dravec, ktorý možno nepriťahuje svojou krásou a atraktivitou, ale svojou dokonalosťou to všetko nahradzuje. Obrovské ústa, telo ako jeden sval a ku tomu ešte silný chvost. Krásne zábery prírody, najmä Kazachstan ma dostali. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Občas trochu zmatené ifnormace, ale záběry sumců a celkově přírody jsou ůžasné. Nejpůsobivější a nejcenější záběry jsou asi z Kazachstánu. Ryby jsou nádherné a fascinující stvoření. :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama