Reklama

Reklama

Vteřiny před vraždou

(seriál)
  • Německo Countdown - Die Jagd beginnt (více)
Německo, (2010–2012), 18 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Anne Diemer, Sebastian Ströbel, Chiara Schoras, Andreas Windhuis, Oliver Stritzel, Philipp Baltus, Johann von Bülow, Hanno Koffler, Catrin Striebeck (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Kde jiné kriminálky končí, Vteřiny před vraždou začínají. Přesně víte, kdy se zločin stane. Až na konci se ale dozvíte, jak k němu dojde a jak to s obětí dopadne... (TV Prima)

Recenze (26)

eccola 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů se zdá, že největší problém je s označením "krimi" seriál...já osobně považuju tenhle seriál za slušnou oddechovku, která není hloupá, má slušné dialogy a mezi hlavní dvojici to jiskří. A to, že se v každém díle "řeší" nějaký případ vraždy, je podle mne hlavně dobrým spojujícím prvkem jednotlivých epizod. Když srovnám s některými francouzskými či italskými seriály, nemám co řešit - slušný průměr. ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na to koukala jako na oddychovku, nenáročnou kriminálku, od které jsem nečekala zbytečně moc, tak to vůbec nebylo špatné. Ano, není to nic, v čem bych se mohla nimrat a hledat tam "vyšší poslání", superkvalitní speciální efekty, úžasné herecké výkony nebo kdovíco, ale určitě to pro mě není hned žádný odpad. Ústřední herecká dvojice je sympatická a občas "zaperlí" i nějakým tím fajn vtípkem. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když chvíli po úvodní startovací scéně s nalezením mrtvoly vidíte těsně před úvodními titulky epizody závěrečnou "vraždící" scénu (tedy potenciální vraždu další), nevyhnutelně vám hlavou proběhne kompletní - značně omezený - počet možných rozuzlení. 1) Ten, kdo je ukazován jako vrah, je vrahem původním, a jeho aktuální oběť je v poslední sekundě zachráněna. 2) Totéž, ale další vražda se taky povede. 3) Nejde o původního vraha, ale o oběť nebo komplice, a domnělá oběť je tím původním vrahem - vyústění scény jsou stejná jako v případech 1 a 2. Ano, jsou možné jisté nuance, a nevyhnutelně k nim při vymýšlení dalších a dalších dílů dojde, ale mně osobně to tedy rozhodně nestojí za to, abych čekal přes reklamy před začátkem, a jedny či dokonce dvoje reklamy během dílu. Šokem pro mě bylo zjištění, že ani nejde o původní německé dílo, ale o zakoupenou licenci španělského o dva roky staršího seroše Cuenta Atrás. Ale Němci točí Ingo Lenssena, takže co od nich můžete v ohledu nějaké soudnosti čekat, že?:) Myšlenka "je to něco jako Columbo" je na místě, jenže Columbo měl styl a především stál na deduktivním procesu titulní postavy. Tady sledujeme naprosto normální německou televizní kriminálku, jakých je kýbl (BTW krásné české slovo), ozvláštněnou jen a pouze těmi problesky a odpočítáváním, které je naprosto zbytečné, když znáte myšlenku celého seriálu a umíte hodiny:P Jediné, co je tu pozitivní, je mladá ústřední dvojice, která má šmrnc (byť On je mně celkem nesympatický floutek) a fungující chemii. Rutinní výplň programového vakua, téměř bez chuti a bez zápachu. 50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh seriálu, na který se koukáte, protože už třetí den se povalujete s horečkou, snažíte se prolévat hektolitry čaje, doufáte ve své brzké uzdravení a už skuteční nevíte, co byste roupama dělali. Tak si ze zoufalství pustíte televizi. Když vyselektujete cokoliv z americké provenience, zbudou reklamy, po tisící opakovaný film na CS Filmu, nebo německá kriminálka. Reklamám příliš neholduji. Některé filmy si i přes svoji velmi chatrnou paměť velmi dobře pamatuji, takže je jasná. Neurazilo mě to, nebude mi vadit, když několik desítek dílů neuvidím. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Po 3 dílech, jsem tomu chtěl dát ještě šanci. Bohužel nedám. Nezáživné vyšetřování, kdy každý na koho narazí je označen za vraha a jen čekají kdo se první přizná, je dost otravně nezajímavé. Obě hlavní postavy jsou mi protivné a hlavně ON který je sexistický hovado - toto je ovšem součást každého seriálu. ON ( tedy všeobecně muž ) je vlastně taková ta romantická postava a je v pořádku že má v každém díle ženskou. ONA ( tedy všeobecně jakékoliv ženská ) je jen unylá fiflena, která je považována za kurvu, protože se vyspí s každým na potkání ( toliko o tom jak je vnímána naprosto stejná situace, v případě obou pohlaví ) ()

Galerie (319)

Reklama

Reklama