David Attenborough's First Life (TV seriál)

Dokumentární

Velká Británie, 2010, 2x60 min

Martin Williams

Opet skvely dokument z dilny BBC tentokrat o vyvoji zivota na Zemi, kterym provazi sir David Attenborough. Vyborne animace prastarych organimsmu a nejnovejsi techniky 3D zobrazeni zivocichu (CERN - aspon se nezasveceni dovi, ze se nejenom dela fyzika, ale i dalsi vedy napr. biologie a paleontologie :) ). Dokument je napechovan zajimavimy informacemi (napr. trilobiti oko z krystalickeho kalcitu atd.). Pastva pro oci tento dokument o vyvoji zivota na Zemi. Doporucuji vsem zajemcum, kteri se chcou neco dozvedet. Oba dily maji dohromady dve hodiny a zarucuji, ze vam velmi rychle utecou :). Smekam pred machry z BBC :).(26.4.2011)

Nekonečné, nesmírně obdivuhodné a překrásné! Již po shlédnutí první části tohoto dvoudílného dokumentu od sira Davida Attenborougha jsem dojat k slzám. Slzám štěstí a spokojenosti. S použitím nejmodernější technologie a s pomocí nejlepších světových odborníků jdeme spolu s sirem Attenboroughem po stopách vzniku života na planetě Zemi. Dokument je svými efekty, kamerou, výpravou, hudebním doprovodem aj. roven nejúžasnějším hollywoodským spektáklům. S pomocí jednoho z nejmodernějších mikroskopů na světě, který se nachází jak jinak, než ve Švýcarsku a který je jakousi zmenšeninou hadronového urychlovače částic v CERNu můžeme takříkajíc vidět do zkamenělin starých stovky milionů let! A Modern Masterpiece. Magical and Wonderful. Spellbinding. Amazing. Simply Breathtaking. Daring and Dazzling. Remarkable. Fantastic. A Visual Treat. Stunning. Nemohu ohodnotit jinak než 5*. 100 % http://firstlifeseries.com/(9.4.2011)

Vývoj života na Zemi sestavený ze střípků, které příroda rozsypala všude po světě a krásně vizualizovaný pomocí moderních technologií. 10/10(15.5.2012)