Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Markussis 

všechny recenze uživatele

Odjakživa jsem byl fanatickým vyznavačem Vinnetoua. A nebyl jsem vyznavačem pouze Vinnetoua, vždy se mi líbilo, že původní filmové Májovky nebyly jen pouze dobře zpracované, ale měly i výpovědní hodnotu, měly své jasné mírové poselství a vůbec byly obrazem své doby. Toto se mi velmi těžko hodnotí. No, v rámci německé televizní produkce je to naprosto šedivý průměr. Film samozřejmě v základu staví na přítomnosti kultu. Kultu jednoho herce ze 60. let. Už v tom je to směšné. Na druhou stranu však naprosto nevěřím tomu, že kdyby se projektu ujala byť třeba i špičková produkce se všemi potřebnými nástroji, podobného výsledku jako v 60. letech by se stejně nedosáhlo. Samozřejmě nechci omlouvat mizerný scénář, chabou výpravu, ještě slabší herce a naivitu režiséra a také fakt, že do jedné řeky zkrátka dvakrát vstoupit nelze. Toto pořekadlo v tomto případě platí samozřejmě naprosto přesně. Ono už v samotném konceptu je to nerealizovatelné. Na tento film může samozřejmě klidně bežet reklama třeba i v teleshopingu. Důvodem mého hodnocení je pouze a jen obsazení jedné legendy. Nezkoumám onen důvod tohoto obsazení, chovám k onomu kultu stále úctu a sympatie a tak za tři. ()

TomKey 

všechny recenze uživatele

Nech brouka žít! ...chtělo se mi vykřiknout v závěrečné scéně, kdy chudák pan Kukura schytá do jedné plíce šíp a do druhé pro jistotu kulku... Ono totiž, kdyby Kukura vstal, poplácal Winnetoua po zádech, oprášil se a řekl: To byla teda píčovina, co? A Winnetou by odpověděl: Promiň, já neumím psát scénáře. Ale víš co, zvu tě na panáka! Klapka, zatmívačka, konec. ()

Reklama

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou se snažím filmy dokoukat, obzvlášť když jde o film z oblíbené série, ale tohle fakt nešlo. Nevím jestli jsem skončil v polovině filmu, nebo jsem nesledoval druhý díl, jak byl film vysílán si už nepamatuji a je to úplně jedno, toto je kravina na entou a nedá se na ni koukat ani jako na jeden film, ani jako na filmy dva. Čert vem zmrtvýchvstání a lehce debilní scénář, tento film je špatný od první minuty a sledování je doslova utrpení. To i sračky s Grangerem jsou oproti tomuto skvosty, a to filmy s ním nesnáším. Hnus! Zajimavý komentář: Petroff (Ta souhra v hodnocení mě k tomu docela láká....) .......... Po mnoha letech jsem dloužek s tímto fiaskem splatil a (ne)zvládl jsem film celý. Je to horor, utrpení, zoufalost, kravina. Po půl hodině jsem si musel ke sledování přidat lehčí práci, která od této příšernosti částečně odvedla pozornost, i tak bylo sledování utrpením. Jde možná o nejnudnější a nejhorší film, který jsem kdy viděl. Všechny příšernosti, které jsou filmově o chlup horší než toto, nejsou aspoň tak strašně dlouhé. FIASKO. ()

Haide odpad!

všechny recenze uživatele

Chce se mi brečet... Idol mého dětství. Když většina mé generace koukala na Pokémony (dobře... Na ně jsem se koukala taky), já jsem už po XX viděla všechny "díly" Vinnetoua. Když jsem se dozvěděla, že vyšlo pokračování, které jsem viděla až před pár lety, čekala jsem tragédii, ale že to bude až takovéhle... O tom se mi nesnilo ani v nejčernějších snech. ()

reccal odpad!

všechny recenze uživatele

"Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách." A tam měl taky navěky zůstat. Křečoidní příšernost, senilní Brice, kterému ze samoty hráblo a tak žvaní nesmysly, gerontofilní blonďatá prsatice. Jo, a pokud o nějaký ten děj, aby řeč nestála. Německo jak vyšitý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama