Okem boha Hora (TV seriál)

• Egypt

Ojo De Horus, El

Dokumentární

Egypt, 2000

• Deftie

Príspevok bude asi trochu neobjektívny, keďže som to zvládla len na dobu, ktorá vystačila na jeden a kus dielu. Nedá sa mu uprieť istú snahu o priblíženie tej doby divákovi, o priblíženie ich myšlienok (ktoré sú samozrejme len a len dohady, ale o tom sa nikto nikde nezmieni), ale robia to s takým fanatizmom, až mám pocit, že aj déčkový horor mi inteligenciu znižuje menej a ten sa aspoň netvári tak vážne. Hviezdičku dávam len za pekné obrázky, ale to by si skôr zaslúžili Egypťania a nie tvorcovia tohto výsmechu dokumentu.(18.6.2011)

"Náš příběh začíná těsně před naprostou zkázou, kterou způsobila potopa světa. V té době na Zemi ještě existovala civilizace, o níž se dnes hovoří už jen v legendách jako o ATLANTIDĚ. Její obyvatelé čerpali znalosti ze zkušeností, které lidé nashromáždili během tisíců let výzkumu fungování vesmíru a procesu, kterému říkáme život. Vše se dozvíte v 10ti dílném dokumentu Okem boha Hóra." 1. díl - Škola mystérií 2. díl - Osiris, pán reinkarnace 3. díl - Sfinga, strážkyně horizontu 4. díl - Květ života 5. díl - Sakkára, krystalový komplex 6. díl - Sakkára, kvantový stroj 7. díl - Dendera, počátky astronomie 8. díl - Edfu, cesta porozumění 9. díl - Kom Ombo, brána ke svobodě 10. díl - Philae, ženský princip http://www.okemboha.mysteria.cz/index.htm Najdete na YouTube a Uloz.to(6.12.2011)