Reklama

Reklama

Jak to (u nás) chodí

(festivalový název)
  • Indonésie Alangkah lucunya (negeri ini)

Obsahy(1)

Ačkoliv je Muluk absolventem univerzity, už skoro dva roky nemůže sehnat práci. I přes svoji vytrvalost nikde neuspěje. Teprve setkání s kapsářem zvaným Kometa přinese Mulukovi pracovní příležitost. Kometa přivede Muluka do kapsářského gangu a představí ho svému šéfovi Jarotovi. Muluk s překvapením zjistí, kolik je mezi kapsáři dětí, které si tímto způsobem musí vydělávat na živobytí. Proto navrhne Jarotovi, že bude spravovat finance gangu a školit mladé kapsáře. Jarod jeho nabídku přijímá a Muluk se tak dostává mezi kapsáře s tajným záměrem děti ve skutečnosti vzdělávat, aby jednou mohly změnit svoji profesi.

Komedie režiséra Deddyh Mizwara reflektuje aktuální problematiku dětské kriminality v indonéských městech. Mistrně však podává i vážná témata s ironií a humorným nadhledem. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (2)

x_ander 

všechny recenze uživatele

Má první zkušenost s indonéským filmem a rozhodně si nestěžuju. Nejde o žádné převratné dílo, ale o příjemný filmek s komediálním nádechem rozhodně. Problém je v nevyváženosti jednotlivých scén, některé jsou velice povedené a divák se baví, aby následovala jen vata. Ústřední trojice hrdinů je velice sympatická a nemá problémy utáhnout celý film. Poučení je však jasné: V Indonésii si pořádně hlídat peněženku! ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama