Reklama

Reklama

Sága o Biornovi

(festivalový název)
  • Dánsko The Saga of Biorn
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Dánsko, 2011, 7 min

Krátký příběh o vikingovi jménem Biorn, který hledá soupeře pro souboj, který ho jako správného vikinga pošle do Valhaly. Film vznikl jako bakalářská práce několika studentů z Dánska. (DaUr)

Recenze (132)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Biorn je udatný vikingský válečník v pokročilém věku, jehož velkým přáním je posmrtný život ve Valhalle. Jenže když už se mu podaří po mnoha sebevražedných soupeřích zemřít v boji s rovnocenným nepřítelem, tak se něco zvrtne, aneb kraťas se sympatickou a jednoduchou animací, který těží hlavně ze závěrečné pointy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako 100% ateista padám z křesla,válim se smíchem a pouštim si Ságu o Biornovi několikrát po sobě.Začíná to výpravně,dělá si to prdel ze spousty amerických blockbusterů a klišoidních keců.Hrdinovo putování začne být sice bůch ví proč po chvilce odflákávané a vy jste s hodnocením hodně navážkách a nechápete proč se tak děje.....ovšem při finální pointě jdete do kolen a uznale smekáte.Věřte si čemu chcete věřící :-D já věřim že život je svině a málokdy dostaneme to,co opravdu chceme,nedej bože v nebi ježiši kriste :-DDD 90%. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Každá duša vikinga a bojovníka má podľa staronordickej mytológie skončiť vo Valhalle, tak to hovoria ságy a legendy a to bola tá pravá odmena pre statočného muža. Spôsob ako sa tam Biorn snažil dostať bol hrdinský a zároveň vtipný, ale záverečný súboj s obrom nedostal ten správny rozmer a po ľahkej prehre sa ocitol v nezaslúženom nebeskom vezení plnom mníšok. Tam by som nechcel skončiť ani ja : ) Inak animácie fajn, nie je čo vytknúť, takže dávam 60%. ()

Mrtvobog 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci krátkometrážny animovaný film. Dobrá téma, animácia je na slušnej úrovni, vtipné, zábavné, dynamické a presne podľa môjho gusta. Teda, nie, že by mi záležalo na tom dostať sa do kresťanského neba :-D. Biorn je fakt vtipná postavička a tak očakávaná smrť (Walhall awaits me, when I am dead) mu nakoniec aj tak nedopadne ako si želá. Škoda, bolo mi ho aj ľúto normálne. ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, která nenudí a budete se u ní zaručeně smát, protože nabízí humor pro všechny. Hudba my připomněla soundtrack z Assassin's creed III, kde Connor honí Leea, takže za takovou nostalgii a skvělé pobavení nemůžu dát jinak než 5*. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o bakalářský filmový projekt z "The Animation Workshop, 2011". (hippyman)
  • Biorn má na sponě u pláště severský znak Valknut, který je symbolem posmrtného života. Znak odkazuje na Biornovu snahu dostat se do Valhally. (Doomcourier)

Reklama

Reklama