Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní drama z doby těsně před sjednocením naší tělovýchovy. Kriminalisté vyšetřují vraždu funkcionáře fotbalového klubu, úplatky a manipulaci s výsledky zápasů. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

GIK 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je veselé domlouvání prohry Olympie s posledním FAK. „Zápas dopadne 5:1 pro nás.“ „A menší skóre by vám nestačilo?“ „Ne, ne mám to spočítaný.“ „Tak teda 5:1!“ Úsměv od ucha k uchu a tajemník s prokuristou jsou dohodnuti. Pěkný umírněný výkon Deyla i Dítěte. Sympatický Jiří Roll v roli tajemníka Olympie. Pouze lehký náznak politiky odpovídající době vzniku: do teď jste dělali všechno úplně blbě, ale teď konečně přejde sport do rukou lidu. Jinak je to pěkná detektivka s překvapivým rozuzlením. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Stranická propaganda se ve filmu 50. let nevyhnula žádnému prostředí a to sportovní jak vidno nebylo výjimkou. Ani herecké výkony tu zrovna neoslní a zvuk který se u snímku dochoval je místy téměř k neposlouchání. Naštěstí má "V trestném území" i řadu světlých stránek - velmi dobrou dobovou atmosféru, na své si přijdou příznivci swingu, kteří zde mají jedinečnou příležitost poslechnout si Orchestr Karla Vlacha s Vlastou Průchovou a v neposlední řadě stojí za zmínku stadion Olympie, který si zahrál legendární vršovický Ďolíček. Zbývá jen postesknutí sportovního fanouška nad tím, že pokud se praktiky fotbalových bafuňářů za těch pětašedesát let změnily, tak bohužel jedině k horšímu... ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Takové klasické krimi z té doby. Navíc ze zajímavého sportovního prostředí...a kupodivu, na to, že se jedná o film z roku 1950, tak tady zase tak strašně nezavání komunistická propaganda. (I když úplně čisté to taky nebylo, za vše mluví věta: "Však on tě taky ten humor přejde, když ti to tady znárodní..." :D) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Nadčasový film. V něm je Berbr  https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/korupcni-afera-kolem-romana-berbra.K34067  i https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/dalsi-vyvoj-afery-berbr-freisler-nesmi-sest-let-pusobit-ve-fotbalu/61dc7e7bd60dfef4a41b8765  atd. Ještě, že ji mi fotbal šuma fuk. Starý film dokazuje, že jen magor debilní věří výsledkům ligy. Ještě tak vědět, kdo je vrah? ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Průměrná, ale koukatelná detektivka se vtahujícími retrospektivami (opatřenými voice overy), které kazí výsledný dojem nedopracovaný scénář ( postava záletníka v podání Josefa Kemra nemá ve filmu výraznější smysl) s řídkou zápletkou a výrazně tezovitým vyzněním. Agitační rovina tentokrát cílí na podvodné korupční praktiky v zákulisí fotbalu. Film otevřeně a místy s až absurdní vyčítavostí ( porovnávání lživého článku o stavu fotbalu s kriminální realitou ) oroduje za zapojení fotbalu do sjednocené tělovýchovy, která ho s definitivní platností pročistí a zbaví podvodného kšeftování....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/v-trestnem-uzemi-r-miroslav-hubacek-1950.html ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Podstatná část filmu se odehrává na bývalém Dannerově sadionu, což je dnešní Ďolíček, tedy stadion týmu Bohemians 1905 Praha. (hendrich6)

Reklama

Reklama