Reklama

Reklama

John (Mark Wahlberg) byl jako malý velmi opuštěný, i proto pronesl to pošetilé přání, aby jeho plyšový vánoční dárek začal mluvit. Stal se zázrak a mluvící medvěd se stal mediální hvězdou a miláčkem davů. Jak roky ubíhaly, chlupatému Tedovi zůstal jediný fanoušek – John. Ti dva si náramně notují v pohledu na život (maximální pohoda), na holky (divošky mají přednost), na práci (jen když není zbytí) a John i díky tomu velkoryse přehlíží, že okolí se na jeho soužití s méďou dívá čím dál rozpačitěji. Sežrat mu to dává především jeho holka Lori (Mila Kunis), která je sice nadmíru tolerantní, ale i u ní platí přísloví o chození se džbánem pro vodu. Takže když se ucho utrhne, dostává John nekompromisní ultimátum. Buď Lori, nebo plyšák. A tak se John ocitá na zásadní životní křižovatce, ze které vede jen jedna cesta. Nebo to tak aspoň vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 828)

POMO 

všechny recenze uživatele

Abrams sa snažil zbytočne. Až toto je E.T. súčasnej mladej (zhulenej) generácie. Miestami sa dalo zo situácií vyťažiť viac, niektoré vtipy sú hluché a pýtajú si klávesnicu Kevina Smitha. Rovnako veľa ich je ale naopak veľmi vtipných, originálnych a odvážnych, a hlavne prehlavne - méďu si obľúbite a zamilujete, čo je pri nepodliezavej kultúre filmu najväčší úspech jeho tvorcov. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jsem docela smutný! Všichni to tady čtyřkujou a pětkujou a já mám docela problém vztyčit paleček s ukazováčkem a povislý prostředníček jen tak plandá na půl žerdi. To jsem opravdu jediný, kdo si myslí, že se z toho plyšového zmrda dalo vytřískat daleko víc než třicet procent opravdu genitálních vtípků, třicet procent fekálního tumoru pro hornické smažky a čtyřicet procent hnusného, amerického patosu, který způsobuje svědění rekta a podráždění pokožky? ............... Pardon, musel jsem se teď trochu podrbat a namohl jsem najít písmeno "H", protože bylo zasviněné od Nugety. Takže: Hlavně, že jste si všichni pěkně zahihňali nad tou kůl zábavičkou a vůbec vám k tomu všemu nevadilo, že se Marky Mark hodí do komedií asi jako Danny Trejo do zpívajícího, chlapeckého homokvinteta. Doufám, že dvojku přeobsadí a toho třicetiletého retarda bude hrát třeba Derek Jacobi. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Za to, jak se MacFarlane v posledních sekundách vypořádá s jednou pseudohvězdou série Twilight, si ty 4* zaslouží. Potěšil méďa, potěšil uvolněný Mark Wahlberg, potěšily chytré popkulturní narážky na všechno možné. Byla to taková fajn přisprostlá jednohubka. A zaujala maminka s malou holčickou (které si evidentně spletly film, asi nalákány dětským názvem), sedíc ob sedadlo vedle mě, když po zhruba 10 minutách po začátku filmu, při jednom z filmových dialogů, kde se to hemžilo orály a anály, chvatně sypaly ze sálu :o) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie nakřížena s pohádkou a akčním thrillerem. Kombinace divoká, ale díky ústřední dvojce lehko ukoukatelná. Méďa proti zastydlosti svého námětu bojuje s pomocí rádoby dospěláckého humoru, který se ale jako skutečně vyzrálý a nekřečovitě nekorektní projeví jenom párkrát (dva nejlepší vtipy jsou na nás vybaleny až těsně před titulky). MacFarlane sice scény inscenuje hodně sitkomově (dvě sedící postavy klábosí), zato dokáže výborně využít ambivalentní kombinace méďova roztomilého vzhledu s jeho prohnilou náturou. Některé momenty jsou díky tomu obojaké, baví i dojímají zároveň. Přehnaně rušivý v důsledku není ani žánrový obrat v poslední třetině. Navíc, aby hrdina konečně dospěl, musí čelit skutečně vážné situaci, kterou pro něj příznačně nepředstavuje riziko rozchodu s partnerkou (který přijme stylem „jsem looser, co naplat“), ale riziko ztráty celoživotního kámoše, v přeneseném významu ztráty svého napojení na svět dětství. Protagonistova proměna z nespolehlivého kňouby v zodpovědného partnera není oproti jiným romantickým komediím definitivní a nevratná – shovívavě je mu povoleno dále blbnout, citovat z Flashe Gordona, hulit z bonga a během bouřky bázlivě zalézat pod peřinu. Zásluhou toho, a společně s kvantem narážek, odkazů a poct (včetně bizarní citace scény z parodie, sloužící k demonstraci, nakolik je Johnova mysl infikována osmdesátkovou popkulturou), je Méďa perfektním kouskem pro analýzu způsobů, jakými se Hollywood vtírá do přízně významné divácké skupiny ne již úplně mladých, leč duchem rozhodně nedospělých a dospět odmítajících mužů. 75% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jé, nebyl tohle náhodou film pro filmové fanoušky? Divákovy sympatie k tomuto snímku se odvíjejí podle toho, nakolik je schopen přijmout námět, ve kterém oživlý méďa hulí, pije, sexuje a pohybuje se v našem světě tak přirozeně, jako ryba ve vodě. Celkem to šlo, až na nějaké opravdu přehnané vtipy (přišlo mi to jako mládežnická komedie bez mládeže). Steně mám pocit, že to byla pohádka, (nejen) podle posledních slov vypravěče. 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První signální. Vůbec se nedivím, že Ted má na čsfd tak dobré ohlasy. Zatímco u většiny filmů (a nemluvím o artu, mluvím o uvědomělejším mainstreamu) jsou čeští fanoušci pravidelně kritičtější než kritika (po vzoru papežštější než papež, moskevštější než Moskva, to my umíme), když se jim předhodí prvoplánový útok na pudy, kde se hodně nadává, chlastá, hulí a souloží, jsou ve svém živlu, protože to je přece ta "nekorektní komedie, která se s ničím a nikým nesere". Vždyť se tam mlátí děti a dělají si srandu z Twilightu!! Pecka, ne?! ... No, obávám se, že to nestačí. Mělo to bejt ještě mnohem tvrdší. Takhle je to jenom bezzubá vyměklost oblečená v drsňáckým kabátě. Abych jenom nehanil, pár scén je úsměvných a asi třikrát jsem se téměř zasmál. 40 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aniž bych před filmem četl komentář Gilmoura93, tak si kladu stejnou otázku jako on. Jakým způsobem tem bláznivej plyšák dělal holkám dobře, ptáka neměl, jazyk neměl, prsty neměl, nechápu, ale jinak samozřejmě nic proti pro sprostý šukající plyšový hračky jsem od narození měl slabost. Mark tady byl naprosot kouzelnej a když bu méďa zavolal, že je u něj na mejdamu Flash Gordon, tak prostě každá holka musí pochopit, že firemní večírek je pouze firemní večírek, za to Flash Gordon je Flash Gordon a že by málo který pětatřicátník dokázal zůstat na firemním večírku, když může pařit s plyšovým medvídkem a Flashem Gordonem. Film jako celek nemá tak jistou nohu v kramflecích, ale pokud jde o jednotlivé fóry, fórky, fórečky, tak rozhodně nepajdá. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Flash! A-ááááááááááááááá!" Zábava s niekoľkými božskými momentmi (ucho a Indyho motív), ale čakal som viac. Buď že to bude omnoho viac na hrane, alebo to naopak bude tvrdo hollywoodsky hrať na emócie. Zostalo to tak medzi. Milá jednohubka, ktorá je tak trochu "pointless". OK, maco fakuje a pretiahol Noru Jones a pletie sa ústrednej dvojici do života. A ďalej? 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že se zasměju. Ve skutečnosti to ale pro mě tak horký nebylo. Nevím, jestli mi nesedl film nebo mi nesedl samotný humor. Ve skutečnosti jsem na film celou tu dobu koukal a nesympatičnost všeho kromě Mily Kunis mě nutila přemýšlet, kdy tahle komedie už skončí. Není nejhorší, párkrát jsem se zasmál. Ale asi jsem myslel, že se zasměju víckrát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $218,815,487Tržby Celosvetovo $556,016,627Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,321,697 //počet predaných kusov 2,316,685Tržby za predaj DVD v USA $82,013,970 //počet predaných kusov 4,912,223║ Tak toto je ten správny nášup a úlet, tak dobre som sa v kine už dávno nezabával. Film kde fungujú s dejom nadávky, urážky a moc ulahodili krásne retro spomienky, aaáááá Flash(Flash Gordon) je dokonalý. /videl v kine: 95%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem slušně vychovaný a elegantní mladík ctící morální zásady, který by slovo píča nevyslovil ani za pytel čuráků, musím dotčeně uznat, že mě ten malej zasranej drzej plyšovej zmrd, co měl za film víc bab, než kdy já budu mít za život psů, neskutečně sral. Ale jelikož disponuji nezměrnou inteligencí a božským nadhledem, nebudu se nad tím vyzvraceným hovnem vůbec rozčilovat. Bez těch vulgarismů, sarkasmů a sexismů by to byl nádherný rodinný film, který by mě pohladil po mé citlivé a láskyplné duši. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Typicky 80's komedie, ke kterým odkazují jak všemožnými popkulturními narážkami (Star Wars, Knight Rider, Flash aaaaa-a), tak i samotnou výstavbou příběhu, kdy se zamrzlý puberťák snaží dospět. Ale stěžuje mu to ten všivý plyšák. Od 80's tu taková komedie chyběla. Ale až dalším filmem MacFarlane dokáže, zda je skutečně géniuspivson. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Plyšový kamarád do deště. Místy vulgární, ale v podstatě absolutně politicky korektní teenagerská komedie. Maskult. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

MacFarlane překročil svůj stín a dokázal natočit celovečerák, kterej je opravdu vtipnej. Má to děj, popkulturní narážky jsou dávkovány vkusně a celá ta posedlost Flashem Gordonem mi prostě sedla. Jestli vás rozesmějou věci typu "plyšovej medvídek rozšvihá Wahlbergovi holu prdel anténou", tak silně doporučuji. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NA TOM MEDVÍDKOVI BYLO NĚCO, DÍKY ČEMU CÍTIL, ŽE MÁ KONEČNĚ PŘÍTELE, SE KTERÝM SE MŮŽE DĚLIT O SVÁ NEJVĚTŠÍ TAJEMSTVÍ. ,,PŘÁL BYCH SI, ABYCH S TEBOU MOHL MLUVIT DOOPRAVDY....“ /// Asi nejvíc mě zajímalo, jak moc asi bude muset bejt ulítlej film vo pětatřicetiletým týpkovi, kterýho nejlepší kámoš je plyšovej medvěd, aby překonal třeba takovou ,,pnojmatiku“. Jasně, gumu nepřekoná (asi) nic, ale vlastně se mi zdá ten svět, kde potkávate mluvícího plyšovýho Méďu, Justina Biebera, Flashe Gordona či teplýho R.Reynoldse naprosto normální. Humor je přisprostlej, jsou tu drsnější slova (věty) a někdy to jde kapku ,,přes čáru“ (jasně, taky mi ty některý fórky připadaly spíš z trapnějšího soudku…). Ale každopádně příběh vo kouzelným přání, který navždy změnilo život třech skvělejch přátel, určitě potěší duši nejednoho zvrhlíka, toužícího píchat s plyšákem (v tandemu vole! V tandemu!!…) A ti co ztratili fantastický vize dětských očí? – hlavně se z toho neposerte! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zdrhám z práce, abych se mohl zhulit se svým medvídkem. 2.) Nepřeju si nic jinýho, než SMRT MINGOVI! 3.) Páč tajně toužím po tom bejt medvídkem . 4.) Thx za titule ,,unchained“ a ,,toprharley“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,239 // Otvárací Víkend USA: $54,415,205 // .......SAY THESE MAGIC WORDS: FUCK YOU THUNDER,YOU CAN SUCK MY DICK, YOU CAN´T GET ME THUNDER, COS YOUR JUST GODS FART........ Slušný záhul, a Mila Kunis? no coment. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mně to byla nadupaná Sračka plná uchylností, zvrhlostí a chlípností, ale pro zasmání Jednička ! Zajímavý a neokoukaný Nápad! ()

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Nová česká komedie Kapitán Říp se představuje

Nová česká komedie Kapitán Říp se představuje

05.05.2020

Už tuto neděli 10. května startuje nový český projekt od tvůrců Petra Cífky, Daniela Zemana a Filipa Brouka. Seriál Kapitán Říp bude vyprávět bláznivý příběh comicsového superhrdiny, který drží… (více)

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Berg, Wahlberg a sága o drogovém králi

Berg, Wahlberg a sága o drogovém králi

02.07.2013

Mark Wahlberg a Peter Berg právě dotočili válečný thriller Lone Survivor o Talibánem obklíčené a zlikvidované jednotce amerických mariňáků, a už si brousí zuby na další skutečný příběh. American… (více)

Reklama

Reklama