Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Neherec, nescenarista se nam snazi sdelit dulezite poselstvi. Tomas je vskutnu naivni persona, ktera by mela zustat u nenaplnenych idealu. Jelikoz Tomas vi, ze neumi hrat, obklopil se celou plejadou prednich hercu, herecek, a znamych popularnich postavicek, aby se tak jeho um ztratil. Bohuzel nedokazal zadne postave napsat poradnou roli a tak ve filmu neni jedina sympaticka postava. Veskere akcni sceny pusobi prilis amatersky a to i na cesky film. Dalo by se rict, ze me zabery vodacke dovolene na Otave maji daleko vetsi kvalitu, jak ve strihu, tak v provedeni akcnich scen, tempa a hudby, jenz spociva v pisnich sprostonarodnich, odzpivane mym podnapilým kamaradem. A jelikoz se oko divaka nedockalo obnazenych se houpajicich prednosti paní Kateřiny, dívák tak nedostane, ale lautr nic! ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Magnuskovi nepochybně stoupla hořčice do nosu z toho, že jsem jeho korektnímu debutu napálil čtyři hvězdy, rozhodl se na vlně euforie, že je nejúžasnější charakterní herec na světě a fantastický scénárista a prostě musí okamžitě spáchat svůj masterpiss. A povedlo se mu to náramně! Tato poUliční Nahota na prodej, v hlavní roli s upoceným, ochrnutým prasetem, u níž si kredit za scénář a dialogy bezesporu připsal i jeden z těch milých, desetiletých římanů, urputně stále bojující ve druhé třídě zvláštní školy, je opravdu něco, kvůli čemu teď Olmer, Troška a Soukup musí někde zoufale třískat hlavou do zdi, že si tímhle nevypilovali portfólio. Něco, čemu by se měla okamžitě uříznout hlava, vrazit kůl do srdce, zakopat to enormním pupkem směrem dolů nejmíň tři metry pod zem a zalít betonem, aby se to už víckrát nemohlo vyhrabat a spatřit světlo světa! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co tady všichni máte kurva za problém? Já se bavil stejně jako u jedničky. je to sice kapku slabší než první díl, ale pořád dost v pohodě a až jsem se divil jak mi to rychle uteklo. Magnusek je sice tlustý prase a hraní mu moc nejde, ale nápad a švih to prostě má a stejně jako jednička to má koule a nebojí se to některý věci co lidi dneska rádi přehlíží nebo se snaží tvářit, že se nedějou říkat na plnou hubu. Přibyla nějaká ta akce (hlavně na konci) přibylo pár zajímavých postav (nejlepší je Krampol jako hlavní mafiánský kápo) a přibyla ještě nějaká ta beznaděj. fakt se mě zmocňoval vztek když jsem pozoroval ty mafiány co mají pod palcem celý město. Je to prostě odvážná a výmluvná studie naší země a doby ve který žijeme. Každopádně jsem zvědavej na trojku, jak to celý dopadne. Nechám se překvapit filmem. Zdejší kvalitní hodnocení už mě nepřekvapí...70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 64%***DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// PLUS: drsné téma, drsné prostředí, oslovil vás první díl, u druhého to nebude jinak, opět mě svým neherectvím zaujal Tomáš Magnusek MINUS: o něco prostší děj, víc mafiánka než drama, méně zásadních dějových zvratů./// Shrnutí: Nepřekvapí tolik jako první díl, přesto dál rozvíjí nehezký příběh, kterého by jste nechtěli být součástí. Jednání postav je opravdu na hraně. Berme to ovšem jako účel naplno ukázat kam až se dá zajít. Závěr je sice mírně křečovitý, ale neuzavírá cestu pro třetí díl, který možná (snad) naplno projeví můj pocit že se bude jednat o české Přání smrti. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dojezd prvního dílu, který se však přenáší více do kriminální roviny. Školství jde tentokrát mírně stranou a ukazují se tu zejména kriminální živly, které více či méně se školou souvisejí. Ve své podstatě nejde o moc horší počin než byli Bastardi 1, takže proto nechávám hodnocení stejné. Potěšilo mě zpracování jedné ze závěrečných scén - sbor zpívá gradující vokální skladbu "hallelujah" a záběry na něj jsou prostříhány scénami násilí a stupňováním napětí okolo hlavního hrdiny. To se podle mého fakt povedlo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Když děti jely na školní výlet lyžovat, tvůrci jim naschvál místo lyží půjčili nenavoskované běžky, aby jim celé natáčení trochu oživili. (rublik05)
  • Na pohřbu kriminalisty Karla Palečka (Bronislav Poloczek) si jeho manželku a dceru zahrály babička a maminka scenáristy a herce Tomáše Magnuska. Dalšího příbuzného si zahrál i Magnuskův bratr. (rublik05)
  • Když v závěru filmu hoří dřevěná kůlna, žár byl tak silný, že na nedaleké budově základní školy se roztavila a popraskala nová plastová okna. (rublik05)

Reklama

Reklama