Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

choze 

všechny recenze uživatele

Vigilantská linie zmizela a školní drama i lidová komedie o drzých, hypervulgárně hláškujících cikáňatech bohužel ustoupila nudným intrikám po pomstě prahnoucích mafiánů, kteří tu narozdíl od jedničky moc strachu nenaženou. Technicky i vypravěčsky (gradování finále) se to snaží opisovat od amerických bijáků seč to jde, ale výsledkem je jen velmi nepřesvědčivá nápodoba, občas shozená příliš tmavými záběry (začátek), slabším zvukem nebo nesedícími postsynchrony. A samozřejmě nás opět čekají zástupy postav, z nichž i ta poslední hajzlbába musí být obsazena známou tváří. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

By mě zajímalo, co by chtěli zdejší kritici, aby bylo v Bastardech nového ze školního prostředí.. myslím, že v první části bylo popsáno dostatečně, a že vývoj se ubírá vcelku dobrým směrem - děti jsou hodnější a hodnější a Brožová, kterou byste po prvních výstupech chtěli vidět jako první mrtvou, vyvolává nakonec v představě malé blond holčičky lítost. Tak uvidíme, co se stane dál, vypadalo to, že Vránová spadne do hrobu, a snad už se tam neobjeví ujetý nápad typu Bendig. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

„Kritika, která začíná slovy zamindrákovaný, tlustý buřt z Náchoda si točí film, to už je podle mě útok," svěřil se iDNES Magnusek. No tak jak mám tedy začít? Bastardům 2 jsem se usilovně vyhýbal, až jsem si řekl DOST! I já mám právo čas od času shlédnout nějakou pravou, smrdutou a nepančovanou českou krimisračku. Takže pojďme na to, Tomáši: Zamindrákovaný, tlustý buřt z Náchoda si točí film. Porovnávat tenhle jeho výplod s prvním dílem by bylo zhruba to samé, jako se rozhodovat, jestli chytit od Mesárošové raději kapavku nebo syfilis. Ubylo pubertálního cikánského hláškování, přesto to Tomáš posunul rovnou do ryzí retardace s prvky poťouchlé grotesky v nejlepší tradici Flintstonů. Na odpad to rozhodně není kvůli kmotru Krampoulovi a všem těm přehrávajícím nehercům, ze kterých jsem si uhnal hnisavý vřed na bránici, a především závěrečná Tour de Mrdka se Šťastným za volantem Favorita (bohužel neměl typickou hráškově vyblitou barvu) je nezapomenutelným okamžikem v dějinách českého amatérského softporna. Jestliže jsem jedničce dal za dvě, musím toto hodnocení alespoň napodobit a už se mocinky těším na trojku, kde snad Magnuska konečně omylem picnou japonští velrybáři a kruh se uzavře. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Rád bych tímto komentářem slušně pokáral (vypíčoval) ambiciózního režiséra Tomáše (retardovaného vorvaně), protože si myslím (vím), že během práce na projektu (sračce) by neměl mít plnou hlavu starostí (nádoru) a neměl by se nacházet pod vlivem stresu (heroinu), neboť z toho může čirým nedopatřením (nefalšovanou neschopností) vzniknout právě tato pitoreskní podívaná (žumpa hoven). Děkuji za pozornost (do plynu s tebou) a pro příště posílám inspiraci (kulku) do mysli (čela). ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Že já na tuhle ptákovinu do toho kina šel. Ono nejen, že to bylo naivnější a trapnější než jednička, ale ani těch hlášek moc nebylo a kolikrát ani za moc nestály. Však, co mě nejvíce zarmoutilo byl konec. To není možný, že se to dá takhle blbě zpracovat. Z hereckého obsazení se mi překvapivě líbil Dejdar a Magnusek, jinak nic moc. Kamera úplně na nic a z hudby se mi docela líbila ta píseň od Gospel Time. Nebudu říkat, že nechci vidět trojku, protože se na ni stejně podívám, ale bohužel to dopadlo špatně. 20% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Auto, ve kterém jezdí učitel Majer (Tomáš Magnusek) a které má na boku nasprejovaný nápis vrah, je jeho vlastní. S takhle posprejovaným autem tak musel rok jezdit na nákupy nebo dokonce i na rodinnou dovolenou. (rublik05)
  • O život během natáčení málem přišel jeden dobrovolný hasič. (patrikus)
  • Kromě filmových manželů Dostálových (Jiří Krampol a Gabriela Vránová) a Majerových (Ilona Svobodová a Tomáš Töpfer) jsou všechny filmové páry partnery či manžely i ve skutečnosti. (funhouse)

Reklama

Reklama