Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Co čekat od české produkce, první díl měl hladinu díky humoru, který ve druhém díle chyběl. Nebral bych to jako velký problém, ba naopak jako klad v některých situacích. Kamera nestojí za řeč, otravuje ve všech směrech. Největší problém je však herecký výkon hlavních i vedlejších postav. Neherci nemají ve filmech co dělat a u Bastardů dvojky toto pravidlo platí dvojnásobně. Jako jednohubka dobré, ale víckrát tento skvost vidět nemusím... 4/10 = 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S TĚMA NAŠEMA DĚTMA TO JE TROCHU SLOŽITĚJŠÍ“..... /// ,,Obelixův“ ochránce to má za sebou a Dostál shání důkazy o smrti svýho syna. Samozřejmě nechybí ani škola, který by k lepší pověsti pomohl asi jen zájezd skinheadů. Jadrná mluva má zamaskovat, že všichni mluvěj jako čuráci (kromě ,,dětí“, ty mluví standardně přirozeně) a přehlídka hereckýho domova důchodců má bejt výpovědí o realitě dneška. Budiž. Horda bastardů soustředěná na jedno místo může působit směšně. (Do tý doby, než onu realitu poznáte na vlastní kůži.) Tady jde ovšem hlavně o mafiánskej svět ,,kmotra“ Dostála, kterej není moc uvěřitelnej a působí spíš tragikomicky. (Co tragikomicky – pičovina to je!). Bastardi svůj stín nepřekročí ani přes (asi) větší rozpočet, protože sázet na sprostýho nepřizpůsobivýho (všech barev) může zafungovat možná na kanadskýho ochránce lidských práv a ne na Čecha, rochnícího se ve Šluknovským výběžku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem neviděl cigána na lyžích (ne s lyžema – na lyžích!!). 2. Chci se na vlastní oko přesvědčit, kdo z našich herců ještě neumřel a zjistit, kdo to má ,,zapár“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Neherec, nescenarista se nam snazi sdelit dulezite poselstvi. Tomas je vskutnu naivni persona, ktera by mela zustat u nenaplnenych idealu. Jelikoz Tomas vi, ze neumi hrat, obklopil se celou plejadou prednich hercu, herecek, a znamych popularnich postavicek, aby se tak jeho um ztratil. Bohuzel nedokazal zadne postave napsat poradnou roli a tak ve filmu neni jedina sympaticka postava. Veskere akcni sceny pusobi prilis amatersky a to i na cesky film. Dalo by se rict, ze me zabery vodacke dovolene na Otave maji daleko vetsi kvalitu, jak ve strihu, tak v provedeni akcnich scen, tempa a hudby, jenz spociva v pisnich sprostonarodnich, odzpivane mym podnapilým kamaradem. A jelikoz se oko divaka nedockalo obnazenych se houpajicich prednosti paní Kateřiny, dívák tak nedostane, ale lautr nic! ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu (ku podivu ne z donucení ale z čisté zvědavosti,jestli se můj odpádek u jedničky změní ve dvojce alespoň na jednu *) mě napadla jedině hláška Rosse z Přátel : " .....zasloužil bych metál!". Pokud je nepřízpusobivá část romské komunity skutečně tak vulgární a drzá jako v tomto filmu tak by zasloužili při nejmenším pár facek. Co se týče "hereckého" obsazení je to bída a děs...až se mi z toho místy chtělo opravdu brečet. Nejsem milovníkem akčňáků a rádoby dramat(pokud to ovšem není zaručená kvalitka), jelikož nejsem na takové žánry ale tohle není ani tak dramatické jako nekoukatelné..Abych pravdu řekla dokumentární pojetí by bylo mnohem účelnější. Ovšem co mi nejde pořád do hlavy - jak je možné,že takoví hulváti byli vůbec přijati na jakoukoliv školu a co více jak je možné, že jim jejich výlevy a projevy vůbec někdo toleruje?A jedna replika toho romského pedagogického asistenta, která zněla : " My jsme se od vás bílých naučili jen to nejhorší a to lepší z nás vyprchalo." Otázkou je zda-li to lepší někdy bylo, ale to nechme koňovi.Přijde mi,že tato přehlídka "mafiánků" je naprosto nereálná : ano víme,že policie i politika jsou zkorumpované, ale co mě ovšem velmi zarazilo je jak očividné jsou jejich vlivy.Děsné,smutné,marné,nekoukatelné,nemožné.... ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale Bastardi 2 si s hodnocením polepšili na krásnou 1 hvězdičku. Oproti svému předchůdci, který mě akorát nas*al a nudil, se totiž konečně dostali do kategorie "tak blbý, až je to vtipný". Tento surrealistický zážitek si možná ještě zopakuji s partou přátel a notnou zásobou alkoholu! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Práce na třetím díle byly ohlášeny už pár týdnů před premiérou tohoto pokračování. (SidneyP)
  • O život během natáčení málem přišel jeden dobrovolný hasič. (patrikus)
  • Když v závěru filmu hoří dřevěná kůlna, žár byl tak silný, že na nedaleké budově základní školy se roztavila a popraskala nová plastová okna. (rublik05)

Reklama

Reklama