Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale Bastardi 2 si s hodnocením polepšili na krásnou 1 hvězdičku. Oproti svému předchůdci, který mě akorát nas*al a nudil, se totiž konečně dostali do kategorie "tak blbý, až je to vtipný". Tento surrealistický zážitek si možná ještě zopakuji s partou přátel a notnou zásobou alkoholu! ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

2. díl jednoznačně nejhorší z celé trilogie. Přibyla sice spousta dobrých a známých českých herců, ale ani ti neodvrátili filmovou pohromu jménem nuda. Protože jak mě jednička poměrně zajímala, coby úvodní díl (první vyobrazení této problematiky), tak u dvojky jsem zíval. Přišlo mi, že se herci na plátně taky nudí, už aby měli svou roli z krku a nazdar. Nebudu se víc rozepisovat, protože není ani o čem moc psát. Kdyby totiž nebylo druhého dílu, tak se stejně vše vysvětlí ve třetím pokračování. 45% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Prima Cool se fakt vycajchnovala, že svoje čtvrté narozeniny oslavila zařazením Bastardů do programu. Po Pulp Fiction a Hanebných panchartech je to bez debat třetí nejlepší film, jaký mohla vybrat. A vytáhnul se i Magnusek. Bohužel ne scénářem; vytáhnul se do šířky a hloubky, což je ale zároveň poznatek odpovídající zážitku z filmu. Jan Čenský tu několikrát zopakuje, že Majer není žádnej James Bond. Nikdo mi ovšem nevymluví, že sám Magnusek si to o sobě zcela určitě myslí... ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Vážně jsem chtěl dát dvojce Bastardů alespoň tu jednu hvězdu za relativně hladký průběh v prostředku filmu. Takový luxus si ovšem nemohu objektivně dovolit. Jedničku jsem před projekcí neviděl, tedy pro mě příběhová stránka neměla téměř co nabídnout a celá tato televizní fraška skončila fiaskem. Rádoby světové vizuály se ani nesnaží schovávat slámu v botech, hvězdné herecké obsazení je tu jen proto aby si splnilo svoji funkci několika štěky na kameru které prokládají osamělou odyseu obtloustlého ředitele za boj proti bezpráví napříč rasami. Uf. Veškerá narace, uvěřitelnost a hlavně atmosféra jsou něco, co si tato lahůdka nejspíše nemůže dovolit. A když už se začíná blýskat na lepší časy, skončí tato parodie na film naprosto neskutečným finále, které vás vrátí zase hodně rychle na zem. Obával jsem se, že česká kinematografie už nemá kam klesat, já bláhový. Pan Magnusek mě jen přesvědčil, že to jde s českou kinematografií z kopce. Pokud někomu k úspěchu stačí kontroverzní téma nafouklé do absurdních rozměrů, směšné loutky se známými tvářemi, horší než amatérské zpracování a jeden z nejhorších herců poslední dekády, nemám chuť tuto situaci dál komentovat. Očividně zde rozum ztratil na váze. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Neherec, nescenarista se nam snazi sdelit dulezite poselstvi. Tomas je vskutnu naivni persona, ktera by mela zustat u nenaplnenych idealu. Jelikoz Tomas vi, ze neumi hrat, obklopil se celou plejadou prednich hercu, herecek, a znamych popularnich postavicek, aby se tak jeho um ztratil. Bohuzel nedokazal zadne postave napsat poradnou roli a tak ve filmu neni jedina sympaticka postava. Veskere akcni sceny pusobi prilis amatersky a to i na cesky film. Dalo by se rict, ze me zabery vodacke dovolene na Otave maji daleko vetsi kvalitu, jak ve strihu, tak v provedeni akcnich scen, tempa a hudby, jenz spociva v pisnich sprostonarodnich, odzpivane mym podnapilým kamaradem. A jelikoz se oko divaka nedockalo obnazenych se houpajicich prednosti paní Kateřiny, dívák tak nedostane, ale lautr nic! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Během filmování bylo požito více než 2 400 obložených housek a vypito bylo přes 10 000 limonád značky Primátor. (patrikus)
  • Práce na třetím díle byly ohlášeny už pár týdnů před premiérou tohoto pokračování. (SidneyP)
  • Postava Bronislava Poloczka, vyšetřovatel Paleček, je v tomto filmu vyobrazena pouze na pohřbu této postavy. Za necelý rok od premiéry filmu představitel této postavy zemřel. (ČSFD)

Reklama

Reklama