Reklama

Reklama

Zlé královně (Julia Roberts) se podařilo získat vládu nad královstvím. Uprchlá princezna (Lily Collins) se však svého výsostného práva jen tak snadno nevzdá a rozhodne se jednat. Za pomoci sedmi vynalézavých trpaslíků začíná plánovat odvetu. Sněhurka ožívá v novém dobrodružném příběhu plném lásky, ale i žárlivosti a zrady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (688)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi, proč jsi upozadilo největší trumf celé podívané (Julia Roberts) a místo toho natlačilo do popředí dívku, která akorát ruší objemem svého obočí? Snaživý nový přístup ke staré látce padá jak po formální stránce (ve filmu je cca pět lokací a všechny naznačují, že rozpočet nebyl příliš vysoký), tak při výběru hlavní představitelky. Ne že by Lily Collins byla špatná, ale vedle Roberts se vyloženě ztrácí. Mohla to být výborná komedie, kdyby tvůrci opravdu šlápli do pedálu protipólu a dali do popředí Zlou královnu. Jejím odsunutím na vedlejší kolej odsoudili i samotný film. Jejich chyba. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo, zrcadlo aneb jak zprasit pohadku. Snehurka s obocim jako Breznev, trpaslici na chudach a mdla kralovna (Julie, Julie, na tebe jsem spolehala nejvic a zklamala jsi na cele care). To nezachrani ani polonahy princ. Nejvetsi faux pas je ovsem zaverecny Bollywood, podejte mi prosim nekdo zvraceci pytlik! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Veliky prekvapeni, Tarsem vetsinou zmrda, na co sahne a po muzikalovym traileru jsem cekal naprosty peklo, ale dostal jsem prijemny fantasy. Pribeh si samozrejme ze Snehurky bere jen par veci, ale to vubec nevadi, dej je vetsinu casu zajimavej a zabavnej. Herci jsou super, at uz banda trpasliku, tak super sympatak Hammer v roli prince a i kdyz bych Roberts rozhodne neoznacil za buhvijakou krasku, tu mrchu si skvele uzila. Co se tyce Collins, ona by byla i docela roztomila, ale to jeji pekelny oboci me celou dobu desne rozcilovalo. No a jinak ma film obstojny triky i slusnou vizualni stranku a i kdyz zaverecnej tanecek je zbytecnej, je tu spousta hluchejch mist a humor je misty uz dost infantilni, ve vysledku jsem prijemne prekvapenej a spokojenej, takze nemam duvod nedat slabsi 4*. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ke Sněhurce jsem přistupoval velmi skepticky, ale co mi naservíroval Singh, tak to mě opravdu dostalo. Neskutečně svěží a zábavná pohádka. Známá předloha byla sice zcela překopaná, ale to se dalo očekávat, když to do ruky dostal Tarsem Singh, který si jde vždy vlastní cestou a to se mi u něho právě líbí. V jeho rukopise mi překvapivě kýčovité scény vůbec nevadí a naopak se tváří umělecky. Herecká sestava naprosto super, menší role Seana Beana potěšila a Lily Collins je prostě k nakousnutí:)). Mezi 4/5 pohádkovými hvězdami. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, ke kterému jsem usedal po měsících odkladů s notnou nedůvěrou, se během krátké chvíle vyšvihl do pozice jednoho z největších překvapení roku. V tom nejlepším. Tak hutnou porci zábavy, nadsázky, geniálních parodických šlehů, hlášek, originálních nápadů a kvaziburtonovské vizuální stylizace, která zdaleka nekončí u rozmáchlých předimenzovaných kostýmů, jsem opravdu nečekal. Nenudil jsem se ani na okamžik a v každém se velmi dobře bavil. Celé je to neuvěřitelně hravé a příjemným způsobem bláznivé, Julia Roberts jako královna je geniální, sype z rukávu jednu hlášku za druhou, roli si evidentně užívá a je jen škoda, že nedostala ještě víc prostoru, Lily Collins je jednou z nejsympatičtějších filmových Sněhurek a není to jen tím, že postupně rozkvétá od nevýraszné bledule ve fanfánovsky akční a rozverně okouzlující vtělení Audrey Hepburnové. A když už jsem myslel, že srandy je konec, vytasí se Tarsem Singh s posledním skvělým a doslova uzemňujícím gagem. To, co provede Sněhurka po cynické likvidaci královny je tak nečekané a odzbrojující, že mě to rozesmálo. Způsob jakým s rošťáckým mrknutím naprosto nečekaně zvrhne celou finálovou scénu zcela nečekaným směrem. To, co tu někteří kritizují považuji za skvělý závěrečný fórek a možná jeden z nejzábavnějších filmlvých závěrů za hodně dlouhou dobu. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Barcelonská secese posloužila jako předloha také kostýmním výtvarníkům - zlaté přilby palácových stráží zjevně kopírují detaily komínů od arch. Antonia Gaudího z činžovního domu La Pedrera. (M-arta)
  • Herci, jejichž obsazení do role prince Andrewa Alcotta tvůrci zvažovali, byli také Alex Pettyfer, James Holzier a James McAvoy. Roli nakonec získal Armie Hammer. (Aurum)
  • Pri pohľade na prvé zábery z nakrúcania boli tvorcovia prekvapení a tvrdili, že by začarované zrkadlo na kráľovninu otázku: "Kto je najkrajší na tejto zemi?" určite nemalo odpovedať: "Ty pani, si nádherná, ale najkrajšia je Snehulienka". Julia totiž v krvavočervených šatách a korunke pôsobí naozaj očarujúco, až je nemožné si predstaviť, že bude nevinnej mladej Snehulienke hádzať na jej ceste za šťastím polená pod nohy. (Aberforth)

Související novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Reklama

Reklama