Horikawa Nakatačiuri (festivalový název)

• Japonsko

Horikawa Nakatachiuri

Doman Seman

Japonsko, 2009, 130 min

Gô Shibata

• togaf

Divné, divné, divné. Jistě, Japonci obvykle točí divné filmy, ale to bylo divné v negativním slova smyslu. Kdybych ze zásady neodcházela z kina, tak bych tuhle podivnost nedokoukala. Jedna hvězdička za pár povedených scén.(6.6.2011)

• Yaan

Co je nudnějšího než film, který měl být umělecký, a není? Film, který ještě navíc měl být vtipný, a není (alespoň většinou)...(1.4.2011)

• Valentin

Neuvěřitelná (a to doslova) japonská hovadinka. Bezdomovec a vlasatá japonská mánička v županech bojují se zlou konzumní společností zastupovanou bankéři, bulvárními novináři atd. A pak je tu do toho úplně příběh na jiné rovině, mladík, které před lety zabil pár lidí a nyní se mu to vrací. Film zabíjí stopáž, to se nedá v kině vydržet, jediné co mě opravdu bavilo bylo to neskutečné zacházení, jakým častovala hlavního hrdinu jeho přítelkyně.(4.4.2011)

• MyrnaAlec

Japonský filmy všeho druhu miluju. Nečekám od nich ani logiku ani děj. Miluju chlapy s dlouhými vlasy, což mi bylo zde dopřáno v postavě Senkičiho, který povětšinou pobíhá ve sněhobílých slipech. Potud OK. Ovšem tento kousek mohl mít klidně 60x90x120x150x200 minut a bylo by to jedno. Jako koláž šíleností , které nemají konce.(29.3.2011)

• piggee

Varovanie pred pozeranim filmu: "Toto je aj na japoncov moc!"(26.5.2011)