Reklama

Reklama

Odvážní

  • USA Courageous (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtyři muži, jedno motto: "Pomáhat a chránit". Jako služebníci zákona čelí nebezpečí každý den. Jenomže poté, co se tragédie dotkne i jich samých, musí se i tito otcové vypořádat se svými nadějemi, strachem a vírou. Tento zápas jim přinese rozhodnutí, které ovlivní celý jejich dosavadní život.
Spolu s akcí, dramatem a humorem se čtvrtý film od Sherwood Pictures zaměřuje na heslo „obrátit srdce otců k jejim dětem a srdce dětí k jejim otcům.“ Duše budou pohnuty, jejich srdce podstoupí výzvu… výzvu být statečný. (Chorcheus)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (68)

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Až na pár ľudsky vysvetlených Božích slov (až zvažujem či nejde o herézy) ide o prekvapivo dobrý film. Tvorcovia filmu, bratia Kendrickovci, sú však známi dejovou skladbou typu "Všetko je nanič, odovzdám život Bohu a navždy sa mám zázračne dobre." V skutočnom živote však práve kresťania zažívajú nezdary a problémy, a spôsob akým sa s nimi vyrovnávajú, je práve podstatný: láska, viera, komunikácia so živým osobným Bohom. Myšlienka je dobrá, párkrát vytiekla slzička, viackrát som sa dobre zasmial, charaktery postáv sú čím ďalej viac uveriteľné a vzťahy medzi nimi uvoľnené a prirodzené (na amatérskych hercov veľmi dobré). ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Muži v Sherwoodu udělali zase velký krok nejen ve filmovém zpracování, ale také v životním rozhodnutí být opravdovými otci v rodině, manžely pro své ženy, a přáteli pro své okolí...Jsem rád, že na tento problém společnosti ukázali právě bratři Kendrickovi se vší parádou (REDka jim sluší)...Dali do toho kus svého srdce...A to se mi na takových filmech moc líbí, že ukazují to správné řešení a ať je člověk křesťan nebo ne, vnímá a cítí, že přeci je to jedna z nejkrásnějších věcí být tátou nebo být s tátou, který opravdově miluje...Chápu ty, kterým se film nelíbíl, je to taková sebeobrana, že existuje i jiné řešení...Ale reálný život mi ukazuje něco jiného...Když se kouknu kolem sebe, tak vidím jenom samé zbabělce, kteří utíkají před zodpovědností...Zatím nevím, co je to být otcem, ale moji touhou je být jako oni...Odhodlán být odvážným mužem...Mužem podle Božího srdce... ()

Reklama

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Téma otců je silné. Tak silné, že je součástí výpovědi knihy knih - Bible. Je to také velmi citlivé téma. Jako dovede silně podržet v určitých životních situacích, tak také jeho absence někdy zoufale schází... Film nabízí směr, který dává (trvale udržitelné :-) řešení. Je však hluboko ukryt v celé změně života a "světonázoru". Když si z toho člověk vezme jenom kousek, bude mít posun jen o kousek, ale nepozná tu úžasnou hloubku a provázanost. Prosím, když o tom budete uvažovat, nechtějte málo, chtějte všechno! A uvidíte, že dostanete ještě víc, než jste očekávali. ()

amica 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem příběh, který mě osloví a hlouběji se dotkne, ale cítím spíš rozpaky. Působí na mě trochu falešně a nevěrohodně. Původně hluboké téma zde často vyznívá jako prázdné (či přehnaně patetické) fráze. I přes naléhavost poselství, které se snímek snaží vyjádřit, mu věřím asi jako nezvanému návštěvníkovi u mých dveří mávajícímu zaručeným receptem na štěstí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Nejenže jsou všichni policajti chápaví a poctiví (tedy až na jednoho, ale ten toho pak strašně lituje), ale zároveň jsou to úžasní otcové a vroucně věří v Boha. No do prdele tohle je horší než všechny ty filmy sponzorovaný katolickou církví. A ten Mexikánec? To byla v pravdě hororová postava a já mam sto chutí udělat z trojice Meyers-Voorhees-Krueger kvarteto. 10% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film získal od Konference katolických biskupů oddělení pro film a vysílání (USCCB) známku A-II, což znamená "morálně nezávadné pro dospělé a mládež". (AGAMENON)
  • Názov filmu sa objaví až v samom závere. (Johnny.ARN)
  • Alex Kendrick tento film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)

Reklama

Reklama