Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Deadfall" je thriller a já jsem hodně přemýšlel o tom, jestli dát recenzi na něj sem, do mého týdenního přehledu, anebo recenzovat film na Necronomiconu. Řekl jsem si, že podobných filmů, které jsou skutečně především akčními a dramatickými věcmi jsme měli na Necronomiconu dost a ještě dost jich bude. Na film "Deadfall" není nic až tak speciálního, i když je pravda, že to bylo snad poprvé, co jsem viděl Erica Banu hrát takovým způsobem, že se mi to i líbilo. Další herci jsou také výborní. Olivia Wilde má konečně roli, kde není jen za krásku, ale může trochu ukázat něco ze svého umění. Není toho moc, ale jde to. No a Sissy Spacek a Kris Kristofferson jsou stálice, které svým výkonem vždy potěší. Tihle všichni se sešli ve filmu, jehož motivy úplně nechápu. Je zde prostě dvojice vrahů a zlodějů, kteří se rozdělí, aby každý šel svým osudem. Ona najde možná něco víc, než hledala, ale co on? Je to nekompromisní zabiják. Dostane se ze všech malérů, které způsobí? Problém s filmem je v tom, že dokáže mít celkem dobrou atmosféru, když je Bana na scéně, ale jinak se snaží do příběhu dát prvky, které nějak nefungují. Láska mezi propuštěným vězněm a nalezenou ženou. Vztah syna k otci, osudy dalších postav, tohle je prostě tak nějak náplň navíc, která nepřinese pro příběh nic zásadního. Některé scény jsou skutečně dobré, ale jak říkám, musí být Bana na scéně, protože jeho vrahoun je vážně celkem podařený magor. Nijak speciální, nebude to nový Lecter, ale pro potřeby filmuje až nadprůměrný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krev na zářivě bílém sněhu vypadala vždycky dobře. Nejen na to zřejmě spoléhal rakouský režisér přeceňované Ďáblovy dílny Stefan Ruzowitzky. Stejně jako na slibné herecké obsazení, kterému vévodí Eric Bana. Jemu a jeho povedené sestřičce se zachtělo po penězích z kasina, na útěku sejmou policajta, po něm dalšího a už se to s nimi (respektive s ním) veze. Thrillerová tuctovka mohla být něčím zdařilejším, než jen pásovým průměrem. Zajímavý vztah mezi sourozenci zašlapává do prachu země nedopečený scénář, který s přibývajícími minutami lapá po dechu. Závěr mohl nabídnout nějaký nečekaný zvrat, nebo alespoň dokázat, že má koule. Nemá, ale krev na zářivě bílém sněhu přeci jen dobře vypadala!! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi skalní fandy zmrzlých filmů, takže sníh, vánice a sněžné skútry v potoce mne rychle donutily k myšlence, že bych měl přiložit do kamen. Naštěstí mne zmrzlá Liza poměrně brzy rozehřála svou nahotou a tak jsem si sváteční posezení rozhádané rodinky, doplněné o mladou poldu a ochranitelského úchyla, nakonec celkem užil. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevného zdobí především perfektní, fungující a působivá atmosféra, pramenící především z mrazivého, sněhem zasypaného, prostředí. Zápletka, která se v něm pak odehrává, sice už zas tak úžasná není, ovšem rozhodně ani nenudí, má spád, pořád se tam něco děje, obsahuje i pár nečekaných zvratů, závěr je pak opravdu napínavý, a ikdyž úplné vyústění sjede bohužel až k béčkovému provedení, výsledný dojem už nijak výrazně nepokazí. Nicméně, hlavním lákadlem, kterým Chladnokrevný disponuje, je herecké obsazení. A očekávání v tomto směru jsou bezezbytku vyplněna. Eric Bana si svou roli záporáka užívá na výbornou, je vážně drsnej a nekompromisní, ovšem je z něj zároveň i cítit, že je v něm i kus dobrého a svou postavu tak obohacuje o nejednoznačný a zajímavý rozměr. Charlie Hunnam mi pak snad poprvé ve své kariéře přišel jako výrazný chlápek, a to jak herecky, tak charismem poměrně zabodoval, a zcela se tu jako jindy neztrácel. A Olivia Wilde, ta je jako vždy neskutečně nádherná, to je opravdový anděl, pro kterého bych udělal cokoliv. Zkrátka, Chladnokrevný je nenáročný thriller, který je ale opravdu zábavný, herecky přesvědčivý, vizuálně působivý, vše v něm prostě funguje jak má, takže v rámci žánru určitě slušná podívaná. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, Ruzowitzky, nemá dômyseľnosť bratov Coenovcov ani nápaditosť Q. Tarantina, možno sa snažil ako vedel, ale výsledok je tak trochu neduživý a chudokrvný ako studená zimná krajina, do ktorej bol situovaný dej. Kompozícia je pomerne komplikovaná, a najmä spočiatku je to poriadne veľká kláda pre réžiu. Prepletajú sa tu až tri dejové línie. Brat a sestra (E. Bana, O. Wilde) vykradli kasíno, mladík, bývalý boxer (Ch. Hunnam) sa vracia domov z basy práve v deň Vďakyvzdania a mladá usilovná policajtka (K. Mara) sa usiluje o kariérny rast. Hoci to nie je meisterstück Olivia Wilde je skvelá, Eric Bana presvedčivý, aj ostatní hrajú ostošesť, ale darmo, filmu chýba šťava. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. dubna 2012 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama