Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající kriminální thriller ze zimního americko-kanadského pohraničí od rakouského režiséra. A právě ta trochu atypická (neamerická) režie mě od začátku zaujala, hrálo se sice podle tradičních a celkem neoriginálních šablon, ale stále jsem měl pocit, že se film bežnému hollywoodskému průměru něčím vymyká. A navíc v něm účinkují zajímaví herci - Eric Bana jako lehce vyšinutý zabiják s morálními zásadami a s lehce incestními sklony (není divu), výborná byla Kate Mara jako milá policistka a submisivní dcera neurvalého a despotického otce-šerifa, a Sissy Spacek s Krisem Kristoffersonem tvoří zemitý a velmi sympatický starší manželský pár z odlehlého venkovského domu. Deadfall mě hodně bavil, ani chvíli jsem se nenudil a nenapadá mě momentálně nic, co bych mu chtěl vytknout. No, vlastně možná ten dokonalý make-up Olivie Wildeové v hospodě poté, co nejprve prožije těžkou autonehodu, pak stráví x hodin v blizardu a potom ještě absolvuje dlouhou jízdu v zapařeném autě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakoby Ruzowitzky nevěděl, co chce točit. Nejdřív to byl celkem obstojný thriller s dvojicí na útěku, do něhož se připlete propuštěný trestanec a pak si najednou film chtěl hrát na Funny Games. Pokud by vše zůstalo v té první rovině, bylo by to fajn, ačkoliv by to stále nebylo nic, co by si člověk zapamatoval. Ono rodinné posezení z mého pohledu Deadfall degradovalo. Na druhou stranu nemohu filmu upřít jistý spád a hlavně je tu celkem luxusní obsazení, takže těch 50% tomu s klidnym srdcem dám. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Drsnej, mrazivej a přesto prazvláštně rodinnej thriller s výborným Ericem Banou v roli uvěřitelně psychopatickýho pošuka. Chladné prostředí a zasazení děje doprostřed sněhové bouře cením. Scénář rozehrává slušnou psychologickou hru a napětí rozhodně nechybí. Částečně i proto, že ústřední postavy jsou vykresleny neobvykle sympaticky (i když možná trochu ploše) a divák se o ně bojí. Že se ale nejedná o nic víc, než dobrou žánrovku, dokazuje nepříliš ambiciózní finále, byť v této podobě mi to úplně vyhovovalo a nic dalšího snad ani nebylo potřeba. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech dokonale průměrné. Sice je to slušný napínák, ale jediný, kdo si to aspoň trochu dává, je Bana. A i ten jede docela na jistotu. Vidím tam hromadu nevyužitého potenciálu a mám dojem, že se v tom někde skrývá mnohem temnější (incestem načuchlejší) psychologická verze, na kterou si tvůrci nakonec netroufli. Scénář tak ve výsledku spíš než tříchodové menu připomíná švédské stoly. Vyjedené švédské stoly plné oschlých roznípaných zbytků. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už na začátek bych chtěla říct, že kdyby se režisér věnoval spíše napínavějším a akčním scénám, tak by to pro film byla velká výhoda. Bohužel se zaměřil spíše na dlouhé a nudné scény a dialogy bez akce a tak jsem první hodinu filmu jen tak stěží přežila a zajímavé to pro mě začalo být až poslední půlhodinu, kde je o akci hodně postaráno. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)

Reklama

Reklama