Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

movieband 

všechny recenze uživatele

Na Deadfall jsem byl hodně zvědavý. Od Ruzowitzkyho sem ještě nic neviděl, takže jsem pořádně nevěděl, co očekávat. Film je vcelku tvrdé eRko, které obsahuje víceméně vše, co by takový film měl mít. Hodně mě překvapilo, že vraždy nevypadaly, tak uměle, jak v jiných filmech. Eric Bana se mi taky nezdál, že by dokázal zahrát takový charakter, ale tady se ukázalo, že je vcelku všestranný herec. Kamera Shanea Hurlbuta je dost dobrá (člověka pěkně vtáhne do filmu, žádná roztřesenost při akci) a atmosféra je během filmu pěkně syrová. Celkově děj není vůbec špatný, ale některé věci (dialogy a chování postav) mi tam prostě nesedly. Časem se na to možná zase podívám, protože na jednu stranu to byl vcelku solidní atmosférický výplach. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Deadfall" je thriller a já jsem hodně přemýšlel o tom, jestli dát recenzi na něj sem, do mého týdenního přehledu, anebo recenzovat film na Necronomiconu. Řekl jsem si, že podobných filmů, které jsou skutečně především akčními a dramatickými věcmi jsme měli na Necronomiconu dost a ještě dost jich bude. Na film "Deadfall" není nic až tak speciálního, i když je pravda, že to bylo snad poprvé, co jsem viděl Erica Banu hrát takovým způsobem, že se mi to i líbilo. Další herci jsou také výborní. Olivia Wilde má konečně roli, kde není jen za krásku, ale může trochu ukázat něco ze svého umění. Není toho moc, ale jde to. No a Sissy Spacek a Kris Kristofferson jsou stálice, které svým výkonem vždy potěší. Tihle všichni se sešli ve filmu, jehož motivy úplně nechápu. Je zde prostě dvojice vrahů a zlodějů, kteří se rozdělí, aby každý šel svým osudem. Ona najde možná něco víc, než hledala, ale co on? Je to nekompromisní zabiják. Dostane se ze všech malérů, které způsobí? Problém s filmem je v tom, že dokáže mít celkem dobrou atmosféru, když je Bana na scéně, ale jinak se snaží do příběhu dát prvky, které nějak nefungují. Láska mezi propuštěným vězněm a nalezenou ženou. Vztah syna k otci, osudy dalších postav, tohle je prostě tak nějak náplň navíc, která nepřinese pro příběh nic zásadního. Některé scény jsou skutečně dobré, ale jak říkám, musí být Bana na scéně, protože jeho vrahoun je vážně celkem podařený magor. Nijak speciální, nebude to nový Lecter, ale pro potřeby filmuje až nadprůměrný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech dokonale průměrné. Sice je to slušný napínák, ale jediný, kdo si to aspoň trochu dává, je Bana. A i ten jede docela na jistotu. Vidím tam hromadu nevyužitého potenciálu a mám dojem, že se v tom někde skrývá mnohem temnější (incestem načuchlejší) psychologická verze, na kterou si tvůrci nakonec netroufli. Scénář tak ve výsledku spíš než tříchodové menu připomíná švédské stoly. Vyjedené švédské stoly plné oschlých roznípaných zbytků. ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

Přestože je děj zasazený do přitažlivě nehostinných kulis, film je velmi dobře obsazený a řemeslně zručně, přestože poměrně rutinérsky, natočen, scénář a dialogy jsou natolik trapné, šroubované, laciné, klišovité a nesmyslné, že spolehlivě zabíjí vše, co je na tom filmu alespoň trochu obstojné. Je opravdu škoda, že kvalitativní rozsah filmů Olivie Wilde, se pohybuje od více či méně podprůměrných k více či méně nadprůměrným snímkům. Podle mě má tedy rozhodně na víc než jen na únavné znovuztvárňování archetypu hot-chick/bad-girl v béčkových produkcích. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Typický príklad, ako sa dá z niečoho urobiť nič. Zápletka v zmysle Betónová záhrada a Natural Born Killers dokopy, zasadená do zasneženej Ameriky a následne zahrabaná nánosom scenáristického klišé. Napríklad otec policajt podceňuje dcéru policajtku, lebo je žena. A vykreslené je to tak, že ju nechce pustiť do akcie a ako odôvodnenie povie: ešte si tam náhodou budeš potrebovať vymeniť tampón (!!!). Alebo sviatočná večera v deň Vďakyvzdania, ktorá je proti vôli domácich organizovaná vrahom. No a ten ich núti ďakovať. Úplná psychologická ruská ruleta. :D ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama