Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Typický príklad, ako sa dá z niečoho urobiť nič. Zápletka v zmysle Betónová záhrada a Natural Born Killers dokopy, zasadená do zasneženej Ameriky a následne zahrabaná nánosom scenáristického klišé. Napríklad otec policajt podceňuje dcéru policajtku, lebo je žena. A vykreslené je to tak, že ju nechce pustiť do akcie a ako odôvodnenie povie: ešte si tam náhodou budeš potrebovať vymeniť tampón (!!!). Alebo sviatočná večera v deň Vďakyvzdania, ktorá je proti vôli domácich organizovaná vrahom. No a ten ich núti ďakovať. Úplná psychologická ruská ruleta. :D ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, zajímavé, zajímavé... Právě teď sem pod vlivem Valetolu po asi nejbolestivějším zubním zákroku, co sem zažil. A je to dobrý, zabíraj :o). Tohle se mi páčilo. Nejen kvůli bezvadnýmu hereckýmu obsazení - O.Wilde a Hunnam, patří mezi mý top herce. Venku sice ještě nesněží, ale v tomhle filmu to teda sype celou dobu, takže je to vlastně takovej mrazivej film. Něco ve stylu Fargo, leč krapet slabší. Scénář hodně příjemný překvapení a zfilmování taky. Trochu mi neseděl E.Bana do záporáka, ale taky se to nechalo. Závěr byl teda možná už překombinovanej, ale to se holt někdy takle stane. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Možná béčko, ale kvalitní. Neuvěřitelný příběh i setkání? No a, přesto moc pěkně natočené, Eric si záporáka fakt užívá a celkově to vypadá dobře. Jediným mínusem tak snad je, že je na relativní krátkost filmu rozehráno trochu příliš dějových linií: Eric a Olivia na útěku; Olivia a ex-vězeň, co si to zase pokaňhal a taky více méně utíká; staří rodiče, jimž se po propuštění z vězení vrací nevyvedený syn; Eric na útěku, který za sebou nechává mrtvoly a má pifku na tyranské otce; Olivia na útěku, jejíž život se mění po setkání s ex-vězněm, který by se policii také raději vyhnul, ale jede navštívit rodiče; a mladou policistku, jejíž otec, šerif, chtěl mít raději syna, ale mezitím mu někdo postupně pobíjí jeho policejní jednotku. Takoví Knoflíkáři. A to, že je všechno v zimě a zahalenou sněhem, tomu dodávalo atmosféru. Rozhodně spokojenost. Jednou za čas se někomu tohle propojení osudů podaří. ~~~ PS: Je fakt, že by si Eric mohl v té zimě alespoň zvednout límec :) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už na začátek bych chtěla říct, že kdyby se režisér věnoval spíše napínavějším a akčním scénám, tak by to pro film byla velká výhoda. Bohužel se zaměřil spíše na dlouhé a nudné scény a dialogy bez akce a tak jsem první hodinu filmu jen tak stěží přežila a zajímavé to pro mě začalo být až poslední půlhodinu, kde je o akci hodně postaráno. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakoby Ruzowitzky nevěděl, co chce točit. Nejdřív to byl celkem obstojný thriller s dvojicí na útěku, do něhož se připlete propuštěný trestanec a pak si najednou film chtěl hrát na Funny Games. Pokud by vše zůstalo v té první rovině, bylo by to fajn, ačkoliv by to stále nebylo nic, co by si člověk zapamatoval. Ono rodinné posezení z mého pohledu Deadfall degradovalo. Na druhou stranu nemohu filmu upřít jistý spád a hlavně je tu celkem luxusní obsazení, takže těch 50% tomu s klidnym srdcem dám. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. dubna 2012 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama