Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Recenze (203)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $66,351 Tržby Celosvetovo $1,936,000▐ dobrá atmosféra, herci slušne to ustoja na to že to mohla byť všedná šablónová rutina, len škoda že to občas skĺzne do balastu pri niektorých riešeniach policajtov, pozerateľný priemer /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rakouský režisér nanejvýš primitivních béčkových hororů a slavného oskarového válečného dramatu dostal šanci ukázat co umí v Hollywoodu, Oskar prostě otevírá mnohé hollywoodské dveře a otevřel je i pro Stefana Ruzowitzkyho. Ten se poučil a zkombinovav přednosti prvého i druhého výše vyrčeného natočil tak opravdu vynikající staromódně působící atmosferický thriller. Jeho film vyniká vysokým stylem (asi mám navíc slabost pro tahle kriminální dramata ze severu USA zahalená do mrazivé nádhery sněhu a sněhových vánic) a silným hereckým obsazením. Příliš mnoho náhod sice trochu pokazilo zápletku, leč i přesto se jednotlivé dějové linie fatálně slévají v jeden silný dějový proud. Ale dobře to charakterizuje daný žánr, navíc všechna ta bezvýchodnost a násilí jen dotváří výsledný dojem. Jeden z mnoha velmi podhodnocených filmů na této databázi... Podobné filmy: Fargo ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VČERA V NOCI BYLO VYLOUPENO JEDNO Z INDIÁNSKÝCH KASIN....“ /// Bratr a sestra, bankovní loupež, mrtvej policajt (jeden, dva, tři…), čerstvě propuštěnej (do problémů padající, padající a padající…) Jay a ukrutná potřeba si v rodině (v jedný, ve dvou, ve třech…) vyříkat, že (a jak) se máme rádi. Dyť jsou kurva vánoce! Venku padá bílá sračka, Erik Bana frajeří, že věci který naučil Hannu umí taky a Olivia zase, že není kurva jako kurva. Ještě tu je Hanna (ne tamta, nepřeháněj to zase…), táta, máma, táta…. a u svátečního stolu pospolu završí tohle béčko, který se dlouho (asi půl hoďky) snaží bejt lepším, než ve skutečnosti je. A tak emoce z vypjatejch rodinnejch vztahů nemůžou zakrejt fakt, že se jedná o thrillerovou tuctovku, která nepřináší nic novýho a jen mixuje starý kousky. A jestli se to dá i vidět ? - 2a½! (Takže jo, je to krátký….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju sníh, zasněženou krajinu, namrzlý silnice, sněhový bouře, boxery, lupiče, tátu... 2.) Dlouho jsem neviděl žádnej zimní thriller. 3.) Thx za titule ,,Vaďas“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi skalní fandy zmrzlých filmů, takže sníh, vánice a sněžné skútry v potoce mne rychle donutily k myšlence, že bych měl přiložit do kamen. Naštěstí mne zmrzlá Liza poměrně brzy rozehřála svou nahotou a tak jsem si sváteční posezení rozhádané rodinky, doplněné o mladou poldu a ochranitelského úchyla, nakonec celkem užil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film se mi zase zdá docela dost naivní vzhledem k tématům, o kterých se rozhodl po jednávat. (Ponejvíce scéna s trenérem hned na začátku, ale ta jakoby nezasvěcená neobratnost je roztroušená po celém filmu, ale co já vím, jak to mezi sexistickými šerify a uprchlými zločinci chodí. Jako kdyby režisér spolu s herci nebyl schopen odhadnout správnou intenzitu emocí, jakou si jednotlivé scény vyžadují.) Na druhou stranu ale zjišťuji, že i naivní filmy se mi v poslední době hodně trefují do nálady, pokud je v nich dost sněhu, lesa, indiánských náčelníků a flitrových minišatů. Flitrové minišaty nejsou podmínka, ale Olivia Wilde v nich je vážně k sežrání. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Deadfall nabízí prostý komorní příběh, který se do letošní zimy hodí tím spíš, že je k ní silně kontrastní. Už dlouho vám u filmu nebylo tak chladno. Nečekejte ani krimi, ani thriller, snad jen mírné drama. Silně to vyvolává vzpomínku na Fargo - sníh, cajti, krev. Ale není tu Buscemi & Stormare. Erik Blána se ovšem dost snaží a pomalu tak aspiruje do mé topky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fargo ultralight bez konzervantů. On používá střelné zbraně, ona ty ženské (nejdřív manipulativně, poté upřímně) a pak už jen traumata, krev, sníh a dýňový koláč na Den díkuvzdání poutníků do Kanady.. Ruzowitzkeho vcelku interesantní zámořský debut by si zasloužil o jeden stupeň vyšší hodnocení, kdyby se vyvaroval šustění papíru v liniích rodinných vazeb (především šerif - dcera policistka) a šel více na dřeň osudovosti. Nicméně už jen kvůli obsazení stojí Deadfall za pozornost - pošuk Bana, dva staré revolvery (Kristofferson, Williams), či zaprášená Winchestrovka Spacek. A představa, jak rozehříváte pod pokrývkou lehce podchlazenou Olivii Wilde, taky není k zahození.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, ktorý stojí na hercov a padá na atmosfére a príbehu. Keby nebolo slušných akčných scén a dobrej zápletky, tak by som to asi nedopozeral. Veľká škoda, že podobné námety s potenciálom sú premrhané takýmito jednohubkami. 60%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nadstandartní obsazení, poměrně obyčejné kulisy. Eric Bana si záporáka vychutnává a člověk má tendenci mu fandit, Olivia je tu nádherná a všichni ostatní hrají skvěle. Příběh rozhodně není předvídatelný, ale je tak nějak... ničím nevybočující. Poselství není nijak extra, jen krev není víc než voda. Pozitivní pocity, ale převládají. Palec nahoru. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Eric Bana zase mentoruje v drsném survival prostředí s minimalistickým feelingem. Tentorkát akorát malou holku vyměnil za velkou, ale je pořád stejně tvrdý a zkratkovitý (plus), přičemž scénář je tradičně nevyrovnaný a zbytečně multitématický, avšak nefunguje (mínus). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nenápadně působící a neprávem přehlížený snímek. Už jen zasněžená atmosféra dělá hodně, příběh není úplně z řady těch tuctových a těch pár akčních scén má grády. Herecké obsazení rovněž nezklame - charismatičtějších (a dlužno říct neprvoplánových) záporáků než je Addison Erica Bany poslední dobou v žánrových vodách moc nepobíhá. Olivia Wilde není jen krásná, ale ani v tomto patriarchálním prostředí se vedle všech těch chlapáků neztratí, potěšil i dosud pro mě neznámý Charlie Hunnam. Škoda kapku nevyužitých příležitostí pro Krise Kristoffersona či Treata Williamse a nedotažených a pouze lehce načrtnutých vedlejších postav. Jinak by se tenhle ledově promrzlý stylový thriller mohl zařadit po bok Coenovic Farga. 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krev na zářivě bílém sněhu vypadala vždycky dobře. Nejen na to zřejmě spoléhal rakouský režisér přeceňované Ďáblovy dílny Stefan Ruzowitzky. Stejně jako na slibné herecké obsazení, kterému vévodí Eric Bana. Jemu a jeho povedené sestřičce se zachtělo po penězích z kasina, na útěku sejmou policajta, po něm dalšího a už se to s nimi (respektive s ním) veze. Thrillerová tuctovka mohla být něčím zdařilejším, než jen pásovým průměrem. Zajímavý vztah mezi sourozenci zašlapává do prachu země nedopečený scénář, který s přibývajícími minutami lapá po dechu. Závěr mohl nabídnout nějaký nečekaný zvrat, nebo alespoň dokázat, že má koule. Nemá, ale krev na zářivě bílém sněhu přeci jen dobře vypadala!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som dal len tri, za slabší vizuál, ale dosť scén mi ostalo v pamäti hlavne vďaka rozpracovanosti charakterov jednotlivých postáv takže jednoznačne odporúčam k zhliadnutiu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre sa na to pozerá, ale k štvrtej hviezde tomu chýbalo mnoho. V prvom rade je tu nie príliš vydarený scenár, ktorému akoby pred natáčaním niekto vytrhol prvé i posledné strany a režisér natočil iba to najzaujímavejšie uprostred. Sústredil sa na akčné scény a vraždy, sú tu letmo nadhodené vzťahy, lepšie sú na tom konflikty a vyhrotené situácie, no na množstvo detailov sa zabudlo. Odkiaľ a kam v úvode idú, ako presne sa k peniazom dostali ( banková lúpež by predsa bola ideálnou scénou na úvod), kde presne skončili, chýbal prestrih na ľudí, ktorým E. Bana daroval časť peňazí, čo presne sa stalo s tým zápasom, z čoho bol obvinený a na ako dlho...Mnoho otázok na ktoré divák nedostáva uspokojujúce odpovede. Nakoniec dosť priemerné, ocenia ho najskôr fanúškovia E. Banu, ktorý si tu zahral rolu, v ktorej ho často nevidíme. Množstvo známych tvárí, ešte nerobí z filmu - FILM...60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní herecká skvadra v mírně nadprůměrné thrillerové hříčce, které podraží nohy snaha o dramatické konverzační finále. I když ale konec bolí, kouká se na to celé moc pěkně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hanna s Banou má 64% a tohle 60%? Ale jděte, tenhle snímek by se vyjímal ve filmografii hlavně Nica Cage. Režisér je břídil. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Nebýt Sissy, dopadne to hůř. Je pravda, že jsem se docela bavil a moc nenudil, ale včera jsem to viděl a dnes už nevím, jak to dopadlo:-))) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes všudypřítomný sníh a mráz, se nejedná o chladný film prostý emocí. Sourozenci Addison a Liza ještě s jedním komplicem vyloupí kasíno. Na cestě s lupem dostanou ve sněhové vánici smyk, komplic na místě umírá, bratr nepředloženě zastřelí policistu, co se u toho nachomítl, což vzburcuje místní policejní útvar vedený arogantním a náročným šerifem. Následně se oba sourozenci rozdělí. Atraktivní a promrzlé Lize na cestě zastaví a nabídne pomoc mladý boxer, jehož za dobré chování propustili z nápravného zařízení. I on už za krátký pobyt na svobodě stihl mít vroubek. V sebeobraně zabil svého bývalého manažera, následně zpanikařil a celou věc neohlásil. Film se dále touto vedlejší dějovou linií už nezabývá. Addison mezitím v lesích prchá před policií a zanechává za sebou mrtvoly. Mezi boxerem a Lizou dojde k vášnivému vzplanutí. Zašukají si, celkem dvakrát, Olivii Wilde jsou vidět při druhé souloži prsa. No prostě krasavice, jak má být! Boxer má však také rodiče, kteří ctí rodinné hodnoty a vedou poklidný život na farmě, kam také dorazí Addison, který jim jejich klid a mír vezme. Do toho přijíždí boxer i s Lizou a závěrečné zúčtování na usedlosti může začít. Osudy postav se zajímavými charaktery se protnou v "zimním" thrilleru se silným hereckým obsazením. V podstatě z průměrně jevícího se scénáře, dokázal rakušan Stefan Rusowitzky vydolovat relativně hodně. Film si své tempo ne vždy optimálně udržel, ale většina scén v něm byla zajímavá, kvalitně zrežírovaná a bez rozdílu skvěle odehraná. Něco bylo hodně originální, a našlo se i něco, co už tak originální nebylo. Eric Bana vystřihl zajímavou zápornou postavu nevyzpytatelného muže od kterého je lepší raději se držet dál. Olivia Wilde v roli jeho sestry je v podstatě provokativní sexy holka, jejíž charakter stojí na rozhraní těch kladných postav, jako jsou boxer Jay, jeho rodiče nebo mladá a ambiciozní policistka v podání Kate Mara, co není pro svého otce - okresního šerifa, dost dobrá. Šerif Treat Williamse byl jednou z těch postav, které šla proti stereotypu zaběhaných starostlivých šerifů bojících se o svoje dcery. Tenhle chránil jen své zájmy, s nikým a s ničím se nemazlil, a v pronásledování uprchlého zločince, byl nekompromisní, stejně jako ke své dceři. Film se ani nepáral s krvavými záběry a brutální scény filmu nechybí. Je s podivem, že celkem obyčejné prostředí amerického venkova s nekonečnými lesy, zasněženými pláněmi a farmou, dokázal režisér opatřit příjemně teplým "kabátkem" do kterého si divák milující napínavé a sevřené thrillery rád zaleze. Na to, jak má film luxusní obsazení, je s podivem, že se našim kinům vyhnul. Mé hodnocení: 80% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Když se příběh začal po hodině konečně rozbíhat (píšu „konečně“, ale ta pasáž mě opravdu bavila – stupňovala mé očekávání v něco, co přijde), za chvíli byl u konce, který měl sílu, ale ta poslední půlhodinka nic extra. Zkrátka eskalace a očekávání vyzněly naprázdno. Škoda. # Nezapomenu na mrazivý sever a mrazem celou bílou Olivii Wilde ze začátku, kdy spoře oděná a s výrazným make-upem vypadala v kontrastu se sněhem jak Sněhurka. # viděno: monitor, 5.1# příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 3 | pustil bych si znovu 5 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Mě Deadfall vůbec nezklamal, těch 90 minut jsem si výborně užila. Skvělá kombinace thrilleru, dramatu a romantiky. Obsazení je navíc plné mých oblíbených herců. Hunnam a Wilde jsou výborní. K tomu zajímavá kamera s poutavými záběry z výšky. Líbilo se mi psychologické vykreslení postav a to i u vedlejších postav šerifa a jeho dcery. Konec sice zvlášť originální nebyl, ale scéna u večeře mi to bohatě vynahradila. Zasloužené 4*. ()

Reklama

Reklama