Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevného zdobí především perfektní, fungující a působivá atmosféra, pramenící především z mrazivého, sněhem zasypaného, prostředí. Zápletka, která se v něm pak odehrává, sice už zas tak úžasná není, ovšem rozhodně ani nenudí, má spád, pořád se tam něco děje, obsahuje i pár nečekaných zvratů, závěr je pak opravdu napínavý, a ikdyž úplné vyústění sjede bohužel až k béčkovému provedení, výsledný dojem už nijak výrazně nepokazí. Nicméně, hlavním lákadlem, kterým Chladnokrevný disponuje, je herecké obsazení. A očekávání v tomto směru jsou bezezbytku vyplněna. Eric Bana si svou roli záporáka užívá na výbornou, je vážně drsnej a nekompromisní, ovšem je z něj zároveň i cítit, že je v něm i kus dobrého a svou postavu tak obohacuje o nejednoznačný a zajímavý rozměr. Charlie Hunnam mi pak snad poprvé ve své kariéře přišel jako výrazný chlápek, a to jak herecky, tak charismem poměrně zabodoval, a zcela se tu jako jindy neztrácel. A Olivia Wilde, ta je jako vždy neskutečně nádherná, to je opravdový anděl, pro kterého bych udělal cokoliv. Zkrátka, Chladnokrevný je nenáročný thriller, který je ale opravdu zábavný, herecky přesvědčivý, vizuálně působivý, vše v něm prostě funguje jak má, takže v rámci žánru určitě slušná podívaná. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Slabé tři. Začalo to slibně. Tak nějak po tom co jsem četl jsem si říkal ano, jsem připraven na průměrný thriller, který mě může maximálně mile překvapit. Nepřekvapil. Ničím. Jak jsem už řekl, začalo to slibně. Bana se mi jako psychopat střílející poldy zamlouval, nicméně v půlce jsem začal zjišťovat, že nám nemá moc co nabídnout a začal mi být malinko u prdele. Jeho sestra Liza a boxer Jay... WTF?! Na konci filmu láska po jedné noci, která skončí tak jak skončí? Závěrečná sváteční večeře je fajn, ale né natolik aby mi uvízla v paměti. Což je škoda. Už se mi k tomu ani nijak nechce nic dodávat. Takový lepší sobotní film na nově v sobotu večer. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Mě Deadfall vůbec nezklamal, těch 90 minut jsem si výborně užila. Skvělá kombinace thrilleru, dramatu a romantiky. Obsazení je navíc plné mých oblíbených herců. Hunnam a Wilde jsou výborní. K tomu zajímavá kamera s poutavými záběry z výšky. Líbilo se mi psychologické vykreslení postav a to i u vedlejších postav šerifa a jeho dcery. Konec sice zvlášť originální nebyl, ale scéna u večeře mi to bohatě vynahradila. Zasloužené 4*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Drsnej, mrazivej a přesto prazvláštně rodinnej thriller s výborným Ericem Banou v roli uvěřitelně psychopatickýho pošuka. Chladné prostředí a zasazení děje doprostřed sněhové bouře cením. Scénář rozehrává slušnou psychologickou hru a napětí rozhodně nechybí. Částečně i proto, že ústřední postavy jsou vykresleny neobvykle sympaticky (i když možná trochu ploše) a divák se o ně bojí. Že se ale nejedná o nic víc, než dobrou žánrovku, dokazuje nepříliš ambiciózní finále, byť v této podobě mi to úplně vyhovovalo a nic dalšího snad ani nebylo potřeba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakoby Ruzowitzky nevěděl, co chce točit. Nejdřív to byl celkem obstojný thriller s dvojicí na útěku, do něhož se připlete propuštěný trestanec a pak si najednou film chtěl hrát na Funny Games. Pokud by vše zůstalo v té první rovině, bylo by to fajn, ačkoliv by to stále nebylo nic, co by si člověk zapamatoval. Ono rodinné posezení z mého pohledu Deadfall degradovalo. Na druhou stranu nemohu filmu upřít jistý spád a hlavně je tu celkem luxusní obsazení, takže těch 50% tomu s klidnym srdcem dám. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)

Reklama

Reklama