Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Království Francie, 1550, Bretaň. Naivní nejstarší syn pěstitele artyčoků Philibert je plný ideálů a maluje si slavnou budoucnost, až převezme otcovo zemědělství. Navíc si zachovává své panictví pro ženu, kterou má teprve potkat, kterou pro něj vybral Bůh. Když Philibertův otec umírá, svěří se mu, že není jeho skutečným otcem. Tím je šlechtic jménem Fulgence Bérendourt de Saint-Avoise, který byl zbaběle zabit jakýmsi Burgunďanem s mateřským znaménkem ve tvaru růžice na krku. Philibert společně se svým nepoctivým služebníkem Martinem opouští rodnou vesnici i Burgundsko pouze se svými ideály a s pytlem artyčoků. Philibertova odvaha, jeho laskavost i jeho tělesná a morální čistota projdou těžkou zkouškou kvůli kradmé bezohlednosti darebáků i kvůli trikům a lstím mnoha vášnivých žen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Takže, tohle hodně hluboké fanfánovité retro s kolorem identickým tak, že věk snímku prozradí snad jen špatně zaretušovaný chemtrail na azurové obloze, si rozhodně nepostavíte do fronty kousků, které musíte vidět. Oč většího překvapení se dočkáte! Jasně, že ten francouzský princ Miloslav je stejně otravný jako kterýkoliv jeho předchůdce, o nekonečných šermířských soubojích nemluvě, ovšem Fuséeho podání překonává všechna klišé žánru tak, že je v podstatě obrátí ve svůj (a divákův) prospěch... a to tak, že neodolatelně. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem narazil úplnou náhodou v seznamu filmů natáčených na Barrandově. Tak jsem si ho z legrace sehnal, v původní verzi (s německými titulky). Až mě překvapilo, jak moc jsem si film užil, snad proto, že mám celkem nakoukáno věci, které Philibert, kapitán Panic (a ne kapitán paniců) paroduje. Dost jsem se třeba smál u scény na galéře, která jako by vypadla z Nezkrotné Angeliky. Odkazy na Robina Hooda s Errolem Flynnem či na Bláznivý příběh Robina Hooda nemohou chybět. ()

Reklama

pravda1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ledva som to dopozeral.Tak toto je film úplne o ničom - rozťahaný,nudný a absolútne nie vtipný.Priteplený hrdina behajúci v šponovkách a tárajúci totálne naivné hovadiny k tomu nesympatická hlavná hrdinka a trápno-vtipno-dobrácky sluha tak to je jeden obrovský prúser.Jediné čo stojí za zmienku je výprava inak odpad. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Typické stupidní a silně cenzurované kino 21.století pro nenáročné diváky všech(?) věkových kategorií. Opravdu nepovedená parodie na romanticko-dobrodružné filmy s Žánem Maré. Nad nenápadným/nenásilným/skrytým humorem je potřeba trochu přemýšlet = jinak vám tahle slátanina, kromě hezkých barevných obrazů, neřekne vůbec nic. ()

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Velice by mě od přítomných "spolukomentátorů" zajímala ta "Francouzská kinematografie jak za starých dobrých časů" Nějaký konkrétní příklad neuvěřitelně prázdného příběhu bez kouska spádu, se třemi/čtyřmi fóry k pousmátí a nekonečně zbytečným natahaováním některých scén? Jednu * za překvapivou výpravu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama