Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová setkání se "starými" oblíbenými hrdiny seriálu Taková normální rodinka Pavlou, Káčou, Zdeňkem, s dvojčaty-raubíři Petrem a Pavlem, z nichž už jsou muži v nejlepších letech, ale také s novými členy rodiny Janou, Andulkou, Honzou, Mančou a dalšími. A samozřejmě se želvičkami Poldinkami... (TV Nova)

Recenze (69)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že ani původní Dudkovu Takovou normální rodinku nijak zvlášť v oblibě nemám, nicméně její vybroušená situační komika, v našich poměrech až nevídaná, společně s tou kouzelně absurdní (ne)normálností členů rodiny ji rozhodně činí seriálem velmi kvalitním, a tak ačkoliv mnoho původních členů nezbylo, zdá se jistě příjemné sledovat nové příběhy starých známých, brnkajíce na strunu nostalgie.. Protože však došlo nejen k žánrovému posunu a zejména výměně scénáristky, když Fan Vavřincovou nahradila naprosto tragická seriálová hráčka Lucie Konečná, stojí tenhle seriálový, dejme tomu, sequel výhradně na hereckých výkonech, když většina zúčastněných dělá co může, na co má, mezi nimiž naprosto ční jako vždy skvostná Jana Štěpánková, které ta ironická poloha nesmírně sluší snad odjakživa.. Když nakonec Dušan Kain - Jo, pardon, vlastně Klein !! ;) - znovu zabijí svou vlastní pověst, vzniknul poněkud slabý patvar, navíc bez jakéhokoliv rukopisu naprosto antirežisérský, a tak to shledání po letech hodně zhořklo.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

On fakt, že daleko dřív, než se seriál objevil v TV, byl nabízen za nevelký peníz na DVD, o něčem vypovídá. První díl jsem viděl celý a celou dobu jsem si říkal, zda to vůbec ti tvůrci a herci mají zapotřebí. Inu, všichni se nějak živíme :-(. Ostatní díly jsem sledoval pouze letmo. Ale za to, že jsem to alespoň jednou vydržel 20%. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Jako epizodický seriál to má určité opodstatnění, ve filmovém sestřihu něco takového nemá co dělat. V knižní podobě není důvod cokoli vytknout. Protože to jediné, co zde funguje na výbornou, je rozprostření dílčích dějových liniích a jejich společné vygradování. Plus sem tam nějaká hláška, která jakoby vypadla z orginálu. Nicméně generační navázání je velmi příjemné. Štěpánková, Kolářová, Hanzlík (i Petr Forman) jsou na svých místech, z nových tváří může potěšit Kostka a Konvalinková. Zásadní chybou je pak tempo vyprávění a masivní product placement na jeden nejmenovaný super hyper a střechu na celý život. ()

dogrose odpad!

všechny recenze uživatele

Otřes. Odnikud nikam, žádný vtip, trapné dialogy. Herci statují. Pavla poprvé v životě vidí varnou konev (ačkoli nelze přehlédnout, že je původní dům moderně zařízen), Zdeněček zničí, na co sáhne a přitom neustále opakuje repliky z původní verze. Neustálé odkazy na původní sitkom nepůsobí jako svěží aktualizace, ale jako trapná vycpávka, protože čím jiným vyplnit čas, když děj to nemá a jako konverzačka je to naprosto bída. Nevěřím svým očím, že tohle točil Klein. A to přehlížím, že jim to nevychází časově (věk Lucky Vondráčkové). Původní sitkom pokládám za geniální a dosud nepřekonaný z řady důvodů: scénář s dobře vystavěnou kompozicí a gradovanou zápletkou, vtipné dialogy, perfektní herecké obsazení, takže místy se improvizovalo a vůbec to nevadilo, vtipná témata odvozená z (tehdejšího) reálného života. Je mi smutno, že vynikající herci jako Hanzlík, Kolářová a Štěpánková hrají tohle. A to jsem myslela, že mne po letošní premiéře Saxany už nic horšího nečeká. Proč se takové věci točí? Chybí tvůrcům sebereflexe? Zkoušejí, co snese konzumní divák? ()

Bayonnet 

všechny recenze uživatele

Tohle se nemělo natáčet, akorát to kazí pověst původní rodinky, která byla dokonalá! A tady to zachraňují herci, kteří byli v původní rodince, ale už v sobě nemají takový elán a nadšení pro roli a ta mladá generace mě tam hodně vadila. Asi největším problémem tohoto sitcomu je, že pokud se někdo pokusí o sarkastický vtip ( kterých je pův. rodinka plná ), tak je podán s lehkostí, že je spíše nudný, a tu reklamu snad nebudu řešit, snad jen: Sponzoři jsou všude..... 2* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • V původní rodince hrají raubíře kluci Hybšovi, tak tady je hrají „kluci“ Formanovi. (JT19)

Reklama

Reklama