• tron

„Tebe je to smiešne, ale ženy sa boja večer čo i len ísť do kina.“ – „Aspoň budú sedieť doma.“ Bratislavský sériový vrah, ktorý sa plazí tmou slovenského hlavného mesta, britvou reže blondíny a po jeho krvavých stopách vyráža Ivan Rajniak (ORLIE PIERKO, MATKA, ČERVENÉ VÍNO)? Tak na toto som sa tešil týždeň dopredu. Bohužiaľ sa opätovne dokázala moja naivita. Neviem prečo, ale naozaj som si myslel, že to bude drsný, tvrdý a temný triler. Samozrejme „v rámci možností“ - druhé MLČANIE JAHNIAT som nečakal. Ale ani frašku. Nanešťastie, komunistická doba, ktorá robila z ľudí všetko, len nie slobodných ľudí, ich robila aj zo scenáristov, režisérov a hercov, ktorých postavy museli prenášať vety „Najsmutnejšie na tom je, že takýto ľudia vychovávajú našu športovú mládež“. Policajtka pri vypočúvaní svedka hladká (!), na mieste činu stojac nad vychládajúcim telom svojej kamarátky s podriadeným veselo žartuje a večer ukončí vyšetrovanie s tým, že musí ísť manželovi (Štefan Kvietik – MEDENÁ VEŽA, TISÍCROČNÁ VČELA, MAJSTER KAT) kúpiť kapustu na večeru (?!?). ČO TO S VAMI KOMUNISTI ROBILI PREBOHA??? Po tom všetkom som (ďalej napr. nechutný dialóg „Odovzdávam tejto spoločnosti hodnoty, o akých sa vám ani nesníva.“ – „To je ale vaša povinnosť!“) skutočne nemal najmenšiu chuť „vychutnávať si príbeh“ (snáď len dodám, že vrahovu identitu som odhalil v prvej polhodine, čo ma samého prekvapilo) a z hereckých výkonov som bol otrávený (Chudík vždy bol podpriemerný herec).(25.3.2010)

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 25.11.1977 (8.2.2009)(8.2.2009)

• klúčik

Čakal som kriminálku , ale dočkal som sa komédie. Ako kriminálka slabé no ako komédia som sa aj zasmial.. Niektoré dialógy boli super : vjete čo urobím ? idem kúpiť kapustu mužovi... volá súdruh omyl... čo ti mám doniesť zo Ženevy ? , seba... Sylvia Turbová dostala celkom veľkú postavu, čo bolo na tomto filme príjemné , no film zostal priemerný... A ešte niečo : tie mužské postavy sa strašne podobali , všetci boli ako keby pochádzali z Argentíny , čierny a fúzatý.... 50%.(3.2.2012)

Průměrná detektivka, která mi trochu připomínala detektivní belmondovku "Strach nad městem". Zde - zhrzený záporák, odmítaný půvabnými ženami, se mstí pořezáním tváří obětí, telefonickým zastrašováním (zde ono "šeptání") a později trochu přitvrdí. Avšak co tomu chybělo byla atmosféra. Celé vyšetřování bylo mdlé a celkem nudné, o napětí nemluvě.(12.6.2011)

• Fretakata

Aj Lettrich mal svoje slabsie dni. Navyse - kopec propagandy.(15.2.2010)

Je to OK. Z fantoma jde trochu strach(25.3.2005)

Film má zaujímavú zápletku, ale postavy za každých okolností vtipkujú, až to úplne stráca zmysel... pri útokoch Fantóma, pri mŕtvole... akurát Kvietik ako MUDr. Hronec sa rozčuľuje, čo sa týka jeho filmovej manželky.(14.2.2010)