Reklama

Reklama

O tom vás přesvědčí tři drsné „černočerné" minipříběhy s extrémně vtipnými momenty, které mají jedno společné: začaly v zastavárně jednoho malého města... Richard (Matt Dillon) zde při průjezdu městem nalézá snubní prsten patřící jeho ženě, který před lety záhadně zmizela. Pátrání po ní a jejím únosci jej zavede do nejtemnějších koutů města, kde se musí vypořádat s feťáky, kteří zpackali přepadení místního drogového bosse, imitátorem Elvise a celou řadu dalších originálních postav. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (282)

verbal 

všechny recenze uživatele

Milí buci a holčičkové, taxi! Taxi, díky vám! Taxi, díky vám, tady zase připadám jako Allen v řiti divů, co zrovna vytáhl prostředníček z králičí nory, rozpačitě se s ním drbe ve vlasech a s němým úžasem přemýšlí, co máte za mindrák. Co jste se tu už napětkovali Natálek, Hery Potratů a Mrvelovských omalovánek! S jistou dávkou benevolence a pohrdání diváckým nevkusem se to dá přičíst na vrub vaší teplotě či neprořezaným osmičkám a mávnout nad tím rukou. Ovšem objeví li se po letech naprosto DO-KO-NA-LÁ, dialogově vymazlená a skvostně obsazená taškařice na hranici geniality, jenž může směle dýchat na sarkastická záda Pulpím fikšnům, a která skončí v téhle stoce přechytřelých dětí a artových mudrců na 58!!! (slovy: padesáti osmi!!!) procentech, to už se snad dá přičíst na vrub jen vaší mentální negramotnosti (slovní základ "negr") a mávnout nohou, osazenou těžkou, okovanou botou vstříc vaším nevyvinutým genitáliím! Teď se vám povedlo strejdu verbala snad poprvé opravdu nasrat! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pleasure tak trochu "guilty", ale pořád pleasure. Tři brakové příběhy z amerického vidlákova, které by se strašně chtěly podobat na Pulp Fiction, ale chybí jim tarantinovská preciznost. Btw. Elijah Wood očividně dělá co může, aby nálepku "roztomilý hobit" předělal na nálepku "úchylný psychouš". A docela mu to jde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $8,088Tržby Celosvetovo $10,000▐ mierne bláznivý úchylný úlet z plejádou známych hercov, ktorý občas trefne pobaví /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to sestupnou tendenci. První příběh je fakt super, druhej taky, ale ten první je prostě víc cool a ten třetí stál za hovno. Wayne Kramer se ale zase předvedl. Je prostě zábava na to koukat. Lidi po zásahu brokovnicí rotujou přes celou místnost a kamera se chová zběsile, ale naprosto přehledně. Navíc to má fakt super herce. Nejvíc mi utkvěl netradičně vyjetej Paul Walker a Vincent D'Onofrio. Jen mě prostě moc nebavila poslední povídka a fakt nechápu, bacha spoiler, jaktože to Frodo přežil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POMSTA, TO JE NEBEZPEČNÉ SLOVO. RADŠI HO NEVYSLOVUJ…“ /// Příběhová hříčka, ve který jde v první řadě o černej humor a ve druhý mrknout na smažku Walkera, Froda v další uchylácký roli a Dillona s brokovnicí v módu Evil Dead (dvojky). Nebo je snad libo zjistit, že Brendan Fraser není zase takovej suchar? Jasan, je to krávovina, postavená na pár postavách a jejich roli v příbězích, ve který vrcholný číslo vobstará sám Ďábel a varna perníku. Ti náročnější, nebo jen ti, kdož očekávají hlubší myšlenku, ať si jdou šlehnout jinam. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Konečně pochopím, jak dostat ženskou na vrchol pyramidy. 2.) Zjistím, že horší než články Rudýho práva jsou snad jen (některý kurva! taky jsem už pár napsal!) obsahy na CSFD. 3.) Thx za titule ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pawn shop chronicles velmi sarkasticky ve třech povídkách zobrazuje společenský ,náboženský a politický pohled na dnešní Ameriku. Má to promyšlený scénař, drsný černý humor, divné postavy ( v dobrém slova smyslu) a perfektní hereckou sestavu. Znepokojivě zábavná záležitost. Povídka č.2 mému srdci nejbližší. Co na to Tarantino ?? 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Moderní Pulp Fiction, redneck verze. Zábavné, nevypočitatelné, brutální, nechutné - zkrátka boží. Jeden z nejlepších letošních filmů. Paula Walkera je škoda a Matt Dillon by měl dostávat víc rolí. Jooo a Wayne Kramer? You had my curiosity, now you have my attention. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mezi provinčními gaunery se obvykle necítím nijak zvlášť dobře, ale tentokrát mi s nimi bylo fajn. Patrně proto, že se hláškami ani bizarními situacemi nešetřilo a to mám rád. Kromě toho se mi dostalo poučení z chyb účinkujících, takže dealera přepadnu s lépe nabitým lukem, manželku sesadím z pozice úchylákova sexuálního lídra mnohem opatrněji, při trapné imitaci Elvise si dobře rozmyslím, kde si nechám zarovnat kotlety a nebudu prodávat trpaslíkům baseballové pálky. Navíc by mě určitě bavilo balit nahé krásky do amerických vlajek, ale každou neděli kvůli tomu v kostele zpívat Halulujá určitě nebudu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Hic sunt leones, chytrolíni. Nedělám si iluze, že film o zfetovaných vidlácích není to pravé ořechové na jemnocitné nitro průměrného ČSFD kritika, přesto všechno je krajně podezřelé, že červený film je v modrých číslech. To už dopředu můžeme vědět, že to bude něco EXTRA. Že to bude nekomerční rozmrdávačka, s takovou dávkou ironie, že Iron man si může akorát na dvorku hrát se svářečkou a přemejšlet o bakelitu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejistí rasisté se zornicemi o velikosti čtvrťáku, Ash propadlý bránou času na rudokrký venkov (nebo to snad nebyl B.Campbell?), Frodův neposedný pytlík, Marlboro Man Thomas Jane, špatný imitátor Elvise s převislým pupíkem a Zákon a nepořádek v jednom zaplivaném jižanském frcu. Kramer zapletl několik šílených postav do třech příběhů a vše postavil na polici v Maynardově zastavárně, hned mezi motorovou pilu a samurajský meč. A teď ruku na srdce, aniž by vám na zátylek funěl Zed s rozepnutým poklopcem - vzpomene si někdo za rok, že to tam dal..? Nemůžu se rozhodnout, jestli závěrečná Amazing Grace byla vzhledem k celkovému ladění nedojemně korektní, či dojemně nekorektní.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Má to silné momenty, ale celkově převládá spíše jakési roztrpčení, chce to být všechno možné, ale ve finále to je jen jakýsi guláš morbidnosti a krutosti a buranství. Ovšem min. ta jedna povídka o znovu naprosto kouzelném Elijahovi Woodovi vyvolala zhnusení a děs z toho, jak lehce něco takového může být pravdivé. I když film i svou závěrečnou pointou samozřejmě vše bere s nadsázkou a černým humorem. Stephen King párkrát v mé mysli vyskočil, ale on by to dokázal napsat určitě s větší mírou nezapomenutelnosti. Na co ovšem nezapomenu, je určitě Brendan Fraser a to, jaké štěstí je, že tenhle film se nemusí považovat za rozlučku s Paulem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pawn Shop Chronicles přináší velmi zdařilou mozaiku kriminálních příběhů a přehlídku bizarních charakterů, okořeněných humorem, jemuž se docela daří držet v nenásilných mezích. Až na pár momentů, které mi přišly až příliš "ulítlé" a jaksi "americky hysterické", se mi film líbil. Hudební stránka perfektní, člověk by si až řekl, že se Tarantino opět vrátil do své "staré" formy:) Obsazení je "Top Class." Matt Dillon (nebo to snad byl Bruce Campbell?:) patří mezi nejvýraznější postavy, spolu s Elijahem Woodem, který již v Maniakovi předvedl, že vyšinutí psychopati mu náramně jdou. Paul Walker je sjetý jak hovado a Thomas Jane se zde jen mihne, ale v tu chvíli "stole the scene." DJ Quallse mám ráda už od Jádra a je velká škoda, že jeho neobvyklý vzhled mu zřejmě nedá prostor na nějakou větší či hlavní roli. Já se těšila především na Normana Reeduse, jaké zklamání bylo, když ho tu v podstatě ani neuvidíme, protože celou tu dobu, již ve filmu stráví a která je navíc strašně krátká, je pod maskou. Jako nenáročná jednohubka tato retro krimikomedie rozhodně nezklame a svoji základnu fanoušků si jistě vybudovat dokázala. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Že sa nejedná o nejaký bežný, tuctový film pre širšie publikum je jasné hneď od prvých minút, ak vás ovšem neodradia už tunajšie recenzie. Rád dávam šancu zaujímavým námetom a Kramerov trojpríbeh, odohrávajúci sa v jeden deň v bohom-zabudnutom scvoknutom mestečku, kde jednotlivé historky spája záložňa na okraji mesta, bola jednoznačne trefa do čierneho. Nápad spojiť príbehy, ktoré na prvý pohľad spolu vôbec nesúvisia tu už bol neraz, ale pospájať ich dokopy v tých správne načasovaných momentoch, aby to nevyznelo prvoplánovo a banálne je dnes už ozajstné majstrovstvo. A pokiaľ divák venuje príbehu patričnú pozornosť, bude odmenený brutálnou dávkou čierneho humoru, šialených dejových línií a zvratov, ktoré podporujú výborní herci s ešte lepšími (a šialenejšími) charaktermi postáv. Tento film je predurčený k tomu, aby sa stal takou malou kultovou klasikou pre náročných fajnšmekrov modernej kinematografie. 85%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ženiálně propletený příběh několika lidí. Začátek pobavil nejvíc ... scéna v autě před loupeží a poté co následovalo uvnitř u mě spustila nekontrolovatelný třes celého těla, zástavu dechu a obavu, že mi ty křeče svalů v obličeji zůstanou ještě do zítřka. Pak jsem si (celá šťastná ze znovuobnovené respirace) užívala sledování, Historkám z podsvětí, podobně střeštěnou story. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tři příběhy propojené skrze nenápadné krámy ze zastavárny mají všechny grády. Osobně mám neraději druhý kousek o ztracené manželce. Dostává mě ta pointa. Matt Dillon má navíc skvěle vychlastaný hlas. Feťácký maglajz má taky něco do sebe a Paul Walker mu kraluje. Elvis je pak už jenom agitka za pánaboha. Stylová, ale nebýt finálního propojení tak i zbytečná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kromě několika debilních postav to nabízí – vlastně už téměř nic. Něco tak prázdného, ale tvářícího se hrozně sebevědomě jsem dlouho neviděl. Snaha přiblížit se Guyi Ritchiemu nebo snad i Tarantinovi je patrná, ovšem dějová prázdnota a vyčpělost jsou cítit na míle daleko. Alespoň trochu zajímavou se jeví prostřední povídka o znovunalezené manželce, tedy do té doby, než se všichni začnou chovat jak po nepovedeném neurochirurgickém zákroku. Samotná zastavárna žádnou stěžejní roli nehraje, mohla to být třeba pumpa, „zápletce“ by to nijak neublížilo. Ostatně to platí i s připitomnělou rivalitou mezi dvěma holičstvími. Propojení jednotlivých historek je nezajímavé a pro samotný děj nijak přínosné. Herecké obsazení je možná pestré, ale nikdo nedostane dostatek prostoru, aby se předvedl. Humor jsem nenašel, sorry. Jedna prázdná scéna střídá druhou, stejně zoufale nevtipnou. A opravdu v kreslených storyboardech vidí někdo něco rafinovaného nebo objevného? Je to stejně o ničem, jako zbytek tohohle průšvihu. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

První ( Walker ) a druhý ( Dillon ) příběh cool, ale třetí s Fraserem úplně mimo jinak bych dal za 4*. Ale je to dobře propletené až na Wooda, který to nemohl snad přežít přeci!!! ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kramerovo Pulpl Fiction z buranova. Zábavná, divná a naprosto ulítlá blbina s fajn hereckým obsazením, která vás ve svých prvních dvou epizodkách zaručeně pobaví a nejspíš i hodně příjemně překvapí (příběh Matt Dillona naprosto vládne). Škoda, že závěrečná pasáž s tlustým Brendanem Fraserem je vlastně dost o ničem a diváka spíše nudí. Místy to navíc na mě bylo možná až příliš divný, ale i tak hodně příjemné vidlácké překvapení. ()

Reklama

Reklama