• Radko

Najlepším liekom na horkosť v duši, spôsobenú neverou vlastnej ženy, je chlapská práca v kolektíve. Veď prevážané haldy kamenia na tatrovkách v rytme hudby Zdeňka Lišku hrkotajú sladšie ako ženské orgazmy a cítiť v sebe hrdosť najlepšieho vodiča sa skutočne nedá zameniť za nič na svete! Prostredie neschodných ciest, prašnej stavby, kameňolomu a umakartových ubytovní sú schopné spoločne so silou kolektívu vyliečiť nielen vzkypené násilné vášne, ale aj zmierniť frajerskosť zvodcovského kohúta. Exteriéry, doplnené pohľadmi na kockaté nevzhľadné stavby, diaľnice a betónové sídliská prispievajú k upevneniu ideálov socialistickej výstavby a výchovy nového človeka. Pomerne spoľahliví herci, spomenutá Liškova hudba a a nechcený humor zvláštne nakrútených dialógov, s výrokmi často mimo realitu všedného života posúvajú tento film od odpadu niekde do pásma obskúrnych podivuhodností normalizačnej éry.(17.1.2008)

Vďaka jednoduchej zápletke a morálneho aspektu sa partia šoférov, pozbieraných z rôznych sociálnych vrstiev ( muž s podmienkou, bývalý advokát, ktorého poznačila normalizácia, mladý sukničkár ... ) správajú ako dosť dobrí chlapi. V tomto je príbeh priamočiary, preto musím zdôrazniť záverečnú scénu s manželkou, ktorá ma potešila. Realistické zobrazenie scén, vhodné exteriéry prašných ciest a kameňolomu, skvelá Liškova hudba a hlavne trio hercov Müller - Machata - Tříska, ktorí na malej ploche dokázali vykresliť svoje charaktery dokonale, sú kladom filmu. Kontroverzne ( nehovorím, že zle ) na mňa pôsobili niektoré scény rozhovorov ústrednej dvojici Mareka a Maca, boli zvláštne nasnímané a vždy v inom prostredí, hoci sa jednalo o rovnakú tému rozhovoru. Slabšie 4 hviezdičky.(21.3.2011)

• sator

Melancholická Liškova hudba ,parta správných chlapů - řidičů co staví most. A dilema co s prémiemi za připisované fůry. Za zmínku stojí Třískova figurka povýšeného frajírka,jezdícího v tatře v bílé bundičce a tuzexových džínsech. 40 %.(26.2.2009)

Film o šoféroch na stavbe... Rád by som videl v skutočnosti, ako by vyzerala tá biela bundička po týždni v takej robote...Film je aj hold Tatrám.... 50%.(20.3.2011)

Socializmus ako vyšitý, ale mňa schvátila nostalgia lebo taká istá tatrovka odvážala hlinu zo základov nášho rodinného domu stavaného práve v tých časoch. Šofér sa veľmi podobal na Müllera a zobral ma párkrát do kabíny ako 5 ročného frkana. Námet a scenár nič moc, no herectvo Třísku, Machatu či Müllera je nadčasové..(20.3.2011)

Od Režuchu som videl niekoľko dosť slabých filomov,tento ma celkom prekvapil(18.2.2006)

Stejnou hudbu, respektive spíše jen ústřední motiv, použil Zdeněk Liška o pět let později i v seriálu Muž na radnici.(3.1.2012)