Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér dle mého nadprůměrných Kopaček se vrací po dle mého podprůměrném kousku Dostaň ho tam se ZBYTEČNĚ průměrnými Zásnuby na dobu neurčitou. Je to velká škoda, protože ambice tu byly nemalé a dvojice věčně zasnoubených Segel-Blunt působí nesmírně svěže, navíc se opět zuby nehty držíme Apatowových schémat v čele s neučesaným slovníkem. Když hodíme za hlavu všechny ty přiblblé americké hodnoty, nejvíc zas a znovu mrzí délka. Snímek má téměř 130 minut. A i amatérský filmař by hned ukázal na několik pasáží, které se mohly klidně vynechat. Nejsou vtipné, nejsou pro děj podstatné, doplácejí prostě jen na to, že tvůrci zřejmě neznají slova „bonusová výbava disku“. Je fajn, že sebou někdo občas legračně sekne, ale největší síla scénáře dua Segel-Stoller tkví v dialozích. Jejich pointy nejsou prvoplánové, situace jsou spontánní, netriviální, škoda jen, že si tvůrci neodpustili lehce přízemní humor (předlouhý běh za profesorským soupeřem v lásce, sexuálně laděná muchlovačka s jídlem), který navíc děj nikam neposouvá (stejně jako třeba stále se vracející seznámení králíčka s princeznou Dianou, až zbytečně velký prostor věnovaný hrdinčině studiu). Osvěžením je naopak prohození tradičních rolí přizpůsobivšího muže a emancipované ženy. Režisér Nicholas Stoller snímek napěchoval celou řadou citací a narážek na okolní dění, se svým producentem Apatowem se neobává pustit do jakékoliv látky. Směs hrubozrnné a romantické komedie je namíchaná přesně podle toho, co praví název. Nic víc nehledejme. Já nic ani nevyžadoval, jen té nadýchané vaty kolem je tentokrát až moc. Slušné tři hvězdy.. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film dlouhý jak tejden, který bych si s nikým nepustil, protože bychom se asi unudili, ale v jednom člověku se to dá dát. Soupeří ve mě dva způsoby chápání filmu – neuvěřielně natahovanou ne moc vtipnou romantickou komedii a ukázku vztahu páru, který si prochází reálnými problémy (obětování se, ústupky, kompromisy, nuda) a ukazuje, jak reálně takové problémy řeší. Nevím, jak moc reálné to bylo, mně připadalo, že občas dost, a toho (spolu s tím, že film neobsahuje hlouposti a je zkrátka jiný) si cením, a proto dávám 3*. Kromě toho se mi líbil britský přízvuk, Emily s delšími vlasy a asi 3 vtipy. # Ale šlo ho minimálně o pl hodiny zkrátit. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 5 | humor 2 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Reklama

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Jasona Segela a myslím, že každý film, na kterém se podílí je prostě o špetku lepší. Segel má - co se scénáristiky týče - dost silný podpis. Jeho styl je na scénáři hodně znát a to se mi líbí. Jason Segel do filmů - jednoduše řečeno - dává kus sebe. Emily Blunt je sladká za každé situace, v každém filmu... ovšem tady jako princezna Diana... neskutečná. Tenhle snímek nezapadá do typické škatulky romantických komedií a filmových trháků. Nehledejte v Zásnubách na dobu neurčitou Kopačky nebo Dostaň ho tam. Trochu praštěného humoru se tu najde, ale povětšinou je humor střízlivý a vkusný (berte to, prosím, maximálně pozitivně - žádné zběsilé blití á la Dostaň ho tam se v Zásnubách opravdu nevede...). Snímek pojednává o hledání, o ztrátě a nacházení... Emily Blunt představuje vlastně typickou moderní ženu, která se obává zahození šance na vlastní slibnou kariéru, protože nikdy neví, kdy bude muset zvládnout život sama. Je to boj, stejně jako celý život... Uvědomění si detailů jako... čerstvá kobliha bude stejně jednou stará... a přehodnocení vlastních praštěných pravidel a předsudků... nebát se žít, milovat, plnit si ty nejprimitivnější sny... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Tento veľmi dlhý romantický film, ktorý ani nie je veľmi komédiou, ale skôr ukážkou toho, že keď sa treba nejako rozhodnúť tak to netreba stále odkladať pretože čo? Bohužiaľ žijeme len raz a čas uteká. Ďalšia vec vo filme je to, že niekedy sa obetujeme pre druhého až príliš a nám nič nezostane. Hlavný hrdinovia hraní Jasonom Segelom a Emily Blunt sa k sebe hodia ako pár a ich výkon je čisto priemerný. Film trpí svojou dĺžkou a určité pasáže sú lepšie a iné horšie, ale ako celok film vôbec nepôsobí zle, len bohužiaľ je príliš dlhý. Ďalšia vec je tá, že tento film rozoberá dôležité životné rozhodnutia a časti, ktoré majú byť vtipné veľmi často vtipné nie sú a nepasujú do filmu. The Five-Year Engagement by si zaslúžil skôr poučný koniec a nie takýto aký mal, ale tak čo sa dá robiť treba hodnotiť to čo som videl a nie čo by som mohol, aby film bol lepší. (Hodnotenie 2,5) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější na Hollywoodských filmech je ta čirá snaha o originalitu a svěžest, která však nikdy nepřekročí nalajnované scénáristické příručky, kdy už dopředu víme, jak to dopadne. Navíc si u sledování všichni pospoleně uvědomíme, jak jsou pro Spojené státy důležité hodnoty jako volné podnikání a nutnost velké romantické svatby. Ostatně nic proti ničemu, ale v momentě, kdy zaměňujeme kýčovitou bílou a třípatrový dort za romantiku, tak se obávám, že je něco špatně s našim maloměšťáckým vkusem. Ale dosti hnidopišství, nakonec je to taková ta milá komedie od vedle s roztomilou dvojkou navrch. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Téměř všechny restaurační scény byly natáčeny uvnitř detroitského podniku MGM Grand Detroid. (žvanimírek)
  • Jedná se už o druhou spolupráci režiséra Nicholase Stollera a herce Jasona Segela, přičemž v prvním případě se sešli při natáčení snímku Kopačky (2008). Jason Segel a Emily Blunt se sešli už jako pár ve filmu Gulliverovy cesty (2010). Oba se také objevili ve filmu Mupeti (2011). (Riddick77)
  • Zingermanova reštaurácia, kde Tom (Jason Segel) pracoval po presťahovaní do Michiganu, je skutočná lahôdkáreň v Ann Arbor, ktorá bola otvorená v roku 1982. (misterz)

Reklama

Reklama