Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Romantická pohodovka na večer, ktorá dokáže prekvapiť svojou netradičnosťou a Apatowským prístupom k humoru. Príjemne pobaví a hoci by mohla byť určite o nejakú tu minútku kratšia nepôsobí násilne. Ústredne duo predstavuje vítanú kombináciu pováh a angličtín a tak sa jedná o celkom fajnovú romanticky neromantickú záležitosť. This is supposed to be exciting. It's your wedding - you only get a few of these! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodavá komedie, ale rozhodně slabší než Kopačky a Dostaň ho tam. Navíc mi přijde, že 2 hodiny jsou na romantickou komedii zbytečně moc. Herci mě bavili všichni, až na pár trapných scének, které naštěstí střídaly ty zábavné a trefné momenty, ale není jich tam za tu dlouhou stopáž moc, což je škoda. Průměrné, ale ne špatné. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLÍM, ŽE NEMŮŽEME VYŘEŠIT VŠECHNY NAŠE PROBLÉMY, PŘED TÍM NEŽ SE VEZMEME. A JSEM SI DOCELA JISTÁ, ŽE BUDEME MÍT NĚJAKÉ PŘÍŠTĚ. ALE SLIBUJU TI, ŽE TĚ BUDU MILOVAT CELÝ MŮJ ŽIVOT....“ /// Toužíte se stát hosty jednoho (dvou, tří, …) dojemnýho momentu v životě dvou lidí? Jo? Tak dobrá (tak to se vožeňte!!!). Připravte se, že ten moment (ne)bude trvat věčnost (ale dlouhý to je jak kráva). Svatební proslovy (v klidu, spíš z toho trapnějšího soudku…), Alex zpívá … se divím, že to netrvá třebas čtyři hodiny, vždyť lidi by si měli svatbu užít. Vztah, kde ten větší sobec buduje kariéru, není plnej ftipnejch situací (překvapení!?). Abych nekecal, pár úsměvů jsem hodil. Z romantiky přecházíme postupně (bo času je dost) ke dramatu, až k předstírání orgáče – chlapskýho (tak to se nežeňte!!!). Manželská krize ve vztahu bez manželství. No co vám budu vyprávět. Delší vztah je kravina (jako voni to tak viděj, neříkej mámě, že se máte kvůli mě rozvíst...NENÍ TO VO STÁŘÍ KOBLIHY, ALE VO JEJÍ PŘÍCHUTI). Miluju (platonicky samozřejmě) Emilku. Nemám rád vztahy (ve filmu). Natož pak neurčitý dramata a řešení píčovin, při kterejch ze sebe lidi (herci) dělaj idioty. Nebaví mě přemejšlet, jestli ten trapnej kousek měl bejt vtipnej. BYLA TO DLOUHÁ CESTA…. film jako reklama na manželství? To na chlapa nemůže fungovat. Co vy na to holky? (ty 3* hlavně kvůli vám...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju svazek manželský. 2.) Pícháme pod plakátem ,,Wham“. 3.) Thx za titule ,,mireczech11“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Five-Year Engagement si kazí případně překvapivý děj už jen svým názvem, co jiného čekat od filmu s tilmhle jménem, než dvě hodiny trvající partnerskou krizi. Je fakt, že tahle předvídatelná (převážně) nuda, se mě osobně překousávala o trochu lépe a sněsitelněji kvůli oblíbené Emily, ovšem i navzdory těmto sympatiím se po první hodině neubráníte touze, aby se ústřední dvojice rozešla a pokud možno, už se nikdy nesetkala. Ale i tak se jedná o záležitost, která je ve finále koukatelná a díky spoustě vedlejších postav i místy vtipná, takže na konec to přece jenom je na ty tři hvězdy, ovšem rozhodně ne na víc. Jinak i když nejsem studentkou psychopogie a vlastně nevim nic víc, než co mi byla schopna dát střední škola (takže znám maximálně jména Freud, Jung a slovo psychoanalýza), můžu za sebe říct, že dokonce i mojí osobě přišlo nesmírně laciný zaměřit zjevně několikaleté studium a vlastně i kariéru hlavní ženské postavy na to, jací lidé dají přednost dostupnému okoralému pečivu před počkáním si na čerstvé, to byl skutečně výsměch všem divákům, natož pak studentům oboru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Roztahaná romantická komedie, která trpí hlavně na minimum humoru, kdy se dobrý vtípek, nebo zábavná scéna, objevují tak jednou za dvacet minut. Divák tak po většinu času sleduje sympatické postavy, kterým ale scénář nedodává žádné zajímavé scény, kde by mohli předvést svůj talent. Navíc závěrečná třetina je jednou z nejutahanějších a nejzdlouhavějších, kterou jsem za posledních x let viděl a říkal jsem si, že měl film skončit tak o půl hodiny dřív, přestože by mu pak chyběl očekávaný happy end. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Zingermanova reštaurácia, kde Tom (Jason Segel) pracoval po presťahovaní do Michiganu, je skutočná lahôdkáreň v Ann Arbor, ktorá bola otvorená v roku 1982. (misterz)
  • Téměř všechny restaurační scény byly natáčeny uvnitř detroitského podniku MGM Grand Detroid. (žvanimírek)

Reklama

Reklama