Reklama

Reklama

Po roční známosti požádá Tom Violet o ruku. Ona souhlasí, avšak ani jeden z nich v tu chvíli ještě netuší, že jejich vysněná svatba je dál, než by se zdálo. Violet dostane nabídku na dvouletou stáž daleko od jejich domova a Tom, který jí chce být nablízku, opouští místo asistenta šéfkuchaře, kde měl být brzy povýšen, jen aby podpořil svou nastávající v jejím kariérním postupu. Po příjezdu do Michiganu se všechno začíná pomalu hroutit. Zatímco Tom je nucen pracovat ve fast-foodu a jeho životní sny se rozpadají v prach, Violet si užívá nové místo ve skupině vedené šarmantním profesorem Childsem. Frustrace na obou stranách přibývá, svatba se stále odkládá, netrvá dlouho a pár se rozejde. Přesto je osud svede opět dohromady... (TV Nova)

(více)

Videa (40)

Trailer

Recenze (271)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nicholas Stoller a Jason Segel nie je zrovna moja obľúbená dávka humoru, ale keď sa k tomu pridá Emily Blunt a Judd Apatow hneď to vyzerá lepšie. Ako som už spomínal Jasona moc nemusím a pozrel som si to hlavne kvôli Emily a asi o to viac ma prekvapila hlavná mužská postava. Tento krát bola napísaná a zahraná celkom dobre a hlavne dospelo ... no, dospelejšie (v kopačkách mi prišiel otravný). Aj keď zásnuby na dobu neurčitú majú celkom priehľadný príbeh dá sa tu celkom fajn pobaviť. Celkovo film nie je nič extra, ale herci ho dokážu vytiahnuť trochu viac na svetlo. 70% - 3* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po minulych zabavnych Segelovych komediach som sa tesil, ale vysledok je velke sklamanie. Par vtipnych momentov, ktore ma rozosmiali sa sice najde, ale hlavny problem filmu je, ze ma neskutocne nezazivne temto. Cely film cakate, kedy sa film rozbehne, ale do konca sa nedockate. Cely dobu sa to odohrava v style 1 dobry vtip po ktorom nasleduje divna 10-15 minutova hlusina v ktorom sa snazia danu zapletku rozobrat trochu serioznejsie, ale vobec im to nejde. Nieco v style Judda Apatowa, co neprekvapi, kedze to produkoval. Lenze tentokrat je problemom slaby scenar, ktory ani zdaleka nie je tak vtipny a prepracovany ako Apatowove filmy. 4/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po výborných Kopačkách a Dostaň ho tam mě tentokrát Stoller nepříjemně překvapil.Five Year Engagement je sice klasická Apatowovina s Jasoneme Segelem ve své standartdní looserovské poloze,avšak tentokrát nepříliš zábavná a hlavně proklatě zdlouhavá.Krácení stopáže minimálně o půl hodiny by filmu jen prospělo.Jediným plusem je tak snad jen opětovně sladká Emily Blunt...40% ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Jasona Segela a myslím, že každý film, na kterém se podílí je prostě o špetku lepší. Segel má - co se scénáristiky týče - dost silný podpis. Jeho styl je na scénáři hodně znát a to se mi líbí. Jason Segel do filmů - jednoduše řečeno - dává kus sebe. Emily Blunt je sladká za každé situace, v každém filmu... ovšem tady jako princezna Diana... neskutečná. Tenhle snímek nezapadá do typické škatulky romantických komedií a filmových trháků. Nehledejte v Zásnubách na dobu neurčitou Kopačky nebo Dostaň ho tam. Trochu praštěného humoru se tu najde, ale povětšinou je humor střízlivý a vkusný (berte to, prosím, maximálně pozitivně - žádné zběsilé blití á la Dostaň ho tam se v Zásnubách opravdu nevede...). Snímek pojednává o hledání, o ztrátě a nacházení... Emily Blunt představuje vlastně typickou moderní ženu, která se obává zahození šance na vlastní slibnou kariéru, protože nikdy neví, kdy bude muset zvládnout život sama. Je to boj, stejně jako celý život... Uvědomění si detailů jako... čerstvá kobliha bude stejně jednou stará... a přehodnocení vlastních praštěných pravidel a předsudků... nebát se žít, milovat, plnit si ty nejprimitivnější sny... ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Five-Year Engagement si kazí případně překvapivý děj už jen svým názvem, co jiného čekat od filmu s tilmhle jménem, než dvě hodiny trvající partnerskou krizi. Je fakt, že tahle předvídatelná (převážně) nuda, se mě osobně překousávala o trochu lépe a sněsitelněji kvůli oblíbené Emily, ovšem i navzdory těmto sympatiím se po první hodině neubráníte touze, aby se ústřední dvojice rozešla a pokud možno, už se nikdy nesetkala. Ale i tak se jedná o záležitost, která je ve finále koukatelná a díky spoustě vedlejších postav i místy vtipná, takže na konec to přece jenom je na ty tři hvězdy, ovšem rozhodně ne na víc. Jinak i když nejsem studentkou psychopogie a vlastně nevim nic víc, než co mi byla schopna dát střední škola (takže znám maximálně jména Freud, Jung a slovo psychoanalýza), můžu za sebe říct, že dokonce i mojí osobě přišlo nesmírně laciný zaměřit zjevně několikaleté studium a vlastně i kariéru hlavní ženské postavy na to, jací lidé dají přednost dostupnému okoralému pečivu před počkáním si na čerstvé, to byl skutečně výsměch všem divákům, natož pak studentům oboru. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Zingermanova reštaurácia, kde Tom (Jason Segel) pracoval po presťahovaní do Michiganu, je skutočná lahôdkáreň v Ann Arbor, ktorá bola otvorená v roku 1982. (misterz)
  • V prvních trailerech, předtím než je Violet Barnes (Emily Blunt) střelena šípem do nohy, slyšíme, jak malá holčička řekne: "Jsem Pocahontas". V pozdějších trailerech je to nahrazeno větou "Jsem Katniss" jako reakce na úspěch filmu Hunger Games (2012). Ve filmu je nakonec použita věta s Pocahontas. (..Lucas..)
  • Téměř všechny restaurační scény byly natáčeny uvnitř detroitského podniku MGM Grand Detroid. (žvanimírek)

Reklama

Reklama