Reklama

Reklama

Svatba mezi citróny

  • Dánsko Den skaldede frisør (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po filmu Lepší svět oceněném Oscarem přichází režisérka Susanne Bier s mimořádnou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážných témat. Dvě velmi odlišné rodiny se setkávají v nádherné staré italské vile uprostřed citrónového sadu na pobřeží moře. Důvodem setkání je svatba krátce zamilované dvojice. Setkání rodiných příslušníků, starých lásek a kamarádů vynese na povrch spoustu vášní. Susanne Bier ve svém novém filmu Svatba mezi citróny spojila s citem a jistotou téma lásky, absurditu, humor, břitké dialogy, jemně vykreslené charaktery a zdánlivě jednoduché životní pravdy.Všechno, co je opravdu potřeba k šťastnému životu, je láska. I když si myslíme, že je po všem, možná všechno teprve začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (80)

r007 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli jsem viděla nějaký film od S. Bier, ale ode dneška jsem její fanoušek. Po prvním shlédnutí filmu jsem váhala, jestli tahle romantika není moc přeslazená, ale napodruhé se mi to nezdálo. Některé scény jsou emotivně nabité, některé vtipné, jediné co mi vadilo, že při rychle mluvené dánštině jsem nestíhala anglické titulky. Ale naprosto jsem si užívala mého miláčka Pierce, kterému myslím byla role šitá na míru. Když tak nad tím přemýšlím, možná je trošku na škodu filmu, že je v něm příliš mnoho problémů k řešení. Třeba by mu prospělo více se zaměřit jen na jednu věc. Ale i tak je potěšení se na film podívat znovu. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier je popredná európska režisérka a jej predchádzajúci film Lepší svet sa mi veľmi páčil, preto som si pozrel aj túto romantiku. A nebol som sklamaný! Skutočne, je cítiť, že je to európska produkcia, i keď s tvárou Piercea Brosnana. Celý príbeh a postavy boli veľmi svojské a v Hollywoode by nemali šancu. Trine Dyrholm tu predviedla parádny výkon. Čo mi však vadilo a prečo nemôžem dať štyri * je stopáž. Prvá polovica mi prišla úplne luxusná, ale v druhej už je to trošku trápenie. Skrátiť aspoň o 15 minút, bolo by to ešte lepšie. Plusom bolo aj krásne prostredie a hudba.... 65% ()

Reklama

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

♫ tippy-tippy-tay..THAT'S AMORE.. ting-a-ling-a-ling..THAT'S AMORE ♫. Tahle chytlavá melodie písně Deana Martina mně pak zněla hodně dlouho v hlavě. Příjemná letní romance, které nechybí humor a břitká ironie. Láska mezi citróny je štiplavě kyselá a hořkosladkobolná zároveň. Sluncem zalité Surriento:-)... Mě tohle lehké, romantické dílko docela hezky osvěžilo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sussane má ve sbírce lepší kousky, to je jasné, ale asi jsem potřebovala vypnout a tohle bylo to pravé. Kýbl klišé, kýbl patosu, kýbl neuvěřitelných zápletek, kýbl krásný muziky......ano a jak tady píše jeden uživatel.... ♫ tippy-tippy-tay..THAT'S AMORE.. ting-a-ling-a-ling..THAT'S AMORE ♫ mě bude znít dlouho v uších. Přihodím sympatické herce, obrazně se zavřenýma očima odhodím všechny mínusy a je tu příjemný relax. Chvílemi jsem se blaženě usmívala, jsem romantik, tak co, musím ty dramata občas proložit právě něčím takovým....vždyť je to vlastně pohádka, která pochopitelně není pro každého, zničila by je. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

vidět tvrďáka Brosnana v jeho roli bylo dojemné.A scéna, kdy jeho syn sedí sám v obrovské jeskyni,sám se svým smutkem,ta mě fakt dostala.Člověk většinou musí dostat od života řádně po hubě aby se probudil.S osudem se nazahrává a ani nesmlouvá.A jinak obsah sám se ani nevnucuje aby byl brán vážně.I když nemoc,nevěra muže a jiné životní přemety dokážou dostat na kolena... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný překlad názvu filmu je "Plešatý kadeřník". (Cheeker)
  • Jedná se už o třetí spolupráci herečky Paprika Steen a režisérky Susanne Bier. (Cheeker)
  • Po filmu Po svatbě (2006) se jedná o druhý film režisérky Susanne Bier, jehož název obsahuje slovo „svatba“. (CarloRizzi)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama