Reklama

Reklama

Svatba mezi citróny

  • Dánsko Den skaldede frisør (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po filmu Lepší svět oceněném Oscarem přichází režisérka Susanne Bier s mimořádnou romantickou komedií, která splňuje všechny definice tohoto žánru, přestože se nebojí ani vážných témat. Dvě velmi odlišné rodiny se setkávají v nádherné staré italské vile uprostřed citrónového sadu na pobřeží moře. Důvodem setkání je svatba krátce zamilované dvojice. Setkání rodiných příslušníků, starých lásek a kamarádů vynese na povrch spoustu vášní. Susanne Bier ve svém novém filmu Svatba mezi citróny spojila s citem a jistotou téma lásky, absurditu, humor, břitké dialogy, jemně vykreslené charaktery a zdánlivě jednoduché životní pravdy.Všechno, co je opravdu potřeba k šťastnému životu, je láska. I když si myslíme, že je po všem, možná všechno teprve začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (80)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Radši si vrazím citron s pomerančem do oka, než vidět tento zrůdně předvídatelný a plochý a subjektivně tříhodinový film znova, jehož název v originále ("Plešatá kadeřnice") je na celém projektu to nejzajímavější. Pokud vás samozřejmě nevzrušuje Brosnanovo povadlé chlupaté panděro nebo holohlavá Dyrholm./// Scenárista Jensen, který za sebou má kvalitní filmy jako Adamova jablka nebo Vévodkyně, snad ani nemůže být autorem textu k této vyvařené verzi snímku Mamma Mia!/// Slunná Itálie už dávno není atraktivní filmovou lokací a tematizace rakoviny neznámým tabu, což by se ještě dalo snést, kdyby většina dialogů nebyla tvořena z nejtrapnějších klišé a rádoby romantická atmosféra ze záběrů na vycházející měsíček nebo zapadající sluníčko. Blink. 25 %. [Kino] ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Susanne Bier je popredná európska režisérka a jej predchádzajúci film Lepší svet sa mi veľmi páčil, preto som si pozrel aj túto romantiku. A nebol som sklamaný! Skutočne, je cítiť, že je to európska produkcia, i keď s tvárou Piercea Brosnana. Celý príbeh a postavy boli veľmi svojské a v Hollywoode by nemali šancu. Trine Dyrholm tu predviedla parádny výkon. Čo mi však vadilo a prečo nemôžem dať štyri * je stopáž. Prvá polovica mi prišla úplne luxusná, ale v druhej už je to trošku trápenie. Skrátiť aspoň o 15 minút, bolo by to ešte lepšie. Plusom bolo aj krásne prostredie a hudba.... 65% ()

Reklama

asirtes 

všechny recenze uživatele

Filozofický traktát prodchnutý bezkonkurenčne najhlbšími myšlienkami o vzniku vesmíru a tak, s najvyššou možnou účasťou známych xichtov (počtom 1) a silným rozvinutým sociálnym cítením, ktorý pôsobí blahodarnym meditatívnym účinkom (hypnagogium) a nastavuje tak pomyselný rebríček vyššieho kolektívneho vedomia (NREM fáza) k najvyšším metam (REM fáza). Metafyzicky navýši je tak hlavne koniec (kóma). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sussane má ve sbírce lepší kousky, to je jasné, ale asi jsem potřebovala vypnout a tohle bylo to pravé. Kýbl klišé, kýbl patosu, kýbl neuvěřitelných zápletek, kýbl krásný muziky......ano a jak tady píše jeden uživatel.... ♫ tippy-tippy-tay..THAT'S AMORE.. ting-a-ling-a-ling..THAT'S AMORE ♫ mě bude znít dlouho v uších. Přihodím sympatické herce, obrazně se zavřenýma očima odhodím všechny mínusy a je tu příjemný relax. Chvílemi jsem se blaženě usmívala, jsem romantik, tak co, musím ty dramata občas proložit právě něčím takovým....vždyť je to vlastně pohádka, která pochopitelně není pro každého, zničila by je. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice slušně zvládnutá a po všech stránkách příjemná romantická komedie, která naštěstí není přeslazená, takže není problém ji dokoukat. Bier rozhodně nepřináší nic originálního, ale dovede pracovat s klišé tak, že si je vlastně ani neuvědomíme. Ano, lze namítat, že je příběh zbytečně překomplikovaný, řeší moc témat a některá vyšumí do prázdna, že je stopáž přetažená, ale ono to v podstatě nevadí. Herecky je to slušné (zejména Brosnan si roli domýšlivého a arogantního obchodníka užívá se vším všudy), kamera je na žánr nádherná a někdy až hodně artová a dialogy odsýpají a poměrně baví. Je to oddechovka, která pobaví, má své chyby, na druhou stranu si ale na nic velkého nehraje, což se rozhodně počítá k dobru. Poctivé čtyři hvězdičky a 70%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Po filmu Po svatbě (2006) se jedná o druhý film režisérky Susanne Bier, jehož název obsahuje slovo „svatba“. (CarloRizzi)
  • Skutečný překlad názvu filmu je "Plešatý kadeřník". (Cheeker)
  • Jedná se už o třetí spolupráci herečky Paprika Steen a režisérky Susanne Bier. (Cheeker)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama