Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Recenze (278)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl obrovský štěstí, že mě zastihnul v nějaký citově rozmrdlý náladě, takže mě dojalo i objetí Timothyho s jeho holkou, dá-li se ten jejich vztah tak nazvat. Rodiče byli sympaťáci i když to teda zbytečně hrotili. Je to zajímavý, ale už po druhý za sebou se mě Jennifer líbila a to jsem jí ještě před rokem považoval za nesympatickou. Když "hrál" Timothy fotbal, nevím proč, ale vzpoměl jsem si na naší repre a zřejmě od deBílka odkoukaný supertaktický pokyn "stůj tady na místě a nic se ti nestane, hlavně neběhej", konečně už vím kde mají čeští fotbalisti svůj vzor. Ne, já to tady ironizuji a přitom tohle je doják jak svině, tak vytáhnout smkráče, vyklepat zaschlý nudle a pustit slzičkám zelenou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film. Když si nepřečtete obsah filmu a budete očekávat zajímavé a originální drama, tak budete naštvaní. Jedná se totiž o dost zvláštní příběh, na který se musí hned při prvních minutách přistoupit. No a když se to nepovede, tak je to v hajzlu. A já to fakt nedal. Nápad mi přišel vysloveně debilní. Nečekal jsem, že to bude až tak dementně mysteriózní a tajuplný, jaké to ve skutečnosti je. I ta rodina byla jak z nějakého bláznivého cirkusu. Jejich jednání bych kolikrát chtěl mít. Přál bych si všecko řešit jednoduše, prakticky, aby to bylo ku prospěchu jenom mě. No a nejhorší na tom celém filmu je asi to, že jsem v tom nepochopil ani tu nejtitěrnější myšlenku, kterou by takovejhle film měl mít. Nic, vůbec nic. Prostě jenom nápad, nesmysl, natočený docela dobře, a hotovo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,854,875Tržby Celosvetovo $53,284,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,465,309 //počet predaných kusov 63,737Tržby za predaj DVD v USA $14,929,073 //počet predaných kusov 860,471║ Príjemná oddychovka, ktorá ale nevyužíva naplno svoj potenciál. /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

asi budem jedina, ktora da domuto filmu take vysoke hodnotenie, ale opat raz musim zapojit srdce, pretoze filmy hodnotim cisto subjektivne a kedze som matkou, mna to neskutocne dojalo. Uzasne obsadenie, uzasny pribeh, krasna sceneria. Ano, je to rozpravocka, ale tak krasna! Vtipne a zabavne momenty striedaju tie smutne, film vam hra ocividne na city, ale cert to vem ja tvrdim, ze tento trpky a horky svet si obcas potrebujeme riadne osladit. Pre mna definitivne uzasny zazitok. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NAŠE DÍTĚ SE NIKDY NEVZDÁ. BUDE MÍT TVOJE DOBRÉ SRDCE A BUDE SMĚŠNÝ JAKO..... JAKO STRÝČEK BUB. VÍŠ, TAKOVÉ DÍTĚ, V KTERÉ ČLOVĚK DOUFÁ. UPŘÍMNÉ. PRAVDOMLUVNÉ.“ … ,, ANO, TAKOVÉ CHCI.“..... /// Když cizí děcka nepůsoběj jako antikoncepce a ještě navíc ty svoje (vlastní) mít nemůžete, zbejvá jediná možnost: (Pes!?... hovno, Disney vole, takže…) ZÁZRAK! (..já to věděl…) Vrátka vrzla, déšť, blesk, hrom a najednou…. Cíťácká podívaná pro rodinný kolektivy, který chtěj zjistit, že nejsou sami, kdo maj tajemství a chtěj se nechat vydírat dokonalostí potomka či pocity šťastnýho rodiče. Další moudra, jako že je v pořádku bejt jinej (že Bělásku!) a bohužel i to, že někdy osud nezměníte, ani kdyby jste se samou láskou přetrhli, naštěstí nepůsobí pateticky a pěkně zapadaj do milující a láskyplný atmosféry. DĚSNEJ DOJÁK! Dostali ze mě všechnu sůl (…jo klidně si vem Maruško, mám jí dost…). Dávám 4*! Proč? Protože su taky táta! A všechny hnidopichy neposílám do prdele, ale na českej rodinnej (něco jako) film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vědět, co musím přesně udělat, abych měl dokonalý děťátko. 2.) Miluju pohádky, rád u filmu sním a bulím. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, milý a dojemný příběh, tedy spíš pohádka, která určitě zahraje na strunu vašich citů a vašeho srdce. Kéž by všechny děti byly alespoň z části takové, jako malý Timothy a kéž by všechny rodiče byly alespoň z části takové, jako ti z tohoto pohádkového příběhu. Díky za příjemně strávený sobotní večer. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: V princípe je nosná myšlienka filmu veľmi milá, ale celkové spracovanie až také pohodové nie je. Je to film, ktorého doménou je hlavný predstaviteľ (CJ Adamns) dodávajúci filmu ten príjemný feeling. Čo však na mňa už tak dobre nepôsobilo boli práve rodičia Garner-Edgerton, s ktorých "prehnaným" až hysterickým prevedením náhleho rodičovstva som sa nedokázal stotožniť.... Je to celé taká dospelácka rozprávka, ktorá je postavená na peknej myšlienke avšak nevýraznom spracovaní a tým pádom film plynie, ale chýba mu spirit a to je škoda. [2.5 *] Please don't ask about my leaves. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pokud od toho nečekáte nic než pohádku, pak je vše zřejmě v pořádku. Ale já s touhle - místy hloupoučkou - podívanou spokojená nejsem. Film až na pár dobrých momentů překypuje tím úsilím rodičů, kteří mají ze svého "syna" jen figurku, hystericky se jej snaží nutit do všech možných aktivit, aby se jim splnila představa "dokonalého dítěte" a nemuseli se za něj stydět, nedbajíc na synovy potřeby/tužby. Tihle "dokonalí" rodiče jsou tedy tím nejhorším na celém filmu a když vezmete v potaz, že se takto chovají v 90% scén, celkový dojem je jasný. Tedy hlavně špatný. V tomhle jsem tedy za jedno s Boogeymanem, mít takové akční rodiče, tak si asi začnu hledat větev ;) Garner s Livingstonem navíc nejsou úplně nejschopnější herci a když mají hrát dvě příšerné nesympatické postavy,.. no, je to jasné. V některých scénách jsem byla rudá až za ušima, jak mi za všechny zúčastněné bylo trapně ("hudební představení", vítězný gól..). Možná si to jen beru osobně, každopádně až na dětské herce na tom opravdu nic dobrého nenacházím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělí Američané prostě takové kousky rok co rok potřebují. Peter Hedges napsal kousavě vtipné látky jako Jak na věc nebo Život podle Dana, troufl si i na hutné sociální drama (scénář podle vlastní knížky) Co žere Gilberta Grapea. Proto je s podivem, že se tentokrát vrhl na přecukrovaný příběh jednoho manželského páru, kterému to v posteli klape bez přidané hodnoty v podobě potomka. Je to milé, má to nádhernou Jennifer Garner v čele, na daný žánr velmi povedenou kameru oscarového Johna Tolla, ale jinak je to přihlouplá rodinná povídačka, která myšlenkově selhává zejména v závěru. Hřejivý lidský kousek si holt představuju trochu jinak. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Timothy je dítě, které se zjevilo za silné bouřky a nikdo neví, kde se vzal, ale jedno je jisté. Ať už jsou si to hlavní hrdinové ochotni přiznat nebo ne, tak tenhle ne tak úplně obyčejný chlapec změní navždy jejich životy. Miluji rodinné filmy, a když je v nich trochu tajemna, tak tím lépe. Tenhle film patří přesně k těm filmům, na které se rád podívám, a které si i dokážu užít. Nedělá mi totiž problém přistoupit na nápad tvůrců a hrát s nimi tu jejich hru až do konce, a tenhle film byl navíc příjemný, neuvěřitelně milý, hřejivý, lidský a tak trochu i sentimentální, a to jsou přesně ty vlastnosti, které film dělají z mého pohledu lehce stravitelným. Dalším kladem filmu jsou potom herecké výkony. Představitel hlavní role mi byl nesmírně sympatický a věřil jsem mu všechna slova i gesta celkově mi imponoval, což je ale možné říci i o ostatních hercích. O tomto filmu tak ve výsledku platí, že je to film, který má srdce i duši, a díky tomu je filmem, na který jen tak nezapomenu a který bude v mých myšlenkách poletovat ještě hodně dlouhou dobu. Tenhle rodinný fantasy snímek se opravdu povedl a hodnotím ho lepšími čtyřmi hvězdami. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hedgesovi šly postavy vždycky parádně od ruky a linie manželů, které strašně touží po dítěti, funguje na jedničku. Člověk věří Jennifer Garner i Joelu Edgertonovi každou emoci. Bohužel s onou pohádkovou linií o vysněném dítěti s listama na nohou to nejde příliš dohromady a i přes Hedgesovu snahu se mu nepovedlo tyto dvě roviny správně spojit. Dětský herec mi navíc přišel krajně nesympatický a také vztahy s ostatními rodinnými přislušníky umí Hedges napsat i lépe. Jeho nový snímek tak zůstal bohužel někde na půl cesty, jako rodinná jednohubka to však stále funguje. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Rodinný príbeh prerozprávaný úplne banálnym spôsobom s roztomilým Timothym v popredí. Všetky zážitky a dobrodružstvá sú síce milé, no nestačia na to, aby niečim originálnym zaujali. Zvlášť ak Vám celú dobu idú na nervy prehrávajúci Jennifer Garner a Joel Edgerton. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem kousek v televizi a dost mě během pár minut zaujal a když jsem to viděl celé, tak můžu říct, že film má něco do sebe. Příjemný příběh s fungujícím hudebním doprovodem a atmosférou hřejivého podzimu. Pěkný a povedený film. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělý kýč se tak vehementně snaží být feelgood, až je feelbad, neboť v některých scénách s Timothyho rodiči je člověku skutečně trapně. Titulní hrdina je výborně obsazen, stejně jako jeho drsňácká kámoška, ale hysteričtí dospěláci to kazí....a mimochodem, on by opravdu někdo chtěl takové superultramilující rodiče? Ještěže se Timothy nedočkal puberty, to by je musel asi oba zastřelit. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Povedené drama o manželském páru, který nemůže mít děťátko. Nikdo to nevzdávej a mladý pár ve vážné situaci neztrácí hlavu. Moc příjemné herecké obsazení, moc pěkný příběh a nápad. Vše od začátku fungovalo a dokonce i emoce. Bohužel závěr malinko zklamal a čekal jsem ho daleko lepší. I přesto považuji Odd Life of Timothy Green za filmově kvalitní drama.. 7/10 = 78% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když si nepřečtete obsah a pustíte si film, o kterém si myslíte, že to bude nějaké drama, tak jste pak překvapeni, stejně jako já. Hned od začátku mi to přišlo mírně ujeté a jak film postupoval, tak to bylo čímdáltím divnější, ale vcelku se to dalo. Jako odpočinkový film to celkem šlo. 3* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja vážne nechápem dôvody, kvôli ktorým sa Timothy nedostal do našich kín. V multiplexoch máme buď veľkofilmy, alebo filmy nenáročné tak, že sa na ne nedá pozerať a človek odchádza sklamaný. V klubových kinách máme zase hyperrealistické sondy do rôznych kútov sveta bez štipky nádeje. Myslím v princípe. Ak vyjdem po deviatich hodinách z náročnej práce a chcem sa uvolniť a z filmu si aj niečo odniesť, chcel by som vidieť presne ten typ filmu, akým je Timothy Greene. Takže ja by som zriadil v oboch typoch kín špeciálnu sálu, kde by sa premietali iba filmy, ktoré sa nehanbia zato, že chcú, aby si divák oddýchol a sú zároveň natoľko chytro a inteligentne napísané, aby neurážali jeho inteligenciu. Napísať a natočiť ich nie je vôbec jednoduché. "Čo by ste urobili znova a lepšie? No asi by sme urobili zase nejaké chyby, nejaké nové chyby". Jennifer Garner je jedna z najsympatickejších herečiek a každé dieťa by jej takéto malé vychovávateľské chyby odpustilo. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající! Naprosto mě to pohltilo do děje a dokonce mi málem ukápla slza, opravu mě to hodně dostalo. Dlouho jsem nezažila tak emotivní a přitom příjemný snímek. Na jednu stranu se mi chtělo brečet a na druhou smát, opravdu mě to celou rozpoložilo do takového stavu, že ani nevím, jaké emoce cítím. A nápad celého filmu je geniální, tomu se nedá nic vytknout, stejně jako celý příběh. Ale nejvíce mě stejně překvapil Cj Adams, jeho výkon byl briliantní a neměl vůbec žádnou chybu, šlo si ho pouze oblíbit. Tleskám! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Extrémně výjimečná podívaná, která ke svému úspěchu nepotřebuje velkých hvězd, ani milionové rozpočty! Stačí jí hromada spadaného listí...Díky larelay za titulky a komentář jako doporučení! 85% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Okúzľujúci začiatok, ktorý ponúkol zaujímavú prehliadku továrne na ceruzky a dobre črtajúci sa príbeh, však neobstál počas celého filmu. Bolo to ako keď na začiatku kartovej hry oko, dostanete super karty a keď čakáte na ďalšie tak vám prídu príliš vysoké karty a ste trop. Dosť nevídaný vzťah rodičov a Timothyho ako aj rodinná atmosféra, ktorú sprevádzali a doplnili starý rodičia bola fajn. Slabšie však pôsobil náznak dobrodružstva, ktoré začalo prekvitať medzi dvoma deťmi, ktoré sa vymykali z radu bežných detí. "Humorné góly" často pribrzdila a potlačila prílišná fantázia zasiatia v Tymothyho koreňoch. Obe spomenuté slabiny sa stali protikladom vynikajúcemu prevedeniu filmu, ktoré sa samozrejme nadalo prehliadnuť a tak som mu dal 50%. Dojímavejší zážitok vo mne zanechal film Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. ()

Reklama

Reklama