Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Okúzľujúci začiatok, ktorý ponúkol zaujímavú prehliadku továrne na ceruzky a dobre črtajúci sa príbeh, však neobstál počas celého filmu. Bolo to ako keď na začiatku kartovej hry oko, dostanete super karty a keď čakáte na ďalšie tak vám prídu príliš vysoké karty a ste trop. Dosť nevídaný vzťah rodičov a Timothyho ako aj rodinná atmosféra, ktorú sprevádzali a doplnili starý rodičia bola fajn. Slabšie však pôsobil náznak dobrodružstva, ktoré začalo prekvitať medzi dvoma deťmi, ktoré sa vymykali z radu bežných detí. "Humorné góly" často pribrzdila a potlačila prílišná fantázia zasiatia v Tymothyho koreňoch. Obe spomenuté slabiny sa stali protikladom vynikajúcemu prevedeniu filmu, ktoré sa samozrejme nadalo prehliadnuť a tak som mu dal 50%. Dojímavejší zážitok vo mne zanechal film Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Beriem, je to Disney, takže istá "rozprávkovosť" je namieste. Práve tá krása, estetika, rovnako ako fakt, že je to celé veľmi milé a hravé dodáva filmu jedinečnosť. To čo mi naopak nesedelo, je tá prehnaná porcia megasentimentality na americký štýl, ktorá (a to je to hlavné!) pôsobí neautenticky a umelo, aspoň na mňa. Rola malého chlapca výborne obsadená, už len jeho oči sú stelesnením pozitivity. Pripájam sa za to, aby bolo podobných filmov viac, len toho gýču a prvoplánovosti poprosím nabudúce pomenej. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbil i přes spoustu ale. Jennifer Garner nemám zrovna v oblibě, přesto jsem ji tu s přehledem zkousla, a to samé bych mohla říct o ne zrovna dvakrát sympatickém herci Joelu Edgertonovi. Za to ten kluk CJ Adams, jak jsem se tu dozvěděla, byl skvělý. Jeho ksichty, jak dokázal postavu vykreslit naprosto přesvědčivě alias, že nemá ani páru, jak se normálně chovat, je neuvěřitelně milý a všechno. No prostě splňuje přání svých rodičů. Neskutečný námět, který mě zaujal a sice se smutným koncem, no ale jak se to vezme.....Hello young man. - Hello old boy. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů kde je síla prožitku přímo úměrná toleranci diváka k patosu. U mě obvykle není moc vysoká, a tahle naivní pohádka z tradičních trumfů vytáhla akorát povedený hudební motiv a zajímavou zápletku, takže opravdovost prohrála technickým K.O. ještě někdy před polovinou. Režisér promrhal potenciál jenž se mu nabízel. Jediné emoce na plátně předvádějí polohysteričtí rodiče - zbytek je prakticky sterilní. Timothy se sice narodil s roztomilým obličejem, ale to je tak asi všechno. Křečovitě si drží stále stejný výraz, a o přirozenosti jeho herectví se vůbec nedá mluvit. Odd Life of Timothy Green je falešnými emocemi přepálený sluníčkový film, zoufale toužící být kouzelným, ale přitom je téměř trapným. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv osobně zbožňují fantasy žánr, tak tohle nebyla šálka dle mého gusta. Celková ta myšlenka, že se jim zjeví syn ukutý z hlíny a rostlin na mě působil nepromyšleně. I když samotné to povídání o jejich společném životě a o Timothyho kvalitách se mi moc líbil, tak celá ta myšlenka, začátek a konec na mě neudělal dobrý dojem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V jednom rozhovoru v období natáčení 10letý CJ Adams přiznal, že nohy na plakátu nejsou jeho, ale dvojníka. (Dr Lizal)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)
  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama