Petr Muk se narodil roku 1965 a vyrůstal v Jižních Čechách. V raném mládí zkoušel štěstí s punkovými skupinami, nicméně se proslavil úplně jiným stylem. Koncem osmdesátých let byly masově navštěvovány koncerty jeho synthi-popového Oceánu, který se vyznačoval na popové poměry velmi mystickými texty.Notoricky známým se stal jejich hit Ráchel.Oceán v devadesátých letech vystřídal rovněž velice populární projekt Shalom. Jeho symbolem se stala píseň Až jednou.V roce 1997 Muk odchází na sólo dráhu a věnuje se již čistě středoproudému popu. Vydává desky jako Jizvy lásky, Dotyky snu a Osud ve dlaních a DVD Zrcadlo.Získává druhé místo v anketě popularity Český slavík Mattoni v letech 2002 a 2003, nicméně se mu už nedaří vrátit na úplný vrchol, přestože rádia si oblíbila coververze jako Zrcadlo či Bon Soir Mademoiselle Paris a Stín katedrál. Po roce 2000 vstupuje do světa muzikálů. Hraje v Rusalce, Golemovi, Johance z Arku a Galileovi, aby se nakonec rozhodl tuto oblast opustit a věnovat se alternativnější desce V bludišti dnů. Krátce po jejím vydání dne 24.5.2010 zemřel. (oficiální text distributora)
triatlet
Pocta Petru Mukovi bez členů Oceánu (aspoň že je Bára Basiková připomněla) je sotva poloviční poctou...(30.4.2011)
duklak2
Nádherné a dojemné. Zanedlouho tomu bude rok, co Petr zemřel. Zprávu o jeho úmrtí jsem se dozvěděl v autobusu z rádia a strašně mě to šokovalo. Náhle se mi v hlavě promítaly písně, které zpíval. Tento koncert byl příjemný. Rád jsem si zavzpomínal na jeho písničky, samozřejmě že v jeho podání zněly nejlépe, narozdíl od těch účinkujících zpěváků, kteří zpívali. Vyzdvihuji zejména zpěv Báry Basikové, která se neubránila slzám.(22.3.2011)
Luke7
Bára Basiková skvělá. Zklamal mě výběr písně u Střihavky, u něj bych čekal spíš něco z muzikálu. Nejvíce mě překvapil Daniel Hůlka, který zpíval úvodní píseň z muzikálu Kata Midláře v obtížných hlasových polohách, až se zarděl. Skvělý duet Heleny Vondráčkové a Petra Koláře. Také byl šílený výkon Viléma Čoka, ale u něj se to dá předpokládat.(28.3.2011)
Sareen
Osobitý a ojedinělý hlas, svou barvou v našich končinách tak vzácný, by jen stěží někdo dokázal napodobit. Důkazem jedinečnosti je právě tato pěkná vzpomínka na Petra. Po rozpačitém začátku s písní Ráchel v podání Báry Basikové a další písně Petra Koláře, uhladil silné emoce Petr Janda se skladbou Bonsoir mademoiselle Paris. Kdo se dle mého názoru nejlépe přiblížil Peťovu projevu, byl s muzikálovou písní Daniel Hůlka nebo překvapivě Václav Bárta. Záměrem tohoto vzácného večera jistě nebylo jakkoli kopírovat Petrův rozsahem nevídaný tenor, ale zavzpomínat a vzdát hold talentovanému muzikantovi a úžasnému člověku. A za to všem účinkujícím patří dík. Ač jsem vždy oceňovala Petrovu spíše ranější tvorbu, děkuji zejména za poslední píseň Spolu. Jasná vzpomínka zůstane.(27.3.2011)
nevermore
Pro mě to byla neuvěřitelná klišé - vynucená šaškárna, až na výjimky. Rozpal - Bára Basiková - Ráchel - katastrofa 3/10 nechytala se vůbec jak rytmikou (to opravdu nebylo chtěné) tak textem "Oheň na čele máš"?!?! :-D NO do ři*ě. To ne. Pak Kolář - Tančíš Sama, ten si drží svůj standard já nevim 7-8/10 no a poté to začíná: stará garda Petr Janda 6/10, který si přihřál polívčičku a zahrál svou verzi Bon Soir (ve svém tempu) a tedy ne Mukovu. No a vlastně už se mi to ani nechce dál do detailu rozepisovat. Překvapil mě ten Fiala, nebo kdo to byl, toho jsem neznal, relativně ok Bohuš Matuš a jako vždy perfektní Kamil Střihavka, který sice nehrál skladbu od Muka, ale mělo to aspoň nějakou ucelenou formu a ducha... Suma Sumárum hodně slabá pocta... Taky nevidím důvod proč se hrálo na half-playback :/ Nápad dobrej, provedení pokulhalo.. 35%(27.11.2011)