Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bídný animák. A to mám přitom kreslené filmy hodně rád. Lorax se ale dost nepovedl. Děj byl okopírovaný ze sta jiných filmů, takže člověk přesně věděl co se kdy stane a jak to všechno skončí. Něco takového bych možná ještě odpustil, ale k tomu to bylo velmi nevtipné a navíc ošklivě naanimované, takže nakonec podprůměr. 35% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák s několika vydařenými písničkami, zajímavým námětem a klasickým morálním poučením, které není nikterak násilné. Písničky jsou sice v českém dabingu občas zvláštní, ale hudebně je to dobré. Celkově dabing vůbec neškodí, v anglickém znění jsem to neviděl. Film má i pár skrytých vtipných bonusů pro dospěláky, takže určitě palec nahoru. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem nejakou infantilni blbustku a tu jsem dostal, ale zaroven tu je pokus o serioznejsi pribeh, kterej ale vyzniva trochu jako ekologicka agitka a samotny vysvetleni, co se vlastne stalo, navic zabira vic casu nez samotnej pribeh. Postava Loraxe tu je pak vicemene zbytecna. Takze celkove zadna velka pecka, ale sem tam se nakej forek povede, dej se nikde netahne a postavy jsou vzasade sympaticky, takze to ty tri hvezdicky da. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Průměrný ne-li skoro podprůměrný animák..Animovaný film sám o sobě potřebuje určité kouzlo a kouzelný děj.Samozřejmě zde vystupovala velká spousta krásných huňatých medvídků apod. ale to samo o sobě nestačí. Podobný příběh jako má tento film jsem už někde viděla - připomínalo mi to vzdáleně Wall-E.Také zde lidé žili v uměle vytvořeném městečku a nic nevěděli o světu kolem sebe.Nikdo se nepídil po tom proč žijí takhle uměle,proč kupují umělý vzduch a nemají nikde ani živý stromeček.Když jsem zahlédla trailer k filmu tak jsem upřímně čekala víc..Velkým mínusem také shledávám rádoby "muzikálové" scény,které mě upřímně velice rozčilovaly. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Lorax je film, na který můžu být z ekologického hlediska hrozně pyšný. Je to poučný, takovým tím hravým a roztomilým stylem plným písní. Postavičky jsou strašně roztomilé. Můžu tedy jedině napsat to, že si strašně vážím toho, že tu stále máme ještě lesy a čerstvý vzduch, protože ten rádoby dementní podnikatel mě s tím kyslíkem dost s*al. Jsem strašně rád že jsem tomuto filmu dal šanci, protože jsem udělal jen dobře. Je to vlastně jeden z mála filmů kde jsem rozhodně nefandil tomu kazisvětovi, který chtěl zničit přírodu, ale Loraxovi a s tím koncem mě ten možná trochu překvapil, ale jednoznačně to byl zasloužený konec, čeho si fakt jako vážím, že po tom všem nakonec se režie rozhodla pro tohle rozhodnutí. Obrovský palec nahoru! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)
  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)

Reklama

Reklama